Moje różane początki :)
-
- 200p
- Od: 23 sty 2009, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Moje różane początki :)
Witam
Mam kilkanaście róż w swoim ogrodzie, niestety nie mam pojęcia nic o ich nazwach. Od jakiegoś czasu staram się je uporządkować. Pewna osoba (której bardzo dziękuje) poradziła założenie wątku. Może z waszą pomocą jakoś to uporządkuje.
Pierwsza z nich zwana przeze mnie "niebieską". Znalazłam tylko róże "Blue Moon" inaczej Mainzer Fastnacht, więc może to ta. Nie jestem pewna.
Mam kilkanaście róż w swoim ogrodzie, niestety nie mam pojęcia nic o ich nazwach. Od jakiegoś czasu staram się je uporządkować. Pewna osoba (której bardzo dziękuje) poradziła założenie wątku. Może z waszą pomocą jakoś to uporządkuje.
Pierwsza z nich zwana przeze mnie "niebieską". Znalazłam tylko róże "Blue Moon" inaczej Mainzer Fastnacht, więc może to ta. Nie jestem pewna.
- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje różane początki :)
Nr 1. to Mainzer Fastnacht
Nr 2. Ingrid Bergman
Nr 3 Carina
Nr 4 Peace [ czyli Gloria Dei ]
Dla mnie to tak na 99,9% są to podane przeze mnie odmiany , kwiaty i liście wręcz modelowe
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Nr 1. Flammentanz
Nr 2 Friesia
Nr 3. Rumba
Tych jestem pewna na 99%
Co do dwóch pozostałych to ta ciemno różowa może być Pink Peace [ ale tu nie mam pewności ] , a ta łososiowa może być przekwitającą Trojką [ ale ręki bym nie dała ]
Pozdrawiam serdecznie
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
Róże
ja też mam właśnie jedną ładna pnącą różę kupiłem ją w zeszłym roku a właśnie ją na zimę wykopałem żeby nie zmarzła i zasadzę ją za niedługo w doniczcę bo koło domu nie mam miejsca Chyba ją dam na balkon
baobaby...
roślinki
-
- 200p
- Od: 23 sty 2009, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Pierwsza czerwona jest bardzo wysoka i ma pojedyncze kwiaty na łodygach. Pąk ma taki ciemny jak widoczny. Kwiaty ladne i przyjemnie pachnące. Ja na nią mówie "sklepowa", bo wygląda jak te róże sprzedawane w kwiaciarniach.
O pozostałych na razie nie wiele moge powiedzieć, gdyż sa nowe i na razie mają pojedyncze kwiaty.
O pozostałych na razie nie wiele moge powiedzieć, gdyż sa nowe i na razie mają pojedyncze kwiaty.
- Soulcatcher
- 200p
- Od: 16 cze 2009, o 11:05
Justyna zajrzałam i widzę, że masz dwie odmiany na które choruję - Mainzer Fastnacht i Rumba - bardzo mi się podobają. Czekam do jesieni aby je kupić ;)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny