Mój ogród - Ewelina - 2009r. cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewelino! Piękne masz hosty :!: Gdybym sie jeszcze załapał na nadwyżki, to byłoby super :!: Ale wiem, że chętnych sporo więc to tak niezobowiązująco piszę :)
Pokazałaś delospermy i teraz mogę z całą pewnością powiedzieć, że moja żółta jest inna (delosperma nubigena). Przy tej deszczowej pogodzie nie chce kwitnąć :cry:
Patrzę, co wyczynia Twoja hortensja pnąca i zastanawiam się gdzie posadzić moją sadzonkę :?: Może będzie się pięła po wierzbie, jak myślisz :?:
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

Awe te wazony i donice są fantastyczne :D Gdzie to zdjęcie zrobiłaś???
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Klękam razem z Ave
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57

Post »

ło matko i córko :shock: cudne te wazy!!!
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awe
50p
50p
Od: 13 paź 2007, o 16:22

Post »

mme33 pisze:Awe te wazony i donice są fantastyczne :D Gdzie to zdjęcie zrobiłaś???
Jest takie miejsce w Szczecinie, które działa jak Mekka na ogrodomaniaczki... ;:180
pochylamy się nad pięknotami różnymi...z aparatem polujemy, niech inni też mogą się pomodlić....
czujemy się jak w raju... ;:170
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

Oj to wizyta z głowy....Kraków ciut za daleko jest... :lol: :lol: :lol:
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelina pisze: Alu - oto " pokurcz kompletny", który ma papiery na nazwisko : "Eden Rose"vel "Pierre de Ronsard":

Obrazek Obrazek

Nie rośnie , za to ...zawiązał pąki kwiatowe ! I co ja mam z nim zrobić?
Ewelinko, gdybym była Tobą, natychmiast popędziłabym do ogrodu, do Piotrusia Ronsarda z przeprosinami za zniewagę... :wink: Czego Ty chcesz od tego"dzieciaka"? Toż to jeszcze dzidziuś! I to piękny dzidziuś! :D

Oto, na pierwszym zdjęciu, moja (PNĄCA!) "Colette" w pierwszym sezonie oraz (PNĄCA!) "Rose à parfum de l' Hay", rowniez w pierwszym sezonie. Ta druga właśnie puściła jedną długą łodygę. Podobnych zdjęć mogłabym zrobić więcej.

Obrazek Obrazek

Buziaczki! ;:100
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

EdytaB pisze:Klękam razem z Ave
dzięki Edytko, zawsze to raźniej klęczeć z kimś niż samemu :lol: :lol: :lol:

Ewelina pisze:
Obrazek
a teraz posuń się trochę Kochana, bo po tych klęczkach trochę mi nogi ścierpły i muszę zmienić pozycję - z przyjemnością pogawędzę z Tobą pod tymi różami :lol: :lol: :lol: ... ale zapach...
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Awe pisze:Ewelinko,

Obrazek
Ewuś , nie katuj mnie - gdzie w Szczecinie ? Konkretnie proszę . Ja tam muuuszę pojechać ! I jakie ceny tych waz (około) - pewnie zabójcze dla kieszeni...

Dziękuję Wam wszystkim za miłe odwiedziny . Odpowiem zbiorowo:
- nadwyżkami HOST podzielę się , oczywiście

- na ławeczce już się posunęłam - zmieści się i AVE i może ktoś jeszcze...np. Edyta , żeby , bidulka , juz nie musiała klęczeć :wink:

- Alu - może masz rację, a ja jestem po prostu zbyt niecierpliwa? Tymczasem mam inny powód do radości , bo "Westerland" otwarła pierwsze kwiaty :)

- JACKU - HORTENSJA PNĄCA na pniu wierzby ? A jaka to wierzba ? Jeśli wielka , stara, z wysokim (kilkumetrowym) odsłoniętym pniem , to owszem, ale jeśli jakaś niewielka odmiana...Hortensja osiąga po kilku latach wysokość kilku metrów, kwiatowymi baldachimami zagląda już w okna I piętra :). W każdym razie warto ją posadzić tam , gdzie będzie miała szanse swobodnie i bez ograniczeń rosnąć.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Ewelinko

odpowiem za Ewę....to nasz Szczeciński sklep...Rajskim Ogrodem zwany - mają piękne dodatki do ogrodów...ceny różne- ale raczej nie tanie....ale warte tych pieniędzy.
od pierdółek w takim stylu jak te wazy - np malusie ptaszęta do lamp utrzymanych w stylu jak te wazy....
u mnie Ewa wstawiła fotkę i tam też parę dodatków widać...

w tym roku szefowa tego sklepu przeszła samą siebie....róże bezpośrednio od Austina i nie tylko , bylin tyle i dosłownie pięknych,że dech zapiera....hortensje i inne....wczoraj tam byłam w ich magazynie stały rzędy wózków do rozłożenia roslin....
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

A teraz opowieść o jaszczurczych zalotach : Odkąd panu JASZCZURKOWI zaczął odrastać ogon ( wyraźnie widać to na zdjęciach) nabrał niezwykłej wręcz chęci na amory !

Obrazek Obrazek
Szybciutko dołączył do wygrzewającej się na słonku pani JASZCZURKI i...

Obrazek Obrazek
pieszczotkom nie było końca.

Obrazek Obrazek
Zakochana para niespecjalnie przejmowała się nawet obecnością wścibskiego paparazzi :wink:

Ale , i tego już niestety nie zdołałam sfotografować, pojawił się TEN TRZECI !!! W pięknej zielonkawej szacie i z dłuuugim , zdrowiutkim ogonem. Pan JASZCZUREK , gdy go zauważył, rzucił się do walki o swą wybrankę i przepłoszył rywala. Nie widziałam , co się stało, oba samczyki zniknęły bowiem błyskawicznie pod rozłożystym jałowcem...
A JASZCZURKA ? Ze stoickim spokojem leniuchowała nadal na słoneczku...
Kobiety ...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

ale numer :shock: :shock: one są całkiem duże są świetne....
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47

Post »

Ewelinko,
wspaniała Love Story w pięknych okolicznościach przyrody...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”