Historia jednego ogrodu (by Soulcatcher ;) )

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tym razem zapatrzyłam się na Twojego Berbecia. Śliczny dzidziuś. Jak pomyślę, że za kilka miesięcy znów zostanę mamą, to... cieszę sie oczywiście bardzo, tylko czasem zastanawiam się jak dam radę z tym wszystkim. Najstarsza ma dopiero 6,5 roku.
Ale mam nadzieję, ze co jak co, ale ogrodu nie zaniedbam. Wręcz przeciwnie, zawsze odnoszę wrazenie, ze im więcej mam obowiązków, tym więcej działam w ogrodzie :D Jakaś taka zależność wprost czy odwrotnie proporcjonalna :wink: (nigdy nie byłam orłem z matematyki).
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 11:05

Post »

Kropelko - gratuluję! Dzieci to skarb! Spokojnego ciążulcowania Ci życzę ;)
Mój "dzidziuś" to już dziś kawał chłopa jest ;) W końcu ma rok i 3 mies. ;)
Zdjęcie w chuście było robione jakiś rok temu.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Dziękuję, dziękuję :D
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Kasiu, jeśli skrzacik śpi Tobie 1,5 godziny to chyba wystarcza :D
Moje dzieciaki jak miały po 2 latka , w ciągu dnia nie chciały już spać. Za to wieczorem po dobranocce szły od razu w kimono na całą noc.
No ale dzieci różnie mają, nie wiem od czego to zależy. W każdym razie fajny ten Twój maluszek :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p

Post »

Jemu zdecydowanie wystarcza ;)
A ja z zazdrością słucham o dzieciach koleżanki (2 i 4 latka) które w ciągu dnia potrafią spać i 4 godz...

Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p

Post »

Dziś był pracowity dzień.
Pomimo okropnego bólu gardła - zupełny brak głosu i gorączki cały dzień pracowałam - z M. i Teściami w ogrodzie.
A cóż takiego robiliśmy?

Ta dam:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

A teraz czekamy aż będzie zielono :D
Został nam jeszcze mały kawałek - ale to już na inny dzień!
Idę odpoczywać ;)
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Kawał pracy za Wami - gratulacje :D
Ale z gorączką to tak nie szarżuj...
Teraz możesz posiedzieć w spokoju i pomyśleć, w których miejscach będziesz w przyszłości zdzierała darń pod rabatki :wink:

A dzieci śpiące po 4 godziny są dla mnie równie realne jak wróżki - tylko w bajkach :lol:
Moje nie były bajkowe...
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

No no no kawał roboty kochana - zgadzam się w zupełności z gorzatą :D
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

KASIU ale mieliście pracowity dzień . Przy tej temperaturze i wilgotności za tydzień będzie zielono .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p

Post »

Gorzato - już wiem gdzie posadzę kolejne powojniki i róże - chcę 3 takie komplety - muszę teraz popatrzeć który powojnik z jaką różą połączyć ;)
Do tych skrzynek, które na jednym zdjęciu widać też chyba w przyszłym roku wsadzę powojniki - stworzą taką zieloną zasłonę dla tarasu. Ale to w przyszłym roku - zobaczę jak moje dwa powojniki skrzynkowe zimę przezimują ;) Jeśli nie przezimują to coś innego do skrzyń wymyślę - jednorocznych kwiatów już nie chcę tam sadzić - no może pojedyńcze surfinie ;)
Do pozosałych trzech skrzyń przy tarasie pójdą albo tuje globosa compacta albo kule z bukszpanu - jeszcze pomyślimy ;)

Edytko -dzięki! Pracy było dużo. Zwłaszcza, że trzeba było skrzyp wybierać - Jak ja nie cierpię skrzypu! :evil: Kawałek do obsiania jeszcze na wtorek został.

Jadziu - to ja już chcę żeby było "za tydzień" Niech już będzie zielono!

Dzisiaj na to wszystko spadł deszcz. Nawet kałuże się nie porobiły - więc chyba jest w miarę równo. Tzn. jest kilka miejsc widocznie niżej ale jak na pierwszy raz to i tak super! Hihi dzisiaj to mi się nawet ten deszcz podobał - nie trzeba było podlewać ;)

Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Kasiu,
Wpadłam z rewizytą i jestem pełna powdziwu, mały skrzat, praca dr, dom obowiązki i zakładanie ogrodu, a jest czas na spanie w Twoim grafiku ?
Masa pracy dobrze że sie trafiaja pomocnicy, piękny skalniak super teren i duże pole do popisu, ale bedzie pięknie, w sierpniu będę przesadzać rośliny mogę się czymś podzielić np. kokoryczka , irysami zieloną żurawką może jeszcze coś sie znajdzie ,
Pozdrawiam
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p

Post »

Asiu dzięki! Każdą roślinkę przyjmę z radością! Miejsce na pewno dla niej się znajdzie. A co do spania - 5 godz wystarcza ;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Niedawno też siałam trawę, już wykiełkowana, ale jest tratowana przez psy. Nie mam już do tego siły, ogrodziłam prawie wszystko co się da, a i tak jakoś się dostają w miejsce niepożądane. Ba.. nawet zaczęły przeskakiwać płotki!
Mam nadzieję, że u Ciebie obędzie się bez tratowania! ;-D
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Oj oby, ja mam od strony ulicy niby zamkniete dwa małe psiaki, ale przeskajuą co sie da i tratują niemiłosiernie, co mogę to zastawiam dla mniejszych strat, ale nie raz juz miałam chęć przywalic im miotła ze złości, ostatnio urały mi prawie metrowy pęd różany cały w pąkach,
Obrazek
Pozdrawiam
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p

Post »

Dla naszych psów wydzieliliśmy wybieg - jakieś 200m^2. Było to konieczne, gdyż odwiedza nas dużo znajomych a nie każdy ma ochotę aby taki ogromny włochacz się do niego łasił.Bo As i Bim to ogromne pieszczochy ;) Nie chcieliśmy też aby psy siedziały zamknięte w kojcu gdy ktoś u nas jest - nie lubię męczyć zwierząt.
Na razie tak się przyzwyczaiły do swojego terenu, że jak otwieramy furtkę na ogród to nawet do niej nie podchodzą. Raz gdy chcieliśmy je wypuścić ,bo wyjeżdżaliśmy, musieliśmy je wręcz zapraszać aby wyszły na ogród ;)
Psiska na razie więc urzędują na swoim wybiegu.
Jak już trawa wyrośnie i się trochę wzmocni to będą biegały po ogrodzie nocą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”