Sezon 2009- czyli co i jak u nas kwitnie
Piękna jest Jurku, jak obficie kwitnie!Jurek pisze:Barbara Dibley- dość długo kwitnie, mam nadzieję,że w przyszłym roku będzie bardziej okazała:
U mojej Barbary Dibley zeszłoroczny pęd padł na uwiąd, a nowy miał jednego kwiatka! Najważniejsze, że rośnie...!
Pokażę Wam - jako nowość w ogrodniczym:
A... zapomniałam dodać, źe moim chciejstwem jest Dr. Ruppel
Pozdrawiam Ewa
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pokazujecie tu wspaniałą arystokrację ;-) więc dla odmiany może coś z proletariatu ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- lesioc
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pojechałem sobie na tydzień na urlop poleniuchować.... a w międzyczasie moje powojniki - tak dla odmiany - ostro zabrały się do roboty ;)
Po powrocie zastałem takie oto kwiatki:
"Arabella"
"Rouge Cardinal"
"Warszawska Nike"
"Kermesina" (?)
"Andromeda"
Chyba powinienem częściej brać urlop
Po powrocie zastałem takie oto kwiatki:
"Arabella"
"Rouge Cardinal"
"Warszawska Nike"
"Kermesina" (?)
"Andromeda"
Chyba powinienem częściej brać urlop
Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
- peonia
- Od: 26 mar 2006, o 11:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jurku , przepraszam , ze nie odpowiedziłąm Ci właśnie o Piilu- mój jest niewysoki -1,6m i kwitnie pojedynczymi kwiatami, a podobno moze mieć podwojone a nawet pełne?Jak to jest u Ciebie?Jurek pisze:Ładnie wygląda ten Piilu- on faktycznie nie rośnie powyżej 1,5 m?
A przy okazji dowiedziałem się, że mam w kolekcji część ( a może całą?) rodzinę p. Marczyńskiego:
Barbara-żona
Hania- mama
Julka- córka
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pytałem o tę odmianę nie mając jej w swojej kolekcji.peonia pisze: mój jest niewysoki -1,6m i kwitnie pojedynczymi kwiatami, a podobno moze mieć podwojone a nawet pełne?Jak to jest u Ciebie?
Ale już mam - zachęcony opisem i zdjęciami, postanowiłem posadzić ją w donicy, z racji jej kompaktowych wymiarów