Kawa - pielęgnacja, brązowe liście oraz inne problemy w uprawie
A żebym to ja pamiętał przyniosłem je do domu trzy lata temu i do dziś mam ładne dwa półmetrowe drzewka, a jak smakują? Tak jak... jak owoce kawy nie pamiętam po prostu dobre, są słodkie ale nie zabardzo takie w sam raz ale może w końcu doczekam się własnych owoców i przypomnę sobie jak smakują tylko że musze czekać jeszcze minimum 2 lata
tu obydwa drzewka razem
jeden z najmłodszych listków
tu z kolei jedno z nich na moim biurku
i ta sama kawa obok biurka
To moje pierwsze kawy i chyba jest się czym chwalić
tu obydwa drzewka razem
jeden z najmłodszych listków
tu z kolei jedno z nich na moim biurku
i ta sama kawa obok biurka
To moje pierwsze kawy i chyba jest się czym chwalić
bo bajki lubie prawie tyle samo co gorzkie zale ;)
Fajny kwiatuszek
Mi wykiełkowało dwa z pięciu ziarenek kawy Dobre i tyle...
Papirus wykiełkował, jak miał 1 cm padł, później to samo, a teraz póki co (tfu tfu) nie pada, może wyrośnie
Mi wykiełkowało dwa z pięciu ziarenek kawy Dobre i tyle...
Papirus wykiełkował, jak miał 1 cm padł, później to samo, a teraz póki co (tfu tfu) nie pada, może wyrośnie
"Bycie w związku stwarza niepowtarzalną szansę stania się pełniejszą i lepszą osobą, pozwala lepiej poznać samego siebie"
KOCHAć Z OTWARTYMI OCZAMI
KOCHAć Z OTWARTYMI OCZAMI
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 7 sty 2008, o 14:39
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 7 lis 2007, o 23:14
- Kontakt:
No właśnie, to jest problem... Bo trudno przewidzieć, czy nasiona, które kupujemy są świeże, czy nie bardzo. Najlepiej byłoby mieć zaprzyjaźnionego hodowcę i nasionka z wiadomego źródłaPaweł Garski pisze:Niestety nasiona kawy szybko tracą zdolność do kiełkowania. Te które zbieram z drzewka ładnie kiełkują, ale jak raz wysiałem je rok po zebraniu nie wykiełkowały.
Pozdrawiam
Kasia
Kasia
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 7 sty 2008, o 14:39