Identyfikacja - SIEWKI i młode PĘDY
- Trishya
- 10p - Początkujący
- Od: 30 maja 2009, o 13:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
a znacie może to coś?? jeśli tak to może wiecie w jaki sposób moge sie tego pozbyć z ogródka?? wykopywanie kłączy prowadzi tylko do tego że zielsko przemieszcza się pod ziemią i zaczyna rosnąć w innym miejscu ogródka
w fazie wzrostu
fragment kłącza, roślinka wyrasta z biało różowych bulwek niestety są bardzo głęboko i tym razem nie udało mi się do nich dokopać
większa roślinka
i jeszcze to, czy to chwast czy jakiś kwiatek, wyrosło między prymulkami i nie wiem czy się tego pozbyć czy czekać
w fazie wzrostu
fragment kłącza, roślinka wyrasta z biało różowych bulwek niestety są bardzo głęboko i tym razem nie udało mi się do nich dokopać
większa roślinka
i jeszcze to, czy to chwast czy jakiś kwiatek, wyrosło między prymulkami i nie wiem czy się tego pozbyć czy czekać
- agape
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Siewka czy chwast?- jak nie wypielić tego, co posialiśmy...
Witajcie,
Jako początkująca, mam dylemat jak wyglądają siewki różnych kwiatów, warzyw, - zdarza mi się wyrwać coś, co posiałam, bo nie wiem jak wygląda siewka, czego oczekiwać, które maluchy chronić, a które są samosiejkami chwastów.
Pomyślałam, że może warto wstawiać fotki siewek, aby zrobić taką "mini encyklopedię" aby nie pielić tego, na co liczymy, że urośnie.
Może też mieliście ten problem? Może macie fotki roślin w ich początkowej fazie wzrostu- pomóżcie, będzie nam łatwiej się uczyć, jak co wygląda, gdy jest małe...
Postaram się tu wklejać fotki siewek, których udało mi się nie wymordować ;)
Jako początkująca, mam dylemat jak wyglądają siewki różnych kwiatów, warzyw, - zdarza mi się wyrwać coś, co posiałam, bo nie wiem jak wygląda siewka, czego oczekiwać, które maluchy chronić, a które są samosiejkami chwastów.
Pomyślałam, że może warto wstawiać fotki siewek, aby zrobić taką "mini encyklopedię" aby nie pielić tego, na co liczymy, że urośnie.
Może też mieliście ten problem? Może macie fotki roślin w ich początkowej fazie wzrostu- pomóżcie, będzie nam łatwiej się uczyć, jak co wygląda, gdy jest małe...
Postaram się tu wklejać fotki siewek, których udało mi się nie wymordować ;)
- babeczka03
- 100p
- Od: 3 mar 2008, o 16:41
- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Ja będę tu wstawiać fotki siewek- taki jest mój plan, ale mam ich zdjęć niewiele, muszę isć na działkę pofotografować je celowo.Bo dopiero wymyśliłam, że taki wątek może się przyda? A i można go długi czas uzupełniać, od czasu do czasu...
Jeśli macie jakieś fotki siewek to proszę o wsparcie i zapraszam do zabawy.
KALAREPA
FASOLA TYCZNA (CZERWONA)
CUKINIA
ps. dziękuję Moderatorom za uporządkowanie! Nie trafiłam na ten wątek wcześniej...
Jeśli macie jakieś fotki siewek to proszę o wsparcie i zapraszam do zabawy.
KALAREPA
FASOLA TYCZNA (CZERWONA)
CUKINIA
ps. dziękuję Moderatorom za uporządkowanie! Nie trafiłam na ten wątek wcześniej...
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
To może i ja wkleje zdjęcie moich siewek do identyfikacji.
Wydawało mi się,że w tym miejscu posialam dziwaczki,
ale na razie po wsatweiniu do mojego wątku,forumowicze wątpią,że to dziwaczki,więc co to jest?
dziwaczki?
zbliżenie dziwaczka
Wydawało mi się,że w tym miejscu posialam dziwaczki,
ale na razie po wsatweiniu do mojego wątku,forumowicze wątpią,że to dziwaczki,więc co to jest?
dziwaczki?
zbliżenie dziwaczka
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7