Identyfikacja nasion
Re Poulownie
Witam !
Miło że jeszcze są inni zainteresoqwani tymi drzewami, moje (5 szt) mają już ok od 30 do ok 50 cm.
Zimę przeżyły pod wiatą na działce , zmarzły tylko same szczyty ok 5 cm. Następnym wejściem wrzucę fotki.
Pozostałe rośliny też przeżyły z tym że zabrałem do domu 2 drzewka truskawkowe które rosły przez całą zimę, wypuściły 40 cm anemiczne pędy. Po przeniesieniu na działkę niestety usychają .
Pozdrawiam
Mariusz
Miło że jeszcze są inni zainteresoqwani tymi drzewami, moje (5 szt) mają już ok od 30 do ok 50 cm.
Zimę przeżyły pod wiatą na działce , zmarzły tylko same szczyty ok 5 cm. Następnym wejściem wrzucę fotki.
Pozostałe rośliny też przeżyły z tym że zabrałem do domu 2 drzewka truskawkowe które rosły przez całą zimę, wypuściły 40 cm anemiczne pędy. Po przeniesieniu na działkę niestety usychają .
Pozdrawiam
Mariusz
Nasiona z Turcji
Byłam na wyjeździe w Tunezji i przywiozłam nasionka, ale nie wiem co to jest, jak to wysiać itd. Proszę o pomoc.
Te nasiona zerwałam z czegoś podobnego do draceny ale na czubku miała piękne białe kiście kwiatów
A te nasiona zerwałam z jakiegoś krzaka dość niskiego.
Pewne małżeństwo również zrywało te nasiona, i tylko dowiedziałam się, że lepiej wysiewać na wiosnę, że ma piękne kwiaty
Będę wdzięczna za pomoc w ustaleniu co to jest i jakieś informacje.
Te nasiona zerwałam z czegoś podobnego do draceny ale na czubku miała piękne białe kiście kwiatów
A te nasiona zerwałam z jakiegoś krzaka dość niskiego.
Pewne małżeństwo również zrywało te nasiona, i tylko dowiedziałam się, że lepiej wysiewać na wiosnę, że ma piękne kwiaty
Będę wdzięczna za pomoc w ustaleniu co to jest i jakieś informacje.
Re: Co to za roślina?
To jest szyszka... nasiona być może są w środku
Wygląda mi na cyprysik nutkajski... oczywiście mogę sie mylić.
Wygląda mi na cyprysik nutkajski... oczywiście mogę sie mylić.
Może to cyprys wicznie zielony Cupressus sempervirens.
Pozdrawiam - Adam - Tylko drzewa, tylko liście...
Po zdjęciach wujka Googla wygląda, że to ten Wiecznie Zielony. Dzięki za szybką odpowiedź A jak myślicie, rozłupać go czy gdzieś w wilgoci ta szyszkę posadzić i poczekać co się stanie?