Juki, draceny i inne- odmładzanie,rozmnażanie cz.1
- Taccanivea
- 1000p
- Od: 24 cze 2009, o 12:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Taccanivea
- 1000p
Dziękuję serdecznie:) Przed zarejestrowaniem poczytałam trochę postów - bardzo mi się to forum podoba:) Widać, że forumowicze chętnie służą pomocą i mają olbrzymią wiedzę i doświadczenie:)izi pisze:Tym bardziej, że dracena jest kradziona - takie ponoć zawsze się przyjmują
A tak w ogóle, to witaj na forum Taccanivea! Sama jestem tu stosunkowo nowa, ale już zdążyłam się przekonać, że forum jest cennym źródłem życzliwych rad i przydatnych informacji
- Taccanivea
- 1000p
Tak, jutro zrobię zdjęcia w poniedziałek postaram się wrzucić do postu:) Dziś widziałam taką dracenkę w Realu za 50 zl, ale wole wydać te pieniądze na coś do czego nie mam dostępu poza tym ta Realowa w porównaniu z draceną w mojej pracy była bardzo nijaka... Tylko ta moja zaszczepka jest teraz bardzo biedna, bo kocinka mi ją poobgryzała... Posiałam jej trawę, żeby odczepiła sie od kwiatka:)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
-
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
Hej,
Mam problem z moją Draceną po odmłodzeniu.
A mianowicie:
Po pocięciu jej dwa pinki trzymane w wodzie w celu ukorzenienia, zgniły nie wiem, jak to opisać, ale zaczęły się jakby "rozwadniać" i śmierdzieć paskudnie - wyrzuciłam. Natomiast zastanawia mnie część pinka pozostawiona z bryłą korzeniową - nie wypuszcza nowych rozetek, a to już 2 miesiące minęły... Czy ma szansę jeszcze "nadrobić"? Przy tym pinku pozostawionym w ziemi rosła już wcześniej mała Dracenka i ona ma się świetnie, ale nowych rozetek brak Dlaczego?
Mam problem z moją Draceną po odmłodzeniu.
A mianowicie:
Po pocięciu jej dwa pinki trzymane w wodzie w celu ukorzenienia, zgniły nie wiem, jak to opisać, ale zaczęły się jakby "rozwadniać" i śmierdzieć paskudnie - wyrzuciłam. Natomiast zastanawia mnie część pinka pozostawiona z bryłą korzeniową - nie wypuszcza nowych rozetek, a to już 2 miesiące minęły... Czy ma szansę jeszcze "nadrobić"? Przy tym pinku pozostawionym w ziemi rosła już wcześniej mała Dracenka i ona ma się świetnie, ale nowych rozetek brak Dlaczego?
Pozdrawiam,
Iza
Iza
- Taccanivea
- 1000p
- karolaipiotr
- Od: 5 lut 2009, o 20:29
-