Ogród Gośki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Witaj Aniu. Cieszę się, ze Ci się u mnie podoba :D
Nie, nie przeoczyłaś magnolii - nie zrobiłam jeszcze zdjęcia. Ostatnio z aparatem wyskakuję okazjonalnie, i tylko wtedy gdy kogoś uprosze by został z dziećmi. Mam wrażenie, że jak tylko wyjdę z domu, one już o tym wiedzą i zaczyna się koncert :lol:
Może dziś popołudniu, gdy M wróci z pracy uda mi się pstryknąć parę aktualnych fotek, w tym wspomnianą magnolię.
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosia, to Ty przy takim małym przychówku takie cuda hodujesz?????

Chwilowo mnie zatkało, sorry.

Chociaż ja też w środku zimy przy śpiącym niemowlaczku ściągałam trawę pod rabatki, no ale zawsze co jeden niemowlaczek to jeden...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Stwierdziłam, że nie doczekam się na M i pstryknęłam parę zdjęć z okna :lol: :lol: :lol:

Oto magnolia gwiaździsta

Obrazek Obrazek

Przy okazji kilka zdjęć ogrodu (ta część jest bardziej reprezentatywna bo jest się od frontu, reszta to już "misz - masz")

Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

100krotka pisze:Gosia, to Ty przy takim małym przychówku takie cuda hodujesz?????

Chwilowo mnie zatkało, sorry.

Chociaż ja też w środku zimy przy śpiącym niemowlaczku ściągałam trawę pod rabatki, no ale zawsze co jeden niemowlaczek to jeden...
Co racja to racja - hodowla utrudniona :lol: ale dwa przychówki to podwójne szczęście :!: :D a mnie Bozia obdarowała potrójnie - chociaż na bliźniaki czekałam aż 9 lat ;:2
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Jak Ty w środku zimy ściągałaś trawę :shock: :?:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Wow :shock: :shock: Ale piękny ten front :D Idealny :roll:
Gosiu Twoja magnolia jest po prostu mniejsza,rośnie pięknie :D moja to będzie jakieś ogromne drzewo chyba,bo jak ją kupiłam to już miała bardzo grube łodygi i ogromne pąki :shock: Mam jeszcze jedną-tulip,ona powolutku rośnie i ślimaki ją obgryzają..więc wygląda nieciekawie.. :cry:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

g.kiecko pisze:
Jak Ty w środku zimy ściągałaś trawę :shock: :?:
Był to styczeń 2007, temperatura chwilowo ponad 10 stopni :-)

Przy trzecim dziecku to człowiek na macierzyńskim się nudzi 8)

Kostkę masz barszo ładną, my dopiero planujemy, muszę Twoje zdjęcia pokazać mężowi, bo własnie mu podpowiadałam nieśmiało, że możnaby szarą z żółtym szlaczkiem, a jemu cośwyobraźnia wysiada ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Aniu pocieszyłaś mnie z tą magnolią. Ja już się zastanawiałam jakiego składnika jej brakuje bo listeczki ma takie żółte a nie soczyście zielone jak u Ciebie :lol:

100krotka Ty to masz zdrowie - dobrze, że chociaż śniegu nie było ;:112 No cóż, Twój mąż tak bardzo się od mojego nie różni ... Na szczęście w tych sprawach zazwyczaj dają nam wolną rękę :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
asiula13
1000p
1000p
Od: 16 cze 2009, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu masz prześliczny ogród - tyle krzewów i innych pięknych roślin - będę do Ciebie zaglądać :D :D :D
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

asiula13 zpraszam serdecznie :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

Reprezentacyjny front jak z projektu firmy deweloperskiej ;) Wymuskany, namalowany ideał ;)
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Aniu :D
... nigdy nie wiadomo , może przyjdzie mi skorzystać z ich usług, jak mnie dzieci doprowadzą do ruiny ;:112

A tak na poważnie: starałam się żeby ta część wyglądała w miarę ładnie ale było mało pielenia, stąd mało motywów kwitnących - jest wyłożona czarną agrowłókniną i wysypana żwirkiem.
Z kwitnących jest tylko wiciowiec pomorski Serotina, trytoma, barwinek Vinca major 'variegata' , yucca (która jeszcze u mnie nie kwitła), złotokap, no i na upartego irga :lol:

Obrazek
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj :!: w niedzielę :shock: mój M w imię odkupienia swoich "weekendowych" win kupił mi tak upragnioną oliwkę europejską :P :P :P

Obrazek

... dołączy do moich, niestety :cry: "doniczkowych", ogrodowych południowców :D

Teraz po cichu liczę, żeby znowu mojemu M zamażyło się spotkanie z "wiecznymi studentami" :D , to może kupi mi szorstkowca fortunego :?: :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”