Ogródek Pszczółki cz.1
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miło mi Cię powitać w moim ogródku Renee. Cieszę się bardzo że Ci się podoba. Róże to wspaniała pasja irenee pisze:Przeszłam się po Twoim ogrodzie i brak mi słów, żeby wyrazić jak jest piękny.No i oczywiście zaraziłam się powszechnie panującą na tym forum "różomanią" Notesik został założony, nazwy zapisane, pieniążki wrzucam do skarbonki a jesienią ruszę na łowy
Pozdrawiam
warto się jej poddać. Jedyny problem że jest ich ponad 10 000 odmian i jedna ładniejsza od aśnej więc z wybór
jest naprawdę trudny chyba że masz bardzo duży ogród i możesz sobie pozwolić na wiele różnych odmian.
;:13
Życzę powodzenia w jesiennych różanych przedsięwzięciach i pozdrawiam serdecznie
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Mam też ją w ogródku pod nazwą świerzbnica,jest niezawodna-kwitnie przez całe lato,u mnie rośnie przy Bonicie.Knautia macedonica ma małe kwiatki ale dzięki ich mocnemu kolorowi widac je z daleka.
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiesiu, jak widzisz jestem stałym gosciem na tarasie uwielbiam takie widoki u Ciebie jest bardzo dostojnie a jednocześnie jest miejsce na swojski klimat jest lwia paszcza, naparstnice czy złocienie mówią na nie tez duży rumianek,
Chce bardzo serdecznie podziękować za przesyłkę, dotarła
czekam czym będę mogła się zrewanżować
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Witajcie kochani po małej wakacyjnej przerwie.
Nareszcie w domu po tygodniowym pobycie w Holandii gdzie nabawiłam się ogrodowych komleksów
Chyba już nic Wam nie będę pokazywać zanim mój ogród nie będzie choć trochę przypominał tych holenderskich
cudownych ogrodów. Jestem całkowicie zakochana w ich stylu, sposobie urzadzania, dekoracji i doborze roślin.
Może za kilka lat mój ogród choć trochę będzie do nich podobny tylko z innymi roslinami bo niestety klimat nie taki
sam.
Na pewno zagości u mnie na dłuzej.
A na razie zapraszam na kawkę na tarasie.
Buziaczki
Pozdrowionka
mniej więcej na 1m. Ale w przyszłym roku przytnę ją krócej aby bardziej się rozkrzaczyła.
Buziaczki ok
nas zawita. Jak dotąd jeszcze jej nie widziałam w tym roku.
Uściski
żyje. U mnie dalej kwitnie Mildred Mitchell. Lubię ją coraz bardziej. Ale na tym niestety się kończy moja liliowcowa
przygoda... przynajmniej jak na razie. Ale zajrzę do Ciebie by obejrzeć nowe cudności które na pewno
zakwitły w czasie mojej nieobecności.
Gorące buziaczki ;:107
nastepne cuda.
Gorące pozdrowionka
Dla oka wrzucę widoczek na świeżo rozkwitłą lilię 'Landini'. To jest tegoroczny nabytek który bardzo mi się
podoba.
Podczas mojej nieobecności zakwitła też pysznogłówka.
Miłego niedzielnego popołudnia
Nareszcie w domu po tygodniowym pobycie w Holandii gdzie nabawiłam się ogrodowych komleksów
Chyba już nic Wam nie będę pokazywać zanim mój ogród nie będzie choć trochę przypominał tych holenderskich
cudownych ogrodów. Jestem całkowicie zakochana w ich stylu, sposobie urzadzania, dekoracji i doborze roślin.
Może za kilka lat mój ogród choć trochę będzie do nich podobny tylko z innymi roslinami bo niestety klimat nie taki
sam.
Alionuszko lubię coraz bardziej jej kolor. Będzie bardzo dobrze pasowała do purpurowych i białych kwiatów.Alionuszka pisze:Mam też ją w ogródku pod nazwą świerzbnica,jest niezawodna-kwitnie przez całe lato,u mnie rośnie przy Bonicie.Knautia macedonica ma małe kwiatki ale dzięki ich mocnemu kolorowi widac je z daleka.
Na pewno zagości u mnie na dłuzej.
Taruś cieszę się że przesyłka dotarła. Przejdę się u Ciebie i popatrzę co będzie mi pasowało. Dam znać.tara pisze:Wiesiu, jak widzisz jestem stałym gosciem na tarasie uwielbiam takie widoki u Ciebie jest bardzo dostojnie a jednocześnie jest miejsce na swojski klimat jest lwia paszcza, naparstnice czy złocienie mówią na nie tez duży ianek,
A na razie zapraszam na kawkę na tarasie.
Buziaczki
Aniu Moulineux kwitnie z przerwami całe lato. Teraz już zakwitła i raz i na tym się nie kończy.AniaDS pisze:a Moulineux powtarza kwitienie??
Jaka ona jest piękna....
Pozdrowionka
Ewuniu Polkę można przycinać krótko na wiosnę na 3 albo 5 oczek. Ja ją przycięłam trochę wyżej takgloriadei pisze:zdjecie Polki cudne! jak i cala reszta!
Powiedz, prosze, jak mocno tniesz Polke?
mniej więcej na 1m. Ale w przyszłym roku przytnę ją krócej aby bardziej się rozkrzaczyła.
Buziaczki ok
Witaj Ewciu serdecznie. Postaram się złapać kilka jeszcze ujęć i może ta ogromna czarna pszczoła tez doevluk pisze:Wiesiu- przecudne widoczki serwujesz Śliczny milin i Penstemonek
nas zawita. Jak dotąd jeszcze jej nie widziałam w tym roku.
Uściski
Grażynko Widzę że jesteś całkowicie zakochana i zakopana w liliowcach. Ale nie tylko liliowcami człowiekkogra pisze:Wiesiu jak tam liliowce ?
Czy coś przybyło ?
żyje. U mnie dalej kwitnie Mildred Mitchell. Lubię ją coraz bardziej. Ale na tym niestety się kończy moja liliowcowa
przygoda... przynajmniej jak na razie. Ale zajrzę do Ciebie by obejrzeć nowe cudności które na pewno
zakwitły w czasie mojej nieobecności.
Gorące buziaczki ;:107
Daluś, Wpadnę do Ciebie by nacieszyć oczy i odetchnąć trochę w cieniu drzew. na pewno kwitną u Ciebiedala pisze:Wiesiu, pozdrawiam i jak zwykle podziwiam widoczki z Twojego ogrodu.
Róże przepiękne
nastepne cuda.
Gorące pozdrowionka
Dla oka wrzucę widoczek na świeżo rozkwitłą lilię 'Landini'. To jest tegoroczny nabytek który bardzo mi się
podoba.
Podczas mojej nieobecności zakwitła też pysznogłówka.
Miłego niedzielnego popołudnia
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki