Moje zieloniutkie i nie tylko
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fikusy świetnie wyglądają w takiej formie Klonik jeśli biel ma jak po moczeniu w acze, to fakturę jak po wyżymaniu - jest rewelacyjny Jestem ciekawa koloru kwiatów pssiflorki Myszopłoch ma takie ładne niepozorne kwiatki za to sniadek wcale nie skromny - ma czym cieszyć oko. Laura bardzo chciała bym mieć - wypatrzyłam u Babki na parapecie i zamierzam się na jakiś kawałek
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
-
- 200p
- Od: 29 lis 2008, o 18:59
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
Aniu
no zaszalałaś z tymi zdjęciami
Ficus bardzo ładny :P Na temat hibków to już nic nie piszę bo chyba znasz moje zdanie
No laur nareszcie Ci ruszył ,a mój myszopłoch to cały czas kwitnie.Próbowałam zasiać te nasionka co tworzą się przy listku ,ale nic nie wykiełkowało. Za to mój pięknie się rozrasta na boki,wypuszcza mnóstwo nowych pędów. Śniadek pięknie kwitnie(mój juz dawno przekwitł )
no zaszalałaś z tymi zdjęciami
Ficus bardzo ładny :P Na temat hibków to już nic nie piszę bo chyba znasz moje zdanie
No laur nareszcie Ci ruszył ,a mój myszopłoch to cały czas kwitnie.Próbowałam zasiać te nasionka co tworzą się przy listku ,ale nic nie wykiełkowało. Za to mój pięknie się rozrasta na boki,wypuszcza mnóstwo nowych pędów. Śniadek pięknie kwitnie(mój juz dawno przekwitł )
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
- 200p
-
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
Aniu same piękności pokazujesz . Ficus microcarpa bardzo ładny , nóżki ma takie tłuściutkie .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
- Mama Aguni
- 1000p
- Od: 31 mar 2009, o 11:48
-
- 200p
Z tym fikusem to mam trochę zagadkę.Jak go kupowałam(w netto),to były tam też inne roślinki w takich doniczkach i ze trzy sztuki miały potłuczone te doniczki.zauważyłam,że na dnie doniczki jest hydrożel,potem roślina,ale korzenie wyglądały jakby były wyjęte z ziemi,a na wierzchu kamyki.Nie wiem teraz jak go podlewać skoro jest w żelu.Może macie podobnie posadzone rośliny i coś podpowiecie .
A tak spogląda na mnie pierwszy listek wanilii.
A tak spogląda na mnie pierwszy listek wanilii.
-
- 200p
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
Jeśli jest tylko w żelu, (bo te kamyki rozumiem, to tylko taka przykrywka?) to maluśko... Z raz na dwa tygodnie? może wyjmij kilka kulek na podstawek i obserwuj, jak się skurczą, to podlej? Ja swoje kulki do ukorzeniania podlewam z raz na półtora-dwa tyg. choć pod kamykami to pewnie tracą mniej przed odparowanie. Faktycznie, zadali Ci zagadkę...
Ciekawa jestem, czy roślina taka wyjęta z ziemi dobrze zniesie siedzenie w kulkach. Może lepiej ja do ziemi wsadzić? Albo przynajmniej obserwować, czy się mu nie pogarsza
Wanilia tez zalicza się do grona moich wymarzonych Fajniusia
Ciekawa jestem, czy roślina taka wyjęta z ziemi dobrze zniesie siedzenie w kulkach. Może lepiej ja do ziemi wsadzić? Albo przynajmniej obserwować, czy się mu nie pogarsza
Wanilia tez zalicza się do grona moich wymarzonych Fajniusia
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Moje... wszystko
- Mama Aguni
- 1000p
- Od: 31 mar 2009, o 11:48
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Ależ tu, u Ciebie pozytywnie Mi niestety klonik poległ, mimo całej walki o niego. A tak na prawdę, nie wiem co mu dolegało. Hibeczki cudne, klonik uroczy - to jest siła wybielacza Nowinki bardzo ciekawe, mam nadzieję, że będą tak pięknie rosły jak wszystkie Twoje
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona