Działka Czeslawy - ceslavyte
dziękuję Tess,
takie zagonki to moja mama mnie nauczyla robic. A buraczki, cosc im w tym roku niepasuje, zatko kielkowali, nastepnie jakiesc plamki wszystkie listki wyszpecili. Nie wiem czy z nich cosc wyrosnie.
I to jeszcze co mi z jedyna rozo wydarzylo sie, jakiec zielone robaczysko tak gwaltownie przedziurkowalo
wszystkie jej listki. Szkoda...
takie zagonki to moja mama mnie nauczyla robic. A buraczki, cosc im w tym roku niepasuje, zatko kielkowali, nastepnie jakiesc plamki wszystkie listki wyszpecili. Nie wiem czy z nich cosc wyrosnie.
I to jeszcze co mi z jedyna rozo wydarzylo sie, jakiec zielone robaczysko tak gwaltownie przedziurkowalo
wszystkie jej listki. Szkoda...
Wszystkie kwiaty sa piekne.
(NL4)
(NL4)
Witaj Czesiu
Jakie smakowite truskaweczki jak malowane , narobiłaś mi smaku .
Grządki pięknie utrzymane , pozazdrościć
U mnie buraczki były..... zostało troszeczkę po tym jak sarenka przychodzi do mnie wczesnym rankiem i zajada się nimi
pozdrawiam serdecznie
Jakie smakowite truskaweczki jak malowane , narobiłaś mi smaku .
Grządki pięknie utrzymane , pozazdrościć
U mnie buraczki były..... zostało troszeczkę po tym jak sarenka przychodzi do mnie wczesnym rankiem i zajada się nimi
pozdrawiam serdecznie
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Re: Działka Czeslawy - ceslavyte
(NL4)
(NL4)
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czesiu faktycznie różnorodne te buraczki
A które były najsmaczniejsze?
Pozdrawiam Cię serdecznie, bardzo się cieszę - że się odezwałaś
A które były najsmaczniejsze?
Pozdrawiam Cię serdecznie, bardzo się cieszę - że się odezwałaś
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo mi się podobają dzwoneczki na drugim zdjęciu,te granatowe,może wiesz jak się nazywają?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
Czasc Ambo,
z tymi buraczkami bylo tak, probowalam na jednej grzadce hodowac kilka roznych odmian - Akela, Rote Kugel, Detroit 2, Opolski, Chioggia, Kamuoliai. Z tych wszystkich odmian najliepsze byli te wydlozone o nazwie Opolski, i te okragle duze - Kamuoliai. Z tych dwoch najwiekszy plion byl z odmiany Kamuoliai. na pewno odmiana Opolski jest polska i u was ona jest sprzedawana, ale ta druga Kamuoliai, to litewska. Na mojej ziemi ta odmiana byla najlepsza.
z tymi buraczkami bylo tak, probowalam na jednej grzadce hodowac kilka roznych odmian - Akela, Rote Kugel, Detroit 2, Opolski, Chioggia, Kamuoliai. Z tych wszystkich odmian najliepsze byli te wydlozone o nazwie Opolski, i te okragle duze - Kamuoliai. Z tych dwoch najwiekszy plion byl z odmiany Kamuoliai. na pewno odmiana Opolski jest polska i u was ona jest sprzedawana, ale ta druga Kamuoliai, to litewska. Na mojej ziemi ta odmiana byla najlepsza.
(NL4)
(NL4)
Czesc Anio, te dzwoneczki i dla mnie bardzo sie podobaja, napominaja dziecinstwo. Ich nazwa - dzwonek ogrodowy (Campanula medium).Raczek pisze:Bardzo mi się podobają dzwoneczki na drugim zdjęciu,te granatowe,może wiesz jak się nazywają?
Pozdrawiam
(NL4)
(NL4)