Moje domowe kwiatuszki
Dziękuję za pomoc w identyfikacji roślinek Czy niedśpianowi nie wystarczy wschodnie okno? i tak zauważyłam że zrobił się bardziej czerwony odkąd go przyniosłam za sklepu.
Dracenę mam chyba już 3 lata i trochę się zdziwiłam widząc ten boczny pęd. Myślałam że draceny to tylko w górę rosną.
Co do grudnika to kwitnie na taki czerwono biały kolor. Jak go przyniosłam w listopadzie do domu to zrzucił wszystkie pączki i myślałam że będzie już kwitł. Moje rośliny mnie zaskakują cały czas 8)
Dracenę mam chyba już 3 lata i trochę się zdziwiłam widząc ten boczny pęd. Myślałam że draceny to tylko w górę rosną.
Co do grudnika to kwitnie na taki czerwono biały kolor. Jak go przyniosłam w listopadzie do domu to zrzucił wszystkie pączki i myślałam że będzie już kwitł. Moje rośliny mnie zaskakują cały czas 8)
Pozdrawiam
Paulina
Paulina
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
basga pisze:Ile masz tą dracenkę że wypuszcza boczny pęd?Extra to wygląda.
Tak ta dracena zadziwia mnie od początku ledwo przyniosłam ją do domu to już zakwitła, mama czekała 10 lat aż jej dracena zakwitnie.
A to mój wczorajszy nabytek
poradźcie mi czy powinnam ją przesadzić czy może poczekać aż się zaaklimatyzuje u mnie?
Pozdrawiam
Paulina
Paulina