Irlandzki Ogrod Ani.1
Witam U nas zimno,tzn.19 stopni..Ale dobrze,że chociaż nie pada..
Gosiu staram się uchronić roślinki przed inwazją..ale nie jest to łatwe.. Co wieczór zbieram i likwiduje,inaczej wszystko by zeżarły
Nie mam się czym chwalić ale zrobiłam kilka fotek..
To chyba nasionka na bratku.
Bratki kwitną i kwitną.. pomimo ślimaków ,które je uwielbiają i zjadają:evil:
Goździczek
Lilia sprawdza moją cierpliwość
Różyczka miniaturka:
I jeszcze jedna lilia
Pozdrawiam i życzę wszystkim słoneczka ;:2
Gosiu staram się uchronić roślinki przed inwazją..ale nie jest to łatwe.. Co wieczór zbieram i likwiduje,inaczej wszystko by zeżarły
Nie mam się czym chwalić ale zrobiłam kilka fotek..
To chyba nasionka na bratku.
Bratki kwitną i kwitną.. pomimo ślimaków ,które je uwielbiają i zjadają:evil:
Goździczek
Lilia sprawdza moją cierpliwość
Różyczka miniaturka:
I jeszcze jedna lilia
Pozdrawiam i życzę wszystkim słoneczka ;:2
Aniu, "nerwowa" roślinka bardzo mi się podoba. Jak ona się nazywa?
Tess ma chyba rację z tymi bokami ale sama wiem, jacy faceci są chętni do takich robót :P . Ja ze swojej strony proponuję KONIECZNIE nakryć czarną folią cały pas, który ma być pod korą i wyciąć w nim dziury na roślinki. Wiem z doświadczenia, że bez folii korę szlag trafi, tzn trawa powyłazi pomiędzy nią . Oczywiście, żeby Ci ta folia nie szpeciła działki trzeba to zrobić jak już ma się kupioną korę i od razu nakryć.
Tess ma chyba rację z tymi bokami ale sama wiem, jacy faceci są chętni do takich robót :P . Ja ze swojej strony proponuję KONIECZNIE nakryć czarną folią cały pas, który ma być pod korą i wyciąć w nim dziury na roślinki. Wiem z doświadczenia, że bez folii korę szlag trafi, tzn trawa powyłazi pomiędzy nią . Oczywiście, żeby Ci ta folia nie szpeciła działki trzeba to zrobić jak już ma się kupioną korę i od razu nakryć.
Witam w ten pochmurny i zimny dzień
Gosiu ta lilia jeszcze nie rozkwitła..fochy stroi normalnie
Ewo bardzo Ci dziękuję za miłe słowa
Gosiejko ta roślinka nazywa się Alokazja
Tess teraz przeglądam ulotke z ogrodniczego-agrowłóknina tutaj kosztuje 6.99E za rolkę 20m/1m.W castoramie taniej?
No i gapa ze mnie bo była też promocja na kore 21 E za 3 worki po 75 litrów:shock:
Będę musiała się za to zabrać i zrobić na razie bez kostki..z tym powinnam sobie sama poradzić tylko nie mam pojęcia ile czego kupić Czy jeszcze ziemi podsypać pod tą agrowłókninę??
Pozdrawiam Ania.
Tess teraz przeglądam ulotke z ogrodniczego-agrowłóknina tutaj kosztuje 6.99E za rolkę 20m/1m.W castoramie taniej?
No i gapa ze mnie bo była też promocja na kore 21 E za 3 worki po 75 litrów:shock:
Będę musiała się za to zabrać i zrobić na razie bez kostki..z tym powinnam sobie sama poradzić tylko nie mam pojęcia ile czego kupić Czy jeszcze ziemi podsypać pod tą agrowłókninę??
Pozdrawiam Ania.
Nie byłabym sobą gdybym nie napstrykała fotek..sąsiedzi pewnie mają ze mnie ubaw
Ależ jestem zadowolona z tych moich Lili Mają ogromne kwiaty I jak pachną A to dopiero początek,bo dziś rozkwitł pierwszy kwiat
Papageno:
Biedroneczka:
I byłam świadkiem okropnej sceny Pająk zjadał pająka Troszkę niewyraźne bo przez pajęczyne
Pzdrawiam Ania.
Ależ jestem zadowolona z tych moich Lili Mają ogromne kwiaty I jak pachną A to dopiero początek,bo dziś rozkwitł pierwszy kwiat
Papageno:
Biedroneczka:
I byłam świadkiem okropnej sceny Pająk zjadał pająka Troszkę niewyraźne bo przez pajęczyne
Pzdrawiam Ania.
AniaAnia.1 pisze:Witam w ten pochmurny i zimny dzień
Pozdrawiam Ania.
musisz trawe wyciać na szerokośc jaką chcesz mieć rabatkę.. to początek na ziemię kładziesz agrowłókninę, a na nią sypiesz korą, czy kamyczkami czym tam chcesz,( jeśli coś bedziesz sadzić.jak nie masz na razie kasy to niech twój M zrobi z drutu takie haczyki kształt litery U i wtedy wbijasz je przez agrowłókninę,żeby ją trzymały...wiesz - wiatr zeby nie zrywał.u mnie to się sprawdza.
Jak chcesz coś wkopać na krzyż przecinasz wsadzasz roślinę i masz spokój.Agrwłókninę przytnij na jakieś 10 cm krócej niż brzeg rabaty- wiadomo kośiarka.Z tymi pracami spokojnie sama dasz sobie radę.
Ja miałam najpierw od razu sadzone rośliny i jak skończyłam sadzenie kładłam agrowłókninę.
Ania to chyba da sie przeżyć 7 e u nas jest chyba szerokości 1,40 ale nie wiem ile juz kosztuje, jutro sie dowiem jak coś.
a kora droga u mnie 80 l worek średnio rozdrobnionej 12 zł.