Moja Działeczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tego twojego piuropusznika strusiego miałam na końcu języka,ale jakoś nie chciał się wydostać :wink: Też mam mnóstwo tych paproci .Strasznie się rozrastają .
Na 1 fotce to mietelnik ,roślina jednoroczna ,która się strasznie rozsiewa .Wystarczy ją raz mieć w ogrodzie i już każdego roku ,gdzieś się będzie pojawiać .
Awatar użytkownika
martinez_82
500p
500p
Od: 1 wrz 2008, o 10:18

Post »

dziękuje nie miałem pojęcia ze ta roślinka sie tak nazywa rzeczywiscie w zeszłym roku jej tam nie było a ja jej nie sadziłem ale skoro juz wyrosła to ją zostawiłem ładnie sie kompomuje.
Awatar użytkownika
martinez_82
500p
500p

Post »

Andres74 pisze:Och, jakimś wielkim specjalistą nie jestem.
Odróżniam kilka gatunków (które znam), a resztę też muszę szukać.

Wydaje mi się, że to najpopularniejsza u nas paproć w ogrodach: pióropusznik strusi.
O tej porze roku liście już lekko opadają, a że rośnie w pojedynkę to tym bardziej.
specjalista nie specjalista ale wiedze masz ja nawet nie wiedziałem ze takie odmiany są myslałem ze kazda jest taka sama :)
Awatar użytkownika
martinez_82
500p
500p

Post »

giga45 pisze:Witaj Martinez.
jeśli faktycznie od roku to podziwiam Cię za wkład pracy i za efekt, choc powiem, ze my tu od kilku-kilkunastu lat staramy sie i w rok tak sie nie da. Super, że dołaczyłeś, fajowy pomysł z tymi skalniakami. Pozdrawia. zdolny z Ciebie Gość
a dziękuje bardzo ciesze się ze sie podoba :)
Awatar użytkownika
martinez_82
500p
500p

Kwiatki

Post »

a tu jeszcze kwiatki Obrazek
Awatar użytkownika
martinez_82
500p
500p

Post »

JolantaGraj pisze:WITAM .
Skoro masz działeczkę od roku ,to chyba w większości już była w takim stanie jak teraz .Podobają mi się te mini skalniaczki z tych drobnych kamyczków .Napisz coś więcej o tym co zrobiłeś ,a co już było . :wink:
nio niestety mam mało czasu na spacerowanie po niej ale jak juz zrobie większośc tego co zaplanowałem na ten rok to na pewno nie raz pospaceruje po niej :)
Awatar użytkownika
martinez_82
500p
500p

I znalazło sie jeszcze miejsce na mały warzywnik

Post »

Obrazek
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Gdzie Ty w ogrodzie upchnąłeś warzywniaczek!? Napisz co ciekawego Ci tam rośnie :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
martinez_82
500p
500p

:)

Post »

cześc Gosiu
A zawsze znajdzie się jakieś miejsce na mały warzywnik :) co by nie było i tam trzeba popracowac troszkę. co do tegoco rośnie tam to odpowiadam. oczywiście cebulka marchewka szczaw fasolka szparagowa, buraczki rzodkiewka troszke pomidorków oczywiście nie mogło sie obejsć bez zioł jak bazylia oregano tymianek. o zapomniałbym o sałacie i cukini , pietruszce i ogórkach. tylko przez te okropne deszcze coś wiekszośc słabo rośnie. pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

No to będzie wyżera!!!
Teraz, po deszczach na pewno wszystko ruszy, łącznie z chwastami :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
martinez_82
500p
500p

Post »

heh dziękuje bardzo chwastów nie chce :) a jak tam idzie praca z murkami?? udało ci się juz namówić mężą??
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Ooo tak!!! Męża namówiłam tylko teraz kolejną przeszkodą jest tzw. "brak czasu". Jak przychodzi weekand, to jest tysiąc innych pilniejszych spraw na głowie, a moje murki odkładane są na później - i chyba tak zejdzie do zimy :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Marcin kurcze ale piękny ogród mówisz że chcesz się uczyć od nas to chyba raczej odwrotnie piękne otoczenie .I mówisz że masz rok? jesteś cudotwórcą , ale wierzę że tak jest . Fajnie jest jeszcze jeden piękny ogród oglądać .
Zapraszam Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”