Ogródek Pszczółki cz.1
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O tak, ostatnio Landini jest na topie.
Wszyscy prawie o niej marzą.
Ale żeby podziwiać jej urodę trzeba mieć dla niej tło, najlepiej w jasnym kolorze.
Jak dobrze wiedzieć, że nie tylko ja ulegam trendom. :P
Ale żeby podziwiać jej urodę trzeba mieć dla niej tło, najlepiej w jasnym kolorze.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiesiu nie wpadaj w kompleksy,Twój ogród jest cudny,ale wiem ,ze ogrodniczki tak już mają ,zmieniają swoje wizje i nic ich nie powstrzyma.Z chęcią również obejrzę fotki z Holandii ,może zapożyczę coś do mojego ogródka?
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Moniu wrzucę jutro kilka fotek ich ogrodów to zabaczysz sama że trudno im dorównać. Dziękuję Ci bardzovertigo pisze:Wiesiu, może masz jakieś fotki tych ogrodów? Chętnie pooglądamy A Twój ogród jest tak piękny, że nic nie trzeba w nim zmieniać
za wsparcie ale mój się do nich niestety nie umywa. Styl fakt nie ten sam ale do tego trzeba jeszczce nad nim
popracować. Ale nic straconego. Mamy dobre wzory do podglądania.
Ewuś Dzięki za dobre słowa. W sumie po całym dniu spędzonym w ogrodzie stwierdziłam że ja po prostugloriadei pisze:Wiesiu!
widziałam holenderszkie ogrody, i moim skromnym zdaniem twój jest w lepszym stylu!
tak na mój gust ;)
owszem , jest co podziwiac , ale wole chyba klimaty zblizone do twojego!
Jesteś kolejna, która kusi Landini!!!
kocham wszystkie moje roślinki nawet jak nie układają się w tak piękny ogród jak te podziwiane w Hollandii.
Może dojdę kiedyś do takiego efektu a na razie sie cieszę tym co mam.
'Landini' skusiła mnie w katalagu bo taka ładna a nie wiedziałam że nie jestem jedyną jej wielbicielką . ;:30
Grażynko 'Landini' warta jest grzechu i tak jak mówisz ładne jasne tło by jej się przydało. Ja ją połączyłam zkogra pisze:O tak, ostatnio Landini jest na topie.
inną lilią o odwróconych kolorach. Ale jak na razie ta lilia jeszcze nie zakwitła. Zobaczymy co razem pokazą :P
Ewciu milutka jesteś. Te piękne ogrody jakoś mnie nie zniechęciły do ogrodkowania a raczej do lepszejevluk pisze:j.w gloriadei ma rację-Holenderskie ogrody niech się schowają
mobilizacji.
Nelu Twoje milutkie słowa podnoszą mnie na duchu że nie jest aż tak źle i nie mam przepaści doAlionuszka pisze:Wiesiu nie wpadaj w kompleksy,Twój ogród jest cudny,ale wiem ,ze ogrodniczki tak już mają ,zmieniają swoje wizje i nic ich nie powstrzyma.Z chęcią również obejrzę fotki z Holandii ,może zapożyczę coś do mojego ogródka?
pokonania aby dojść do ogrodu moich marzeń.
A to właśnie urok największy że wszystko zawsze można zmienić na lepsze.
Jesteście kochane dziewczyny po prostu. A w Hollandii naprawdę było z czego stracić głowę.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Witajcie cieplutko
zobacz jakie one są piękne.
Ogrody holenderskie są naprawdę przepiękne.
Holendrzy mają żyłkę do ogrodnictwa. To co jest najbardziej widoczne to że około 80 procent ogrodów jest
pięknie utrzymanych a tylko z 20 procent zaniedbanych.
Pomimo że jest niezbyt grzecznie pstrykać nahalnie zdjęcia w prywatnych ogródkach udało mi się zrobić dyskretnie
kilka ujęć. Mam nadzieję że się nie naraziłam właścicielom. Za to chętnie się z wami podzielę.
Popatrzcie sami
Czy Wam też się podobają takie ogrody? Ja jestem wprost oczarowana i takie ogrody widzi sę na każdym kroku.
Uściski dla wszystkich
Moniu Twój ogród też jest prześliczny.vertigo pisze:Jutro zatem zajrzę pooglądać te ogrody, ale i tak wiem, co mówię - Twój jest piękny i chciałabym, żeby mój chociaż w części był taki
Dalu styl ogrodów holenderskich jest zdecydowanie inny od mojego ogrodu bardziej naturalnego, ale samadala pisze:Wiesiu, z niecierpliwością będę czekać na fotki z holenderskich ogrodów - z takim zachwytem o nich piszesz
Ponieważ Twój jest taki piękny, nie wyobrażam sobie , co może być jeszcze ładniejszego i w jakim stylu...
Pozdrawiam
zobacz jakie one są piękne.
Ogrody holenderskie są naprawdę przepiękne.
Holendrzy mają żyłkę do ogrodnictwa. To co jest najbardziej widoczne to że około 80 procent ogrodów jest
pięknie utrzymanych a tylko z 20 procent zaniedbanych.
Pomimo że jest niezbyt grzecznie pstrykać nahalnie zdjęcia w prywatnych ogródkach udało mi się zrobić dyskretnie
kilka ujęć. Mam nadzieję że się nie naraziłam właścicielom. Za to chętnie się z wami podzielę.
Popatrzcie sami
Czy Wam też się podobają takie ogrody? Ja jestem wprost oczarowana i takie ogrody widzi sę na każdym kroku.
Uściski dla wszystkich
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisała Dala.
Dla mnie są zbyt minimalistyczne, zimne, bez klimatu.
Wolę ciepłe kolorowe ogródy angielskie czy francuskie.
Zimny minimalizm i sztywne ramy to nie dla mnie.
Dla mnie są zbyt minimalistyczne, zimne, bez klimatu.
Wolę ciepłe kolorowe ogródy angielskie czy francuskie.
Zimny minimalizm i sztywne ramy to nie dla mnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak to dobrze że Cię nie było, w ten sposób nie muszę nadrabiać zaległości,
bo też ostatnio bywałam rzadko na forum.
Wiesiu, mnie takie ogrody bardzo się podobają, ale chyba wolę je oglądać.
Gdybym miała własny dom, to pewnie bym się pokusiła zrobić coś takiego... przynajmniej jakiś jeden zakątek w tym stylu.
bo też ostatnio bywałam rzadko na forum.
Wiesiu, mnie takie ogrody bardzo się podobają, ale chyba wolę je oglądać.
Gdybym miała własny dom, to pewnie bym się pokusiła zrobić coś takiego... przynajmniej jakiś jeden zakątek w tym stylu.
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Jedyny element z ogrodów holenderskich,który u mnie gości to wielkie hortensje niebiesko-różowe.Klimat wymuskany i ułożony,całkowicie odmienny niż w naszych ogródkach.Pozwolę sobie wkleić cząstkę mojej zieleni
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Mnie się podobają baaaardzo, chociaż też "nie moje".
Ale tak samo jest z ogrodami japońskimi - podziwiam, ale sama bym nie mogła prowadzić, bo tam nie ma tak, że się dosadza gdzie bądź, co komu przyjdzie do głowy ;-)
Natomiast zwraca uwagę to, że jest tradycja i ciągłość. To jest wazne i to sprawia, że niektóre style ogrodowe są rozpoznawalne na całym świecie. U nas taka tradycje nie bardzo miała kiedy się rozwinąć, przez naszą pokopaną historię... chociaż mamy ogrody wiejskie, niestety odchodzące - nie wiedzieć czemu - w zapomnienie...
Ale tak samo jest z ogrodami japońskimi - podziwiam, ale sama bym nie mogła prowadzić, bo tam nie ma tak, że się dosadza gdzie bądź, co komu przyjdzie do głowy ;-)
Natomiast zwraca uwagę to, że jest tradycja i ciągłość. To jest wazne i to sprawia, że niektóre style ogrodowe są rozpoznawalne na całym świecie. U nas taka tradycje nie bardzo miała kiedy się rozwinąć, przez naszą pokopaną historię... chociaż mamy ogrody wiejskie, niestety odchodzące - nie wiedzieć czemu - w zapomnienie...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
100krotko, masz świętą rację - "stare", bogate kraje maja swoja tradycje ogrodniczą i przez wieki wykształciły swoje style.
W Polsce nie bardzo się to udało, jesteśmy narodem zbyt rozwichrzonym i niepoukładanym. Ale właśnie te tzw. ogrody wiejskie w pewien sposób oddają tę naszą dziką naturę i słowiańską duszę.
Najlepszy dowód, że większości z nas takie właśnie ogrody się podobają i takie , czasem nieświadomie, mamy przy swoich domach i na działkach.
Kultywujmy więc ten dobrze rozumiany wiejski styl, sadżmy kwiaty, które od zawsze rosły w wiejskich zagrodach, bo one pięknie wyglądają w naszym krajobrazie i świetnie się czują w naszym klimacie.
Co nie znaczy, ze mamy być rygorystyczni i ortodoksyjni i jak nam bardzo podoba się jakaś egzotyczna roślinka, to musimy z niej rezygnować.
Niech nasze ogrody odzwierciedlają naszą naturę!
Przepraszam Wiesiu, że zaśmiecam Ci wątek, ale wydaje mi się, że czasami warto porozmawiać sobie na takie ogrodowe, trochę szersze tematy...
Miłego dnia
W Polsce nie bardzo się to udało, jesteśmy narodem zbyt rozwichrzonym i niepoukładanym. Ale właśnie te tzw. ogrody wiejskie w pewien sposób oddają tę naszą dziką naturę i słowiańską duszę.
Najlepszy dowód, że większości z nas takie właśnie ogrody się podobają i takie , czasem nieświadomie, mamy przy swoich domach i na działkach.
Kultywujmy więc ten dobrze rozumiany wiejski styl, sadżmy kwiaty, które od zawsze rosły w wiejskich zagrodach, bo one pięknie wyglądają w naszym krajobrazie i świetnie się czują w naszym klimacie.
Co nie znaczy, ze mamy być rygorystyczni i ortodoksyjni i jak nam bardzo podoba się jakaś egzotyczna roślinka, to musimy z niej rezygnować.
Niech nasze ogrody odzwierciedlają naszą naturę!
Przepraszam Wiesiu, że zaśmiecam Ci wątek, ale wydaje mi się, że czasami warto porozmawiać sobie na takie ogrodowe, trochę szersze tematy...
Miłego dnia