Folia jest tak uformowana ze woda wplywa pod nią do okoła krzaków ?lotta pisze:A co z podlewaniem gdy folia?
Przecież to jest chyba jasne skoro ludzie sadzili/sadzą na folii.
Chciałem poznać opinie co do za i przeciw folii i agrowłókniny
Folia jest tak uformowana ze woda wplywa pod nią do okoła krzaków ?lotta pisze:A co z podlewaniem gdy folia?
To zdradź tajemnicę, jak jest uformowana? Jakieś wąskie paski? Bo ja to znam tylko sposób, że pod folią są taśmy do podlewania kropelkowego, a to już trochę skomplikowane w porównaniu z włókniną.Space99 pisze:Folia jest tak uformowana ze woda wplywa pod nią do okoła krzaków ?lotta pisze:A co z podlewaniem gdy folia?
Przecież to jest chyba jasne skoro ludzie sadzili/sadzą na folii.
Chciałem poznać opinie co do za i przeciw folii i agrowłókniny
Ja ściółkowałam czarną mata czy agrowłókniną w związku z tym mam pytanie: Czy na zimę zdejmujesz folię? Jak stosujesz nawóz?judyta pisze:Uprawiam truskawki na czarnej foli od wielu lat.Nie zauważyłam żadnych objawów gnicia ziemi.Truskawka powinna rosnąć na jednym miejscu ok 3-4 lat, po tym czasie truskawki zaczynają słabiej plonować i należy je wymienić na młode sadzonki..Moje pierwsze nasadzenie truskawek na foli pozostawiłam na okres 6 lat.Nawet po tym dość długim okresie zalegania folii na jednym miejscu nic się nie działo z ziemią ani z kolejną uprawianą na niej roślną.
[img][img]http://images24.fotosik.pl/181/3a76eba7076c24e4.jpg[/img][/img]
Nie wiem , czy dobrze wstawiłam tą fotkę..bo to mój pierwszy raz..jeśli coś nie tak to z góry przepraszam.