Ogród Orinoko
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To cię pomęczę troche o te śliwy wiśniowe.
Bardzo mi się podobają i czytałam że utrzymują takie ubarwienie liści przez cały sezon.
Polecane do zieleni miejskiej i do nasadzeń szpalerowych.
Podobno owoce są jadalne ale maleńkie.
Posadziłabym u siebie ale chcę mieć jakieś owoce a nie bardzo wiem czy one się do czegoś nadają.
To znaczy wiem że na przetwory ale zastanawia mnie czy przy takim małym owocu nie zamęczę się wydłubując pestki ?
Bardzo mi się podobają i czytałam że utrzymują takie ubarwienie liści przez cały sezon.
Polecane do zieleni miejskiej i do nasadzeń szpalerowych.
Podobno owoce są jadalne ale maleńkie.
Posadziłabym u siebie ale chcę mieć jakieś owoce a nie bardzo wiem czy one się do czegoś nadają.
To znaczy wiem że na przetwory ale zastanawia mnie czy przy takim małym owocu nie zamęczę się wydłubując pestki ?
- marcyjanna
- 200p
- Od: 23 cze 2009, o 17:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- orinoko01
- 200p
- Od: 21 cze 2009, o 22:39
Mariolu Śliwy utrzymuja cały sezon takie ubarwienie jak widać a najładniej wybarwiają się w słońcu. Zrobiłem zdjęcie dziś rano owoców żebys mogła zobaczyc ich wielkośc. Nie wiem jednak czy z nich można mieć jakiś pożytek kulinarny bo jest ich stosunkowo niewiele na drzewku, ale może ktoś z forumowiczów zna jakiś pyszny przepis. U mnie rosną tylko dla ozdoby. Namawiam Cię gorąco do zasadzenia tego drzewka.
Katarzynko ...niestety lawendy nie mam posadzonej w ogrodzie.
Małgorzato Ta szałwia się masowo wysiewa i bardzo obficie kiełkuje. Właśnie teraz jest najlepszy czas żeby ja ściąć i zebrać nasiona....po tym zabiegu zakwitnie ponownie. Moja będe ścinał za tydzień.
Katarzynko ...niestety lawendy nie mam posadzonej w ogrodzie.
Małgorzato Ta szałwia się masowo wysiewa i bardzo obficie kiełkuje. Właśnie teraz jest najlepszy czas żeby ja ściąć i zebrać nasiona....po tym zabiegu zakwitnie ponownie. Moja będe ścinał za tydzień.
- marcyjanna
- 200p
- Od: 23 cze 2009, o 17:52
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Nie mam miejsca na drzewa li tylko ozdobne.
Nawet na magnolię. Zresztą magnolia jest ładna dość krótko a te śliwy na zielonym tle są wspaniałe. Po prostu piękny akcent w ogrodzie.
No cóż, zostanę przy kloniku palmowym i berberysach.
Ostatnio mam bzika na tle wszystkiego co ma kolorowe ulistnienie - stąd moje pytanie o śliwy.
Ale miejsca nadal brak....
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- harwi
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej!
Kolejny piękny ogromny ogród. Dużo zieleni i jeszcze oczko super. A ma tylko 4 latka Niesamowite dla mnie kolejny do naśladowania ogród. I widzę piękne "trafki" i czy ja widzę miejsce na grila?
Pokaż jeszcze więcej foteczek pokaż.
Powiedz ile on ma m2????
Wrocław? chyba nie znajduje się centrum co?
Kolejny piękny ogromny ogród. Dużo zieleni i jeszcze oczko super. A ma tylko 4 latka Niesamowite dla mnie kolejny do naśladowania ogród. I widzę piękne "trafki" i czy ja widzę miejsce na grila?
Pokaż jeszcze więcej foteczek pokaż.
Powiedz ile on ma m2????
Wrocław? chyba nie znajduje się centrum co?