Kolekcja Agaty :-)))

Zablokowany
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję Wam kochaniutkie za gratulacje ;:79
Cieszę się bardzo że tu z Wami jestem,że mogę zaprezentować swoje storczyki i zachwycać się waszymi ;:31

Mireczko lilie uwielbiam,Twoja cudowna czerwoniutka :lol:
Moja już niestety przekwitła i nie wiem czy zostawić ją na parapecie czy wynieść na balkon albo dać teściowej do ogrodu :lol:

Teraz Wam pokażę co się u mnie dzieje w storczykowym świecie,nie jest tego dużo ale to zawsze coś :lol:

Tylko dwa pączuszki Dendrobium typu nobile..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pączek Phal.amboinensis dzisiaj..Już się otwiera...
Obrazek

Pączek Phal.javanica..
Obrazek

A tutaj pędzik Phal.equestris var alba..
Obrazek
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agatko ale zrobiłaś mi niespodziankę tym otwierającym się pączkiem Phal.amboinensis - jak pokaże swoje piękno pokaż ;:111 ;:109 Pączki dendrobium nobile chyba coś w czerwoności , bo takie piękne czerwone czubki mają :?: Pączek Phal.javanica taki malusi a jaki śliczny- czekam na zdjęcie kwiatuszka :lol: Ja mam na niego chęć , ale się boję bo czytałam ,że jest trudny w uprawie. A może Ty mi coś podpowiesz jeśli chodzi o jego pielęgnowanie :?: Ale sie u Ciebie dzieje - pędzik Phal.equestris var alba i kwitnące hybrydki. ;:1 No no no .........
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agatko, dzieje się, dzieje i to sporo :wink: Phal. amboinensis fajnie się błyszczy (nie wiedzieć czemu, kształt jego pączka przypomina mi paszczę dinozaura :roll: :lol: ).
Phal. equestris var. alba - gratuluję pędzika ;:63 Toż to radość ogromna :lol: No i, oczywiście, czekam na zdjęcia rozwiniętych bialuśkich kwiatuszków :P
Ale najwięksiejsze wrażenie zrobił na mnie Phal. javanica :shock: ;:154 ;:111 Te pączuszki są takie cudne, po prostu słodkie maleństwa ;:165
Awatar użytkownika
shanti
100p
100p
Od: 20 lip 2009, o 13:58

Post »

Gratulacje :)
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Aniu,Anusska,floranet bardzo Wam dziękuję ;:79
No więc kwiaty Dendrobium są ciemno różowe z żółtym środeczkiem,nie spodziewałam się w ogóle że mi zakwitnie bo wiem że do tego potrzebuje przechłodzenia a u mnie w mieszkaniu jest cały rok ciepło :lol:
Aniu strasznie wolno ten pączuszek się otwiera,ja już czekałam na otwarcie w zeszłym tygodniu hehe :lol:
Phal.javanica uprawiam identycznie jak amboinensis (napisałam na priv)ale również i jego już kupiłam z dwoma pędzikami ale były jeszcze maleńkie :lol:
Anusska pączuszki Phal.javanica są takie malutkie że trza lupę brać hehe a tak na poważnie to ciekawe czy kwiat też jest taki maleńki,hmm?
Cieszę się ogromnie z pędziku Phal.equestris var alba bo to już moja zasługa i to jest pierwsze kwitnienie ;:87

Paszcza dinozaura hehehehe ;:112 ;:112 ;:112
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Aga cudne pączusie. Och jaka to radość kiedy zaczynają się otwierać, tak długo wyczekiwane.
Jeżeli chodzi o lilie to chyba najlepiej zrobisz oddają ja teściowej do ogrodu. Tam jaj będzie najlepiej.Ja również lubię lilie, mam ich więcej ale nie będę Ci śmieciła w wątku.
Już coraz bardziej jestem przekonana że jest pędzik na ludce, chyba nawet dwa.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko wiem jaka to radocha z pędziku, do którego się samemu doprowadziło roślinę ;:1 Sama też mam takie osiągnięcie :lol:
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Oj Aniu radocha niesamowita ;:1
A teraz Wam pokażę raz jeszcze storczyka którego zaprezentowałam wyżej :lol:

Jak go kupiłam wyglądał tak i nie pachniał.. ************ **********************A teraz wygląda tak i pachnie..
Obrazek Obrazek

Dlaczego tak się dzieje?
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hm... :roll: Może w sklepie wywąchali mu już cały zapach? :lol:
Ale w każdym razie jest niezaprzeczalnie śliczny :P
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to jest ciekawe- wybarwienie płatków nieco inne i DUŻY PLUS - zapach :lol: :shock:
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Agatko, jemu tak dobrze u Ciebie, ze zaczął pachnieć specjalnie ;:12
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Anusska to jest jego drugie kwitnienie i dlatego te kwiaty są nieco inne ale wiem że nie tylko ja tak mam bo czytałam że u innych też się to zdarza :lol:

Aniu bardziej mi się podoba pierwsza wersja ale że ta pachnie to oczywiście wolę tą :lol:
Kwitnie już od ponad tygodnia ale jakoś nie przyszło mi do głowy żeby go powąchać tym bardziej że przy pierwszym kwitnieniu nie pachniał :lol:

Beatrice powiem szczerze że miałam go oddać tylko zapomniałam spakować razem z innymi i chyba się wystraszył i zaczął pachnieć hehe ;:3
W tym wypadku pozostanie u mnie ;:31
Mam jeszcze jednego pachnącego ale to taki uparciuch że mi nie chce zakwitnąć ;:113
volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

AnnaL pisze:No to jest ciekawe- wybarwienie płatków nieco inne i DUŻY PLUS - zapach :lol: :shock:
A jak go kupiłas w jakiej porze roku kwitł? Często je w "produkcji" faszerują by szybciej zakwitły, przez to wybarwienie jest intensywniejsze, a kwiaty nie pachną. Tak samo jak ze sztucznie pędzonymi truskawkami - są ogromne ale bez zapachu czy też smaku.

Jednak powiem szczerze, że to ubarwienie co ma teraz wyglada lepiej, tak naturalnie i hmmmm... brakuje mi słowa... subtelnie - tak to to słowo - subtelnie :)
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”