Kolekcja Agaty :-)))
- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję Wam kochaniutkie za gratulacje
Cieszę się bardzo że tu z Wami jestem,że mogę zaprezentować swoje storczyki i zachwycać się waszymi
Mireczko lilie uwielbiam,Twoja cudowna czerwoniutka
Moja już niestety przekwitła i nie wiem czy zostawić ją na parapecie czy wynieść na balkon albo dać teściowej do ogrodu
Teraz Wam pokażę co się u mnie dzieje w storczykowym świecie,nie jest tego dużo ale to zawsze coś
Tylko dwa pączuszki Dendrobium typu nobile..
Pączek Phal.amboinensis dzisiaj..Już się otwiera...
Pączek Phal.javanica..
A tutaj pędzik Phal.equestris var alba..
Cieszę się bardzo że tu z Wami jestem,że mogę zaprezentować swoje storczyki i zachwycać się waszymi
Mireczko lilie uwielbiam,Twoja cudowna czerwoniutka
Moja już niestety przekwitła i nie wiem czy zostawić ją na parapecie czy wynieść na balkon albo dać teściowej do ogrodu
Teraz Wam pokażę co się u mnie dzieje w storczykowym świecie,nie jest tego dużo ale to zawsze coś
Tylko dwa pączuszki Dendrobium typu nobile..
Pączek Phal.amboinensis dzisiaj..Już się otwiera...
Pączek Phal.javanica..
A tutaj pędzik Phal.equestris var alba..
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agatko ale zrobiłaś mi niespodziankę tym otwierającym się pączkiem Phal.amboinensis - jak pokaże swoje piękno pokaż Pączki dendrobium nobile chyba coś w czerwoności , bo takie piękne czerwone czubki mają Pączek Phal.javanica taki malusi a jaki śliczny- czekam na zdjęcie kwiatuszka Ja mam na niego chęć , ale się boję bo czytałam ,że jest trudny w uprawie. A może Ty mi coś podpowiesz jeśli chodzi o jego pielęgnowanie Ale sie u Ciebie dzieje - pędzik Phal.equestris var alba i kwitnące hybrydki. No no no .........
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agatko, dzieje się, dzieje i to sporo Phal. amboinensis fajnie się błyszczy (nie wiedzieć czemu, kształt jego pączka przypomina mi paszczę dinozaura ).
Phal. equestris var. alba - gratuluję pędzika Toż to radość ogromna No i, oczywiście, czekam na zdjęcia rozwiniętych bialuśkich kwiatuszków :P
Ale najwięksiejsze wrażenie zrobił na mnie Phal. javanica Te pączuszki są takie cudne, po prostu słodkie maleństwa ;:165
Phal. equestris var. alba - gratuluję pędzika Toż to radość ogromna No i, oczywiście, czekam na zdjęcia rozwiniętych bialuśkich kwiatuszków :P
Ale najwięksiejsze wrażenie zrobił na mnie Phal. javanica Te pączuszki są takie cudne, po prostu słodkie maleństwa ;:165
- agata0806
- 1000p
Aniu,Anusska,floranet bardzo Wam dziękuję
No więc kwiaty Dendrobium są ciemno różowe z żółtym środeczkiem,nie spodziewałam się w ogóle że mi zakwitnie bo wiem że do tego potrzebuje przechłodzenia a u mnie w mieszkaniu jest cały rok ciepło
Aniu strasznie wolno ten pączuszek się otwiera,ja już czekałam na otwarcie w zeszłym tygodniu hehe
Phal.javanica uprawiam identycznie jak amboinensis (napisałam na priv)ale również i jego już kupiłam z dwoma pędzikami ale były jeszcze maleńkie
Anusska pączuszki Phal.javanica są takie malutkie że trza lupę brać hehe a tak na poważnie to ciekawe czy kwiat też jest taki maleńki,hmm?
Cieszę się ogromnie z pędziku Phal.equestris var alba bo to już moja zasługa i to jest pierwsze kwitnienie
Paszcza dinozaura hehehehe
No więc kwiaty Dendrobium są ciemno różowe z żółtym środeczkiem,nie spodziewałam się w ogóle że mi zakwitnie bo wiem że do tego potrzebuje przechłodzenia a u mnie w mieszkaniu jest cały rok ciepło
Aniu strasznie wolno ten pączuszek się otwiera,ja już czekałam na otwarcie w zeszłym tygodniu hehe
Phal.javanica uprawiam identycznie jak amboinensis (napisałam na priv)ale również i jego już kupiłam z dwoma pędzikami ale były jeszcze maleńkie
Anusska pączuszki Phal.javanica są takie malutkie że trza lupę brać hehe a tak na poważnie to ciekawe czy kwiat też jest taki maleńki,hmm?
Cieszę się ogromnie z pędziku Phal.equestris var alba bo to już moja zasługa i to jest pierwsze kwitnienie
Paszcza dinozaura hehehehe
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
Aga cudne pączusie. Och jaka to radość kiedy zaczynają się otwierać, tak długo wyczekiwane.
Jeżeli chodzi o lilie to chyba najlepiej zrobisz oddają ja teściowej do ogrodu. Tam jaj będzie najlepiej.Ja również lubię lilie, mam ich więcej ale nie będę Ci śmieciła w wątku.
Już coraz bardziej jestem przekonana że jest pędzik na ludce, chyba nawet dwa.
Jeżeli chodzi o lilie to chyba najlepiej zrobisz oddają ja teściowej do ogrodu. Tam jaj będzie najlepiej.Ja również lubię lilie, mam ich więcej ale nie będę Ci śmieciła w wątku.
Już coraz bardziej jestem przekonana że jest pędzik na ludce, chyba nawet dwa.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- AnnaL
Agatko wiem jaka to radocha z pędziku, do którego się samemu doprowadziło roślinę Sama też mam takie osiągnięcie
Początek mojej przygody.
- AnnaL
No to jest ciekawe- wybarwienie płatków nieco inne i DUŻY PLUS - zapach
Początek mojej przygody.
- agata0806
- 1000p
Anusska to jest jego drugie kwitnienie i dlatego te kwiaty są nieco inne ale wiem że nie tylko ja tak mam bo czytałam że u innych też się to zdarza
Aniu bardziej mi się podoba pierwsza wersja ale że ta pachnie to oczywiście wolę tą
Kwitnie już od ponad tygodnia ale jakoś nie przyszło mi do głowy żeby go powąchać tym bardziej że przy pierwszym kwitnieniu nie pachniał
Beatrice powiem szczerze że miałam go oddać tylko zapomniałam spakować razem z innymi i chyba się wystraszył i zaczął pachnieć hehe
W tym wypadku pozostanie u mnie
Mam jeszcze jednego pachnącego ale to taki uparciuch że mi nie chce zakwitnąć
Aniu bardziej mi się podoba pierwsza wersja ale że ta pachnie to oczywiście wolę tą
Kwitnie już od ponad tygodnia ale jakoś nie przyszło mi do głowy żeby go powąchać tym bardziej że przy pierwszym kwitnieniu nie pachniał
Beatrice powiem szczerze że miałam go oddać tylko zapomniałam spakować razem z innymi i chyba się wystraszył i zaczął pachnieć hehe
W tym wypadku pozostanie u mnie
Mam jeszcze jednego pachnącego ale to taki uparciuch że mi nie chce zakwitnąć
-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
A jak go kupiłas w jakiej porze roku kwitł? Często je w "produkcji" faszerują by szybciej zakwitły, przez to wybarwienie jest intensywniejsze, a kwiaty nie pachną. Tak samo jak ze sztucznie pędzonymi truskawkami - są ogromne ale bez zapachu czy też smaku.AnnaL pisze:No to jest ciekawe- wybarwienie płatków nieco inne i DUŻY PLUS - zapach
Jednak powiem szczerze, że to ubarwienie co ma teraz wyglada lepiej, tak naturalnie i hmmmm... brakuje mi słowa... subtelnie - tak to to słowo - subtelnie