Kwiatki Małgorzatki:D
-
- 50p
- Od: 19 cze 2009, o 21:47
Wanda pisze:Na łaciatego tez poluję, ale jak dotąd bezowocnie. Piękne masz te płomienie. Miałam je na balkonie jednego roku, ale skleroza, zapomniałam jak to się nazywa. Nazwa jakoś kojarzy mi się z Nilem i Egiptem. Cudne to jest i żal mi, że jesienią, po przyniesieniu do mieszkania zmarniało.
Ta roślinka fachowo nazywa się komonica płomienista,tak gdzieś wyczytałam.A łaciatego Wando kupiłam w kwiaciarni,ale byłam dzisiaj w obi [w Lublinie ] i widziałam kilka.Pozdrawiam!! :P
-
- 50p
-
- 50p
-
- 50p
-
- 50p
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fakt, łaciatek uroczy, ma fajne ciemne dolne płatki, co się rzadko zdarza
Gratuluję reanimacji "topielca", zakwitł po dłuższym czasie (choć pół roku to wcale nie tak długo), ale za to jak, ile odgałęzień!!! Brawo!
I trzymam kciuki za miltonię ;)
Gratuluję reanimacji "topielca", zakwitł po dłuższym czasie (choć pół roku to wcale nie tak długo), ale za to jak, ile odgałęzień!!! Brawo!
I trzymam kciuki za miltonię ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Miltosia urzekająco piękna, kolorek bardzo zmysłowy.
Łaciatek super ma te tylne płatki, prawie całe bordowe, do tego te delikatne łatki na przednich a i warżka żółciutko słodziutka.
Oncidium, kiedy patrzę na pojedynczy kwiatuszek, zawsze kojarzy mi się z taką roztańczoną dziewczyną, rozpostarte ramiona i długa balowa sukienka...
A różowiutki, już chyba dawno zapomniał o swoich wodnych perypetiach , tyle pączków - to w podziękowaniu dla dzielnej Pani Ratownik :P :P :P
Łaciatek super ma te tylne płatki, prawie całe bordowe, do tego te delikatne łatki na przednich a i warżka żółciutko słodziutka.
Oncidium, kiedy patrzę na pojedynczy kwiatuszek, zawsze kojarzy mi się z taką roztańczoną dziewczyną, rozpostarte ramiona i długa balowa sukienka...
A różowiutki, już chyba dawno zapomniał o swoich wodnych perypetiach , tyle pączków - to w podziękowaniu dla dzielnej Pani Ratownik :P :P :P
-
- 50p
-
- 50p