Sałata,pietruszka i koper
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 15 kwie 2009, o 11:20
Sałatę siałam na początku marca i dobrze się miała, można też siać w grudniu na zbiór wczesno wiosenny ale nie wszystkie odmiany dobrze sobie radzą ;D
tak samo koper również siałam na początku marca i ten ma około 30 cm, a ten siany w połowie lutego ma półtora metra i sięga mi do brody - jakby ktoś nie wierzył to wklejam fotę ;
muszę przyznać ,że do małosolnych jest idealny
tak samo koper również siałam na początku marca i ten ma około 30 cm, a ten siany w połowie lutego ma półtora metra i sięga mi do brody - jakby ktoś nie wierzył to wklejam fotę ;
muszę przyznać ,że do małosolnych jest idealny
Fiołki w fiolecie ukryte w zieleni ,Szukały wiosennych, wonnych promieni.
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Koper u mnie ani w piątek nie rośnie. Znowu będę na targu kupować i mrozić na zimę kupny. Z pietruszką jest jeszcze gorzej. To co wylazło z ziemi stoi w miejscu jak zaklęte i ruszyć nie chce. Za to marchew jest jak do tej pory rewelacyjna, oby tak dalej to marchwi będzie całe mnóstwo. Redliny się sprawdzają.
Wyobraź sobie pole z ziemniakami. Wygląda to tak samo, tyle że w przeciwieństwie do ziemniaków, najpierw usypujesz te "górki" i dopiero na ich wierzchu siejesz korzeniowe warzywa. Ja sieje na jednej redlinie dwa rządki obok siebie. Woda lepiej spływa (co w tym roku jest dość istotne), a warzywa rosną w spulchnionej glebie, przez co nie skręcają się, łatwiej im po prostu rosnąć. Tyle tylko że na początku pieli się troszkę gorzej. Między redlinami ściółkuję trawą skoszoną. Tak bynajmniej ja to robię.
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Rybka
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
Koper posialam za namowa Gieni rzutowo po grzadce z ogorkami i nie tylko swietna sprawa, rosnie jak szalony i żadne mszyce sie go nie imaja, chociaz obok roza byla obsypana mszycami. Niestety mam problem z lodowa, zawiazala duze glowki ale gnije za duzo wody????? W szlarni wogole nie podlewalam, dostawala tylko tyle wody co wycieklo spod cylindrow z pomidorami, a w gruncie to co z chmurek ( za duzo tego nie bylo)
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata