Lobelia Cz. 1
-
- 200p
- Od: 27 lut 2013, o 13:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lobelia
Niebieska zwisająca już popikowana, wyszło 45 sztuk. A czeka jeszcze biała, różowa i niebieska przylądkowa..
Pozdrawiam, Agnieszka
-
- 200p
- Od: 9 sty 2013, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- 200p
O ile miejsce pozwoli, to myślę za jakiś miesiąc jeszcze je porozdzielać i powkładać do większych doniczek.
-- 1 mar 2013, o 09:05 --
danutka1 a czy mogłabyś podesłać zdjęcie jak ta czerwona wygląda? Chyba jeszcze takiej nie widziałam.
-- 1 mar 2013, o 09:05 --
danutka1 a czy mogłabyś podesłać zdjęcie jak ta czerwona wygląda? Chyba jeszcze takiej nie widziałam.
Pozdrawiam, Agnieszka
zakupywałam tutaj:
http://www.beta.epnos.pl/
stronę poleciła mi jedna z forumowiczek
a tu ta czerwona :
http://www.beta.epnos.pl/sklep/nasiona/ ... erwona-02g
http://www.beta.epnos.pl/
stronę poleciła mi jedna z forumowiczek
a tu ta czerwona :
http://www.beta.epnos.pl/sklep/nasiona/ ... erwona-02g
Poradźcie mi proszę, jeszcze raz. Może panikuję, bo to mój pierwszy raz, ale ewidentnie widać, że coś się dzieje.Przypominam, że siana była 9.02 i z dnia na dzień moje siewki marnieją coraz bardziej, zaczynają się pokładać i zamierać, część liścieni nie chce się nawet rozwinąć. Czy jest jakaś szansa, żeby przeżyły, czy też profilaktycznie wysiać kolejną partię
-
- 200p
- Od: 9 sty 2013, o 21:42
- stokrotka-77
- 200p
- Od: 21 lut 2011, o 21:42
- Kontakt:
Dla mnie też wyglądają na przelane
Iwonko one mają za mokro
U mnie sprawdza się delikatne zraszanie z dość dużej odległości. Idealny zraszacz to ten po płynie do szyb, też taki mam.
U mnie sprawdza się delikatne zraszanie z dość dużej odległości. Idealny zraszacz to ten po płynie do szyb, też taki mam.
Pozdrawiam, Beata
Kurcze, chyba macie rację. Zraszam je z dużej odległości zraszaczem, ale to chyba i tak za dużo dla nich Co do to żeby łaskawie się pojawiło, to byłoby super
A jak myślicie, czy jest dla nich jakaś szansa?
Beatko, muszę spróbować podlewania Twoim sposobem
A jak myślicie, czy jest dla nich jakaś szansa?
Beatko, muszę spróbować podlewania Twoim sposobem
-
- 200p
danutka1 Dziękuję za polecenie strony, wybór mają naprawdę spory. A ten czerwony kolor to miałam nadzieję, że będzie taki bardziej czerwoniasty
-- 1 mar 2013, o 10:41 --
I ja tez dołączam się do podlewania zraszaczem, jedyny sposób żeby lobelka się nie przewracała i praktycznie nie ma szans na przelanie. A w dodatku świetnie radzi sobie z tym mój prawie 2-letni synek I chociaż jedna robota odpada..
-- 1 mar 2013, o 10:41 --
I ja tez dołączam się do podlewania zraszaczem, jedyny sposób żeby lobelka się nie przewracała i praktycznie nie ma szans na przelanie. A w dodatku świetnie radzi sobie z tym mój prawie 2-letni synek I chociaż jedna robota odpada..
Pozdrawiam, Agnieszka
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Iwonko, ja mam taki sam problem. W zeszłym roku było podobnie, więc się nie przejmuj. Wyciągaj te trupki - w sumie na dobre ten pomór wyjdzie mocniejszym siewkom - kępki się przerzedzą i zostaną tylko najwytrwalsi.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 1 mar 2013, o 19:38
Witam wszystkich
Jestem tu po raz pierwszy.W tym roku posiałem już kilka nasionek (lewkonia, niecierpek, lwia paszcza, lobelia) i w związku z tym mam dylemat.Posiałem do skrzyneczek tekturowych z hipermarketu i niedługo będę pikowal i teraz moje pytanie: pikować do kuwet czy kupić paletki z doniczkami (104szt w paletce średnica 34mm) czy inne?
Jestem tu po raz pierwszy.W tym roku posiałem już kilka nasionek (lewkonia, niecierpek, lwia paszcza, lobelia) i w związku z tym mam dylemat.Posiałem do skrzyneczek tekturowych z hipermarketu i niedługo będę pikowal i teraz moje pytanie: pikować do kuwet czy kupić paletki z doniczkami (104szt w paletce średnica 34mm) czy inne?