Kawon (arbuz) - część 11
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kawon (arbuz) - część 11
Plama już się robi ładna, ale dla mnie to jeszcze nie to. Powinna być jeszcze trochę jaśniejsza. To Rosario? Bo to odmiana wczesna.
Zrób test zgniatania (tylko z wyczuciem, aby nie pękł) - jak chrupnie to ścinać. Dojrzałe Rosario ładnie chrupią. Nie chrupią niedojrzałe i przejrzałe
Zrób test zgniatania (tylko z wyczuciem, aby nie pękł) - jak chrupnie to ścinać. Dojrzałe Rosario ładnie chrupią. Nie chrupią niedojrzałe i przejrzałe
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 8 sie 2015, o 11:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zebym to ja wiedzial który jest który
2 tura wysiewów poszła że wszystkiego co miałem i na dodatek pomieszane...
2 tura wysiewów poszła że wszystkiego co miałem i na dodatek pomieszane...
-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
Moon and Stars u mnie dziwnie się zachowywał. Niby już miał termin, ale smak nie był taki jak powinien. Wszystko uschnięte, plama żółta, a miąższ lekko różowy. Ogólnie, to słabo się u mnie sprawdziła, w tym roku cześć się pokrzyżowała i nie wygląda jak powinna.
Coraz mniej czystych odmian mam w kolekcji.
Coraz mniej czystych odmian mam w kolekcji.
-
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
I hate snails
Będą mi tu małpować
Będą mi tu małpować
- Krzysztof_18
- 200p
- Od: 29 mar 2020, o 11:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kurde jak to tak szybko u Was porosło ;( U mnie bida największy to wielkości garści
Wszystko jest trucizną decyduje tylko dawka.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
U mnie jeden arbuz od dobrego tygodnia nie rośnie. Chyba jest to Rosario ale ogólnie malutki jest. Termin ma na jakoś 7sierpnia ale kusi by go nie zerwac w weekend.
Reszta to jeszcze sobie poczekam.
Dopisali byście wage zebranych okazów.
Reszta to jeszcze sobie poczekam.
Dopisali byście wage zebranych okazów.
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 8 sie 2015, o 11:58
Błażej przynajmniej wiesz kiedy ma termin
Ja za rok już nie popełnie błędu opiszę odmiany i zawiązki.
W ogóle szykuje się na jednego giganta pod tunelem muszę poczytać o tej całej karolince.
Zbierając nasiona lepiej jest wybierać największe owoce czy moze zwracacie uwagę na inne szczeguły typu wielkość krzaka stan liści czy smak owocu?
Ja za rok już nie popełnie błędu opiszę odmiany i zawiązki.
W ogóle szykuje się na jednego giganta pod tunelem muszę poczytać o tej całej karolince.
Zbierając nasiona lepiej jest wybierać największe owoce czy moze zwracacie uwagę na inne szczeguły typu wielkość krzaka stan liści czy smak owocu?
- Krzysztof_18
- 200p
Ja też mam parę nie opisanych bo się pomieszały i nie mam zielonego pojęcia kiedy będą dobre ;/ natomiast opisane mają albo bardzo późny termin zerwania albo bardzo szybki a nie dorosły większe niż garść ;/ Jak mocno 3mać się terminów zrywania tzn. od zawiązania do ilości wymaganych dni ??
Bardzo chętnie zrobiłbym tabele wymaganych dni itp. i przykleił ją do głównej aby było wiadomo ile średnio trzeba czekać jednak nie mam takowych informacji na ten temat
Bardzo chętnie zrobiłbym tabele wymaganych dni itp. i przykleił ją do głównej aby było wiadomo ile średnio trzeba czekać jednak nie mam takowych informacji na ten temat
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Ja mam opisane tylko pierwsze 4-5dni zawiązywania owoców. Później albo kilka dni nie byłem na poletku albo bywałem w kratke i juz sie zrobił gąszcz. W sumie to i tak najbardziej zależało mi na tych pierwszych, na które zawsze z wytęsknieniem czekam. Później to już też zrywam w krakte.
Drugiego poletka nie mam wcale opisanego.
Żebym tylko zebrał te 15arbuzów, to później się zbrzydną.
W tamtym roku był boom na arbuzy jak było ciepło, to szły hurtowo ale jak się dni i nice ochłodziły, to już i jeść ich się tak nie chciało i tego bardziej się obawiam.
Drugiego poletka nie mam wcale opisanego.
Żebym tylko zebrał te 15arbuzów, to później się zbrzydną.
W tamtym roku był boom na arbuzy jak było ciepło, to szły hurtowo ale jak się dni i nice ochłodziły, to już i jeść ich się tak nie chciało i tego bardziej się obawiam.
-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
A mi się daty pozmywały, takie są te permanentne markery Będzie trzeba rwać na wyczucie. U mnie też tak jest, że kiedy jest chłodniej arbuzy leżą i nikt nie chce ich jeść
- Krzysztof_18
- 200p
A ja tam wpieprzam jak leci do ego jeszcze melony lubię ale mam tylko dwa krzaki w tym roku i nie wiem czy w ogóle będą A z arbuzów są przepyszne soki wyciskane więc jak nie chce mi się jeść to robię sok