Moja prywatna kwiaciarenka cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja prywatna kwiaciarenka cz.2

Post »

Oklaski, za dobrą decyzję ;:138 ;:138
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

katarzyneczka pisze:Witaj Grażynko, miło mi Cię u siebie gościć ;:196
''To'' coś to hoja calicyna :arrow: rzeczywiście przepiękne ma kwiatki ale zapach nie do zniesienia :roll:

Moi mili codziennie wieczorkami do Was zaglądam. Podziwiam Wasze piękności. Sama jednak nie mam nastroju nic pokazywać. Ostatnio robiłam dziecku testy alergiczne i okazało się, że jest uczulony na kurz. Musiałam pozbyć się większości kwiatów aby wyeliminować wilgoć i rozwój grzybów. Oddałam prawie wszystkie swoje kwiaty i zostawiłam tylko te, które dostałam od Was. Niestety niektóre też straciłam przez ogrzewanie kaloryferami ;:145 Tymi co zostały opiekuje się jak najlepiej tylko potrafię :roll: Zostawiłam sobie tylko hoye, fiołeczki i begonki, no i oczywiście wszystkie od Was ;:196 One są dla mnie szczególne i nie mogłabym się z nimi rozstać. Mam z tego powodu takiego doła, że chyba zamknę swój wątek ;:145
Witaj Kasiu :wit
Nieciekawych rzeczy się tu dowiaduję :roll:
Powiem szczerze, że mając alergie tez można posiadać kwiatuszki, tak jak w moim wypadku ;)

U mnie jako dziecka była alergia, która z czasem przerodziła się w astmę, biorę dwa inhalatory dziennie i tabletki na noc, bo wtedy jest najgorzej.
Okres grzewczy jest wręcz dobijający, bo najgorzej dusi, gdy powietrze suche i gorące :roll:
Mimo wszystko, ja skrzętnie wycieram wszystkie kurze, pozbyłam sie dywanów a zostawiłam małe dywaniki, kwiatki czyszcę często o codziennie dwa razy zraszam.
na kaloryfery zawsze kładę coś mokrego, co by wilgotność powietrza zwiększyć, a okna otwieram wszędzie codziennie.
Dużo to daje i stwierdzam, że z kwiatuszkami dalej mogę żyć w zgodzie nie pozbywając się żadnego ;)
Co do zapachu hojki, to nie wiem, bo jeszcze mi moja nia kwitła ;)

Pozdrawiam cieplutko i słonecznie i daj znać czasem, co u Was słychać ;:196
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

:wit Kasiu, pozdrawiam :wit
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Życzę zdrówka i miłego dnia. ;:138
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
katarzyneczka
1000p
1000p
Od: 1 mar 2009, o 17:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie Kochane :wit
Bardzo mi miło, że jeszcze ktoś do mnie zagląda ;:196

Asieńko pierwsza głupawka już mi przeszła i dalej żyjemy z kwiatkami :D Nawet ostatnio udało mi się kupić kilka hoyek . Niestety moja wymarzona crinkle 8 ( kupiona bez korzonków ) nie dała rady i zgniła w wodzie ;:145 Maluszek jak na razie nie ma żadnych objawów alergii :arrow: czasem tylko ma na rączkach kilka maleńkich krosteczek . Poza tym jest wszystko OK :D

BARDZO WIĘC WAM WSZYSTKIM JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ ZA TYLE CIEPŁYCH SŁÓW I WSKAZÓWEK ;:196 DZIĘKI WAM NIE ZREZYGNOWAŁAM Z FORUM NO I DALEJ MAM SWOJE UKOCHANE KWIATUSZKI ;:196

Codziennie staram się do Was zaglądać, ale po 12 - 13 godzinach pracy jestem tak wykończona, że nie zawsze daje rady zostawić ślad :oops: Nie mam nawet czasu na zrobienie fotek :oops:
Ale obiecuję, że w najbliższej wolnej chwili odnowię wątek :wink:

Asieńko, Agnieszko bardzo dziękuję ;:180 Zdrówko na razie jest i oby tak dalej :roll: Żeby tylko pracy było trochę mniej :arrow: jak na razie to wracam do domu tylko się przespać :( Nawet z dziećmi prawie wcale nie spędzam czasu :(
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Awatar użytkownika
harpia411
200p
200p
Od: 8 paź 2009, o 16:50

Post »

Życzę zdrówka

Obrazek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
katarzyneczka
1000p
1000p

Post »

Bardzo dziękuję ;:196 Zaraz uciekam spać bo rano znów do pracy :( Tak tęsknię za całymi dniami spędzanymi z Wami ;:145 Ale wieczorkiem do Was pozaglądam :wink: ;:167
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Awatar użytkownika
Dorota-C
500p
500p
Od: 25 wrz 2007, o 21:18

Post »

Mój młodszy syn też jest na coś uczulony. Gdy przyszedł wrzesień jego skóra zrobiła się bardzo szorstka i strasznie się drapie.
Lekarz przypisał jakąś sterydową maść, ale nie chciał mi dać skierowania do alergologa na testy :evil:
"Wszędzie kwitną kwiaty dla tego, kto chce je dostrzec."
Storczyki i ogródekDorotki
Doniczkowe
Awatar użytkownika
katarzyneczka
1000p
1000p

Post »

Dorotko ze stosowaniem maści sterydowych u dzieci trzeba bardzo uważać bo trwale wybielają skórę :evil: Pierwszy lekarz, do jakiego z synkiem trafiłam, też przepisał mi maść sterydową :twisted: Na szczęście następny kazał mi ją szybko odstawić i dał nam coś innego :arrow: maść o identycznym działaniu a nie sterydową :D Jak będziesz zainteresowana podam Ci jej nazwę na PW.

A teraz uciekam do pracy. Wieczorkiem do Was pozaglądam :wink:

MIŁEGO DNIA ŻYCZĘ KOCHANI ;:196 ;:3 :wit
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

;:7 Kasiu!
Zostawiam pozdrówka ;:196 i lecę dalej, bo przez weekend przywaliły mnie zaległości na forum. ;:223
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
katarzyneczka
1000p
1000p

Post »

Kochani mój wątek zrobił się już dość długi i czas go zamknąć :? Nie mam na razie czasu i pomysłu na nowy, ale z pewnością taki powstanie :wink:
Będę jednak do Was zaglądała :arrow: i w miarę możliwości zostawiała swój ślad ;:196

Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie ;:167 ;:196 :wit

Proszę ADMINISTRACJĘ o zamknięcie wątku.

Załatwione. Czarodziej.
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj Kasiu-póki jeszcze nie zamkniety....pozdrawiam ,życzę samych dobroci w Nowym Roku-i daj czasem znak....byle do wiosny... :wit
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”