Sępolia - fiołek afrykański cz.2
- Jatra
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Sępolia - fiołek afrykański cz.2
Dawno mnie tutaj nie było .
Ganesh nie musisz od razu wyrzucać ,najpierw wypróbuj kilka sposobów , możesz na dno położyć keramzyt ,lub skorzystać ze sposobu karcias .
karciaswiem coś o tym firma , która odpowiada u nas za wywóz śmieci daje nam worki na plastikowe rzeczy , butelke gdy się zgniecie zajmuje mniej miejsca w pojemniku ,a wszystkie nakrętki zabiera córka do szkoły ,więc nic się nie zmarnuje .
Wiosenne kwitnienia
Le -Pisanka
LE-Kupawa
Dumplin
Elizabeth
Red Lantern
LE-Zielona róża
King's Trail
To cieszę się, że się przydałam podłożyłam kiedyś pierwszą lepszą rzeczą którą miałam pod ręką jak mi doniczka utonęła w osłonce i teraz mam tak wszędzie
bardzo się cieszę że i wy znacie akcję nakrętkową - muszę powiedzieć, że jest bardzo pozytywna. Mama w pracy uzbierała już na wózek inwalidzki dla jednego chłopaka, a teraz zbierają na wózek dla jakiejś dziewczyny zaangażowaliśmy całą naszą rodzinę i rodzinę najbliższych sąsiadów - wszyscy do nas noszą korki
Fajnie, że dają wam worki. U nas niestety tak nie jest... My chodzimy do kontenera i walczę z mamą żeby zgniatała butelki bo często zostawia nie zgniecione ale po kilku moich akcjach marudzenia już się nauczyła , ale wiadomo - większości sąsiadów się nie chce bo to 10m więcej przejść trzeba i wyrzucają do ogólnego kosza a jak dają worki do domu to lenie nie mają usprawiedliwienia
Mój ukochany dumplin uwielbiam tego fiołka
bardzo się cieszę że i wy znacie akcję nakrętkową - muszę powiedzieć, że jest bardzo pozytywna. Mama w pracy uzbierała już na wózek inwalidzki dla jednego chłopaka, a teraz zbierają na wózek dla jakiejś dziewczyny zaangażowaliśmy całą naszą rodzinę i rodzinę najbliższych sąsiadów - wszyscy do nas noszą korki
Fajnie, że dają wam worki. U nas niestety tak nie jest... My chodzimy do kontenera i walczę z mamą żeby zgniatała butelki bo często zostawia nie zgniecione ale po kilku moich akcjach marudzenia już się nauczyła , ale wiadomo - większości sąsiadów się nie chce bo to 10m więcej przejść trzeba i wyrzucają do ogólnego kosza a jak dają worki do domu to lenie nie mają usprawiedliwienia
Mój ukochany dumplin uwielbiam tego fiołka
pozdrawiam
Karolina
Karolina
- Ganesh
- 200p
- Od: 25 kwie 2012, o 19:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jatra jakie masz piekne fiołki!!
Czy możecie mi powiedzieć gdzie mogę kupić odmianowe fiołki lub liście takowych?? Może ktoś z forumowiczek/ów sprzedaje na alle....? nie mam pojęcia jak się do tego zabrać a chciałabym zacząć kolekcjonowanie ja mam tylko kilka kundelków
Wrócę jeszcze do tematu doniczek.... Czy większość producentów nie zdaje sobie sprawy,że fiołki potrzebują małych doniczek?? Trudno jest kupić ładne doniczki/osłonki w odpowiednim rozmiarze.. wiecznie są za duże
Czy możecie mi powiedzieć gdzie mogę kupić odmianowe fiołki lub liście takowych?? Może ktoś z forumowiczek/ów sprzedaje na alle....? nie mam pojęcia jak się do tego zabrać a chciałabym zacząć kolekcjonowanie ja mam tylko kilka kundelków
Wrócę jeszcze do tematu doniczek.... Czy większość producentów nie zdaje sobie sprawy,że fiołki potrzebują małych doniczek?? Trudno jest kupić ładne doniczki/osłonki w odpowiednim rozmiarze.. wiecznie są za duże
Pozdrawiam serdecznie:)
Sylwia
Sylwia
- Ganesh
- 200p
Ależ tu się cisza zrobiła piękna pogoda wykurzyła forumowiczów z domu
Sylwia
Sylwia
- gardeniaa
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 25 maja 2008, o 14:42
No właśnie pochwalcie się swoimi fiołeczkamiGanesh pisze:Ależ tu się cisza zrobiła piękna pogoda wykurzyła forumowiczów z domu
Kilka moich
- Ganesh
- 200p
Gardeniaa prześliczne masz fiołeczki
W końcu dzisiaj korki wylądowały w osłonkach dzięki za poradę
W końcu dzisiaj korki wylądowały w osłonkach dzięki za poradę
Sylwia
Sylwia
-
- 200p
- Od: 11 maja 2008, o 15:31
Witam
Ja mam tylko jednego fiołka, nawet nie wiem jakiego, bo został uratowany od tragicznej śmierci w supermarkecie. Biedny był bardzo i po zdjęciu folii odpadły mu prawie wszystkie liście, ale żyje Jest u mnie 2 tygodnie i niedawno zauważyłam coś, co mi się wydaje zapowiedzią kwitnienia, ale chciałabym się upewnić. Z góry dziękuję za odpowiedź
Ja mam tylko jednego fiołka, nawet nie wiem jakiego, bo został uratowany od tragicznej śmierci w supermarkecie. Biedny był bardzo i po zdjęciu folii odpadły mu prawie wszystkie liście, ale żyje Jest u mnie 2 tygodnie i niedawno zauważyłam coś, co mi się wydaje zapowiedzią kwitnienia, ale chciałabym się upewnić. Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
-
- 1000p
- Od: 18 lut 2012, o 18:21
chce ci się odwdzięczyć fiołeczekpostanowił zakwitnąć
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
-
- 1000p
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
-
- 1000p