Ogród Pod Lasem
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Pod Lasem
Jagusiu ... chwilę moczę, bo nie lubię b.słonych, ale to rzecz indywidualnego smaku. Pozostałe składniki nie są solone, więc się smak wyrównuje
Stachu ... dziękuję
Ewo ... a Twoja pierzynka to jaka jest, może z burakami zamiast marchewki Ale buraki farbują :x
Stachu ... dziękuję
Ewo ... a Twoja pierzynka to jaka jest, może z burakami zamiast marchewki Ale buraki farbują :x
- Jagodka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolcia , a ja robię śledzie z surówką , zwijane , jak rolmopsy ...poezja smaku . Pod pierzynką moje chłopy nie chcieli ...wolą pod kołderką . Leczo rybne też dobre , a ja tam lubię ryby w każdej postaci .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
Dołączam do klubu wielbicieli ryb ... mogę codziennie, w każdej postaci
To podaj przepis na to leczo byle nie z pangi czy tilapii
To podaj przepis na to leczo byle nie z pangi czy tilapii
- Jagodka
Podam potem przepis , bo teraz muszę jechać do apteki .
Mówisz, że lepiej się zabezpieczyć? Może my też pojedziemy?
To mówiłam ja - rybny niejadek...
To mówiłam ja - rybny niejadek...
-
Jak patrzę za okno, to widzę, że Jagódka dobrze robi ... za oknem zamieć śnieżna temp. ok.0* ... nawet moje zwierzęta nie chciały wyjść z domu ... o ... i wiatr znów mi antenę TV przestawił Muszę wyjść i wyprostować ... brrrrr.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Joluś śnieżna zamieć wierzyć się nie chce, u mnie pogodnie i ciepło.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
U mnie jeszcze zamieci nie ma, ale bardzo zimny wiatr. Jak by na śnieg się miało z czego bardzo bym się cieszyła. Do tej pory ni to jesień , ni to zima. . O śledziach nie gadam..bo nie lubię.
- Jagodka
Joluś , współczuję Ci tego wiatru , bo wiem , co to jest . Godzinę temu i u mnie zerwał się halny i zaczął padać deszcz . Znowu całą noc nie będę w stanie zmrużyć oka .
Podaję Ci przepis , mojej własnej roboty .
Ryby - jakie się lubi , byle nie miały ości - filety , pokroić w małe kawałki , wielkości 2x5 cm , lub podłużne paski . Posolić , popieprzyć i obtoczyć w mące . Następnie smażyć w "głębokim oleju" , na rumiany kolor , układać na ręczniku papierowym , by wsiąknął nadmiar tłuszczu .
Dużą cebulę pokrojoną w półksiężyce wrzucić na olej , zeszklić , nie rumieniąc . Marchew , kawałek selera i pietruszkę zetrzeć na większych oczkach tarki , a paprykę , ogórki kiszone pokroić w kostkę . Wszystko wrzucić do cebuli , podlewając wodą i dusząc do miękkości skropić octem , przyprawić cukrem , solą , pieprzem i papryką czerwoną w proszku . Na końcu dodać ketchup łagodny , plastry ananasa , kukurydzę , pędy bambusa . Zagotować , 5 minut .
Ryby przekładać letnim sosem warzywnym i wynieść w chłodne miejsce .
Ja , by sobie ułatwić robotę kupiłam gotowy sos chiński Aspero , ale może być też słodko - kwaśny . Dodaję tylko paprykę duszoną z ogórkami kiszonymi .
Lubię też zielone śledzie w cieście naleśnikowym i w zalewie octowej , z dodatkiem papryki , czosnku i cebuli .
Podaję Ci przepis , mojej własnej roboty .
Ryby - jakie się lubi , byle nie miały ości - filety , pokroić w małe kawałki , wielkości 2x5 cm , lub podłużne paski . Posolić , popieprzyć i obtoczyć w mące . Następnie smażyć w "głębokim oleju" , na rumiany kolor , układać na ręczniku papierowym , by wsiąknął nadmiar tłuszczu .
Dużą cebulę pokrojoną w półksiężyce wrzucić na olej , zeszklić , nie rumieniąc . Marchew , kawałek selera i pietruszkę zetrzeć na większych oczkach tarki , a paprykę , ogórki kiszone pokroić w kostkę . Wszystko wrzucić do cebuli , podlewając wodą i dusząc do miękkości skropić octem , przyprawić cukrem , solą , pieprzem i papryką czerwoną w proszku . Na końcu dodać ketchup łagodny , plastry ananasa , kukurydzę , pędy bambusa . Zagotować , 5 minut .
Ryby przekładać letnim sosem warzywnym i wynieść w chłodne miejsce .
Ja , by sobie ułatwić robotę kupiłam gotowy sos chiński Aspero , ale może być też słodko - kwaśny . Dodaję tylko paprykę duszoną z ogórkami kiszonymi .
Lubię też zielone śledzie w cieście naleśnikowym i w zalewie octowej , z dodatkiem papryki , czosnku i cebuli .
-
Ok.godz.13. było tak,
... a potem tylko gorzej ... zgasło światło ... awarię usunięto po 19.oo ... dobre i to bo przygotowywałam się na zimną noc (ogrzewanie gazowe, a w piecu pompa na prąd).
Jagódko dziękuję za przepis, spróbuję przy najbliższej okazji ... brzmi smakowicie
Zeniu ... Twoja strata śledzie są pyszne
... a potem tylko gorzej ... zgasło światło ... awarię usunięto po 19.oo ... dobre i to bo przygotowywałam się na zimną noc (ogrzewanie gazowe, a w piecu pompa na prąd).
Jagódko dziękuję za przepis, spróbuję przy najbliższej okazji ... brzmi smakowicie
Zeniu ... Twoja strata śledzie są pyszne
Rozumiem Twoje obawy... piec gazowy o tyle dobry, że po prostu zgaśnie... a wyobraź sobie taką akcję z c.o. węglowym!
Dlatego warto mieć alternatywne zasilanie do pieca... da się takie wyczarować
Dlatego warto mieć alternatywne zasilanie do pieca... da się takie wyczarować
-
Znasz czarownika , bo jeżeli myślisz o generatorze, to..
Widok cudny, tylko po co te atrakcje?
Czy Wy mnie musicie dołować tymi przepisami? Co i rusz to któraś z czymś wyskoczy o czym ja nie mam pojęcia: teraz zielone śledzie!!!!
Czy Wy mnie musicie dołować tymi przepisami? Co i rusz to któraś z czymś wyskoczy o czym ja nie mam pojęcia: teraz zielone śledzie!!!!