Rabatki Konstantego część 4
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rabatki Konstantego część 4
Mialam obok grila tak samo 2 hortensje[jak przy tej ławeczce] ,ale moja koncepcja znów sie zmieniła i będe tam oczywiscie róże jak nie inaczej . 2 mam już posadzone a na 3 czekam . Sama jestem ciekawa tego efektu . Jedna hortensja pozostanie a druga pójdzie w dobre ręce
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Jeden cieplejszy dzień,wietrzny wprawdzie a krokusy ruszyły ,przedwczoraj jeden był.
Dla Beatrice obiecane jeszcze znaczniki ubiegłorocznych truskawek różowych-ta prawie fioletowa ananasowa była najsmaczniejsza.
Jadziu-jakżeby inaczej,znamy Twoją różaną pasję!
Evluk-truteniek jest piękny i Kostek tez będzie miał taki strój!
Dla Beatrice obiecane jeszcze znaczniki ubiegłorocznych truskawek różowych-ta prawie fioletowa ananasowa była najsmaczniejsza.
Jadziu-jakżeby inaczej,znamy Twoją różaną pasję!
Evluk-truteniek jest piękny i Kostek tez będzie miał taki strój!
- JAKUCH
Widać ,ze Kostek lubi pozować . Jak robiłam Agatce zdjęcie jak spała to otwarła jedno oko i patrzyła ze zdumieniem co ja też robię . Pięknie rozkwitły krokusy . u mnie też ich coraz więcej rozkwita . Mizianko dla Kostka
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewka znacznik z mojej firmy Syngenta... - to z tej firmy smaczniejsze są?
Pozdrawiam. Zyta.
Pozdrawiam. Zyta.
Dziś będę przesadzac rododendrony i azalie, pod płot, "na płocie" rosną rózne dzikie krzaki, ale ich nie usuwam bo jesienią buszują tam jeże, a latem chłodzą się wszystkie okoliczne koty.
Oczywiście jak mojej Kity nie ma.Mysle, że to będzie dobra osłona od wiatru i słońca, przed domem marnieją. Zauważylam, że właśnie hortensje udaja mi się dookoła domu, więc na nich się skupię.
Nie wiem jak pozbyc sie trawy, w przyszłym roku muszę powiększyc truskawkowisko i w ogóle zmienic im miejsce.Znasz jakis sposób?
Pozdrawiam,... a ten Twój Kostek to już model po prostu:)
Oczywiście jak mojej Kity nie ma.Mysle, że to będzie dobra osłona od wiatru i słońca, przed domem marnieją. Zauważylam, że właśnie hortensje udaja mi się dookoła domu, więc na nich się skupię.
Nie wiem jak pozbyc sie trawy, w przyszłym roku muszę powiększyc truskawkowisko i w ogóle zmienic im miejsce.Znasz jakis sposób?
Pozdrawiam,... a ten Twój Kostek to już model po prostu:)
- teresat
- Od: 2 lip 2008, o 22:02
Nasionka do mnie przyjechały, bardzo Ci dziękuję
Musze się jakoś zrewanżować.
Kostek nadstawił nochalek do pocałowania co niniejszym czynię
Musze się jakoś zrewanżować.
Kostek nadstawił nochalek do pocałowania co niniejszym czynię
- EwkaEs
Po mglistym ranku piękny słoneczny dzień,19 stopni,wegetacja ruszyła-śnieżyczki,krokusy,mam jeszcze botaniczne białe,ale muszą podrosnąć,wawrzynek,pierwiosnki,przylaszczka,kwitną miodunki od Oli spod Tatr,a krakowskie dopiero wychodzą z ziemi.Udało mi się uprzątnąć kolejną partię liści.Zasiliłam,podlewałam.
Jadziu-coraz więcej kwitnie,coraz więcej wychodzi z ziemi,kiełki pną się w górę,także te piwoniowe,gleba stopniowo się ogrzewa dniem.Martwi mnie zapowiedź nocy z zerem i kolejnej na minusie na początku przyszłego tygodnia.
Olu z Ż.-byle nie chemicznie!Jest specjalna niedroga łopata do trawy(znajdę zdjęcie to Ci wyślę),ale i zwykła byle ostra dobra,nabywając kolejne róże koleżanki Forumowe skracają trawniki aż do ich zaniku!Hortensje są`wytrzymałe,znoszą półcień,znoszą suszę...
Teresat-no wiesz!A śnieg już Ci zszedł?
Zyto-smak-rzecz osobnicza,ale mnie i nie tylko mnie najbardziej te smakowały,aromatyczne,słodkie,duże.Dość wczesne,a długo owocują.
Palma już jest prawie gotowa,niestety najpiękniejsze bazie te na czerwonych gałązkach były dostępne tylko w sprzedaży hurtowej.
Kostek dziękuje.
Jadziu-coraz więcej kwitnie,coraz więcej wychodzi z ziemi,kiełki pną się w górę,także te piwoniowe,gleba stopniowo się ogrzewa dniem.Martwi mnie zapowiedź nocy z zerem i kolejnej na minusie na początku przyszłego tygodnia.
Olu z Ż.-byle nie chemicznie!Jest specjalna niedroga łopata do trawy(znajdę zdjęcie to Ci wyślę),ale i zwykła byle ostra dobra,nabywając kolejne róże koleżanki Forumowe skracają trawniki aż do ich zaniku!Hortensje są`wytrzymałe,znoszą półcień,znoszą suszę...
Teresat-no wiesz!A śnieg już Ci zszedł?
Zyto-smak-rzecz osobnicza,ale mnie i nie tylko mnie najbardziej te smakowały,aromatyczne,słodkie,duże.Dość wczesne,a długo owocują.
Palma już jest prawie gotowa,niestety najpiękniejsze bazie te na czerwonych gałązkach były dostępne tylko w sprzedaży hurtowej.
Kostek dziękuje.
- JAKUCH
Masz rację coraz wiecej roślin wychodzi z ziemi . U mnie tez liście tulipanów wychodzą tylko nie wiem czy wszystkie będa kwitnąć . Zobaczyłam już 1 kwiatek tulipana tylko ,że w pąku . Do Świat również jesteś przygotowana jak widzę ,bo palma już zrobiona .
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewunia, już coraz fajnie na ogródku. U mnie też krolusiki kwitną na całego, a mam ich dużo. Niektóre jeszcze dopiero co wylazły. Dziś w Lidlu kupiłam mączkę rogową. Podsypię pod róże i lilie. Lilie już widać. Przylaszczki mają coraz większe kępy kwiatków. Uwielbiam je. Co rok je dzielę,żeby mieć więcej kępek. Oby tak dalej. Najbardziej ucierpiały żurawki. Nie wiem jak z nimi postąpić. Trochę jeszcze poczekam.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Witaj Ewuniu po zimie. Twój ogródek już się obudził i zaczyna wiosenny spektakl na nowo. Pięknie się zapowiada.
Jesienią zamieszkała u nas Piętka, właściwie to Wiercipiętka - wszędobylski trikolorek. Obserwuję u niej wszystkie te zachowania, które opisywałaś u Konstantego ze szczególnym uwzględnieniem zamiłowania do wszelkiego rodzaju pudeł.
Jesienią zamieszkała u nas Piętka, właściwie to Wiercipiętka - wszędobylski trikolorek. Obserwuję u niej wszystkie te zachowania, które opisywałaś u Konstantego ze szczególnym uwzględnieniem zamiłowania do wszelkiego rodzaju pudeł.
- EwkaEs
Dużo u nas bocianów.....
A to dla Tosi-brunera się wychyla,miałam ich pięć,daję czas
Oziębiło się,ale kwitnie co nieco
cesarska,czy nie za duża?
piwonie
Izabell-witamy i pozdrawiamy wielobarwną!
Tosiu-żurawki mają nowe liście,zeszłoroczne nie najładniejsze.Przylaszczka na razie sztuk 1,było więcej,tez liczę,że się rozrosną.
Olusiu-bardzo się cieszę już!dzięki!
Zyto-czekam ,bardzo jestem wdzięczna.Pan listonosz ma mi też przynieść zamówione hoye.Na parapetach ciasno,trzy dalie ruszyły.Szczawiki też. Zwartnica w rozkwicie.
Jadziu-palmy czekają właśnie na ważne elementy znad Warężanki....
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Podwórkowy rozkwita a tu powrót zimy zapowiadają.
Będziesz coś okrywać ?
Będziesz coś okrywać ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki