Ogródek pod dębami część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek pod dębami część 4

Post »

Ja tak ogolnie, to juz mogla bym cos posadzic :wink: Ale niestety w ogrodniczych pustka i trzeba czekac na dostawy wczesno wiosenne.
Chociaz jak sobie pomysle tak z drugiej strony, ze w zeszlym roku sadzilam pod koniec marca a w maju snieg spadl i czesc chabazi mi padla ... to moze dobrze ze w ogrodniczych nic nie ma.
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Wreszcie Wandziu Cię znalazłam. Witam cieplutko w 2012Obrazek
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Lilijkowa kolekcja również pokażna . Lilie sadzę między różami a jak krzaczki są wysokie to tych badylków praktycznie nie widać . No cóż zawsze jest coś za coś . Pozdrawiam noworocznie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu witam w Nowym Roku!
Przyjemnie jest pooglądać takie piękne i wspaniale sfotografowane lilie :P
Jak kwitną są zjawiskowe, potem rzeczywiście nieco irytują zasychające badylki, ale jak są posadzone pomiędzy wysokimi bylinami, to można wytrzymać ;:108
Nigdy nie sadziłam lilii między różami, jak proponuje Jadzia, bo wydaje mi się, że dwie gwiazdy obok siebie to ciutkę za dużo ;:224
Ale - kto wie? Zawsze można spróbować...
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj :wit Wandziu w nowym roku . Cudne masz lilie i irysy takie dorodne ,różnobarwne ;:63 Piszesz że rączki Cię swędzą żeby pogrzebać w ziemi - mnie też ,może coś w doniczkach już posiać ??? i pobrudzić pazurki :;230 :;230
Pozdrawiam cieplutko ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

....ojjjjj jak Wam zazdroszczę, że możecie brudzić pazurki w glebie....ciągle mi brakuje czasu ;:108 ;:108 ...a to wszystko przez to, ze nie mam ogródka na wyciągniecie ręki.....ale ponoć trzeba marzyć.....a może.....
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Witaj Wandziu w Nowym Roku :wit
Cudne widoczki swojego ogródka nam serwujesz ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Cię Wandziu :wit ;:196 ;:196 miło mi było przeczytać,że znowu mnie odwiedziłaś.Naprawdę chciałoby się popracować,bo na dworze tak brzydko,szaro,trawa taka niefajna ;:4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Brzydko, szaro ... oj nie, nie ;:138 U mnie jest 14 stopni i slonce swieci jak szalone ;:3
Lilie ladne ale nie ciagnal mnie (na razie :wink: ) jakos. Za to liliowce juz wyciagaja do mnie swoje pazury i mowia kup mnie gdzies, kup mnie :twisted:
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Gosiu :)
To może podrzuć jakieś fajne kolorowe zdjęcia... bo co wejdę to aby twoje narzekania na szaro-bury świat.... zmień to, przynajmniej w swoim wątku :)
Weź przykład z Wandzi... lelije piękności i w dodatku tak uchwycone w kadrze.... ;:138
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Wandziu..piękne lilie ;:138 ..jestem ich miłośniczką. Właśnie w tym roku..ops w zeszłym :;230 je przesadzałam. Nie robiłam tego od wielu lat. Myślę że wyjdzie im to na dobre. Pogoda cudowna, dla podziemnych lokatorów wręcz wymarzona. ;:223. Miejmy nadzieję że oszczędzą moje cebulki lilii. :roll:
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

Wandziu...pokochałam ogród w dębowych objęciach(a liście dodają mu prawdziwego smaczku i pikanterii )
wspaniale poznawać twoje wspomnienia ...ślicznie tu ;:200 ;:200 ;:177
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Keetee, tak, tak, ja teżgłównie lubię angielki, okrywowe także, ale one trochę za dużo miejsca zajmują, a ja mam go niestety niewiele.Obrazek

Alutka, no jestem tu cały czas, jestem. Fajnie, że trafiłaś ;:196 Obrazek

Jakuch, nie bardzo widzę sąsiedztwo róż z liliami i u różnych osób to się jednak nie sprawdza. Ale może się mylę. Podpatrzę, jak to u ciebie wygląda.Obrazek

Dalu, ja też nie żenię lilii z różami, bo jedne chcą górować nad drugimi, a wszystkie piękne. Lepiej chyba dawać im do towarzystwa drobnicę.Obrazek

TerDob, tak, tak, doniczki w rece i do roboty. Chyba zacznę Teresko kupować nasiona, bo nie wytrzymam :!:Obrazek

Leszczyno, gdybym miała działkę gdzieś dalej, to chyba bym nie wytrzymała i pojechała nawet teraz, aby coś tam posprzatać. Ale wiadomo, że to nie to samo, co przy domu. Nie ustawaj w marzeniach, a może się spełnią...Obrazek

Romciu, dzięki, staram się przywołać radośniejsze chwile, podobnie jak ty zresztą. Pozdrawiam.Obrazek

Gosiu123, trawka właśnie że fajna. Całkiem zielona, przynajmniej u mnie. Ja tam się cieszę, bo jest całkowicie przedwiosennie. Przeczytaj, co odpisałam Jagusi.Obrazek

Jule, liliowce to także moja fascynacja. Mam ich około setki i właśnie dzisiaj dostałam pocztą katalog z Lilypolu, w którym znowu będą mnie kusić nowymi odmianami. Ech...Obrazek

Jagusiu, szczerą prawdę powiedziałaś Gosi. NIe ma co smęcić, tylko trzeba się ratować fotkami z wiosny. Zresztą nawet w tych dniach coś tam można w ogrodzie podpatrzyć i sfotografować. U niektórych osób widziałam kwitnące roslinki, na przykład pierwiosnki.Obrazek

Zeniu, ja jeszcze nigdy liliinie przesadzałam, ale niektórzy piszę, że robią to nawet podczas kwitnienia i jest w porządku. Ciekawa jestem, jak ci się z tym powiedzie. No i nie wiadomo, co sobie teraz myślą nornice. Może zgłupiały i się gdzieś wyniosły, bo u nas pogoda nienormalna. Ale chyba teraz nie będą żreć twoich cebulek, bo zrobiły juz sobie zapasy zimowe. Taką miejmy przynajmniej nadzieję.Obrazek

Patkaza, twoje słowa to dla mnie najmilszy prezent noworoczny. ;:196 Bardzo się cieszę z twojej wizyty i zapraszam częściej w objęcia dębu-Czesława, który obejmuje coraz większe połacie ziemi, dając jej cień i wytchnienie podczas upałów. Gdy masz ochotę, usiądź, proszę, na leżaczku i odpocznij.Obrazek

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”