Zrób to sam,czyli pomysły Forumków cz.2
- ra_barbara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Zrób to sam, czyli pomysły Forumków cz.2
http://dzialkowiec.pixelart.com.pl/index.php?a=1
Pomysłowy inspekt.A mój znajomy ze starej wersalki zrobił podobny, wyrzucił sprężyny i tapicerkę, nakrył folią pomalował i służy mu już kilka lat
Pomysłowy inspekt.A mój znajomy ze starej wersalki zrobił podobny, wyrzucił sprężyny i tapicerkę, nakrył folią pomalował i służy mu już kilka lat
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nooo, to ja mam teraz problem ..... z czego zrobić deflektor .....mewa pisze:Kurcze miałam bęben z kwasówki ale o takiej kozie nie pomyślałam
mój został fleksem przycięty na dwa kwadraty - ma służyć jako deflektor w komorze wędzarniczej do rozpraszania dymu
- lunaria
- 50p
- Od: 5 sie 2013, o 12:41
Ruda2011 no ja niestety działkę wysprzątać musiałam, bo była zaśmiecona przez poprzednich właścicieli, i zaśmiecana regularnie przez żulerskich sąsiadów.
Poza toną szklanych zwrotnych i bezzwrotnych butelek wywieźliśmy też masę popękanych fajerek, potłuczonych słoików (ukrytych w starym bzie), zardzewiałych misek, rowerów (wykopanych z ogródka) i wielu innych rzeczy, których nie jestem w stanie wymienić.
Nie wątpię, że wiele z tych rzeczy znalazłoby drugie życie w innym wcieleniu, ale przy takiej ilości ukrytych śmieci we wszystkich chaszczach, nie myśleliśmy o tym żeby coś zostawić. Działkę udało się wysprzątać tak, że wszędzie tam gdzie jest trawnik, można biegać na boso, co jest bezcenne mając dwoje małych dzieci.
Ra_barbara inspekt pierwsza klasa. Całe lato zastanawiałam się co można zrobić ze skrzyni ze starego dziecinnego łóżeczka, eh ale teraz za późno jest bo małż zrobił sobie tablicę na narzędzia w warsztacie. A ?niech mu tam służy, trudno.
Ale nic straconego. Wczoraj przyjechało do mnie zamówione u znajomego drzewo na opał. Przywiózł całe drzewa, takie 10-cio metrowe. I już zorganizowałam małżowi robotę na wiosnę. Z grubych bali zacznie budowę domku dla dzieci, coś się z tego drzewa jeszcze wybierze. Ma przyjechać następne, więc znów coś uszczkniemy. Wstępny projekt już mam.
To ma być taki domek na podwyższeniu z drabinką i podestem, może jakieś sznurkowe cudo na ramie jeszcze wymyślę. Na wiosnę dokupimy trochę desek i zaczniemy budowę, potem się pomaluje i będzie gotowe.
Osz?ale się rozpisałam, ale macie przynajmniej co czytać.
Poza toną szklanych zwrotnych i bezzwrotnych butelek wywieźliśmy też masę popękanych fajerek, potłuczonych słoików (ukrytych w starym bzie), zardzewiałych misek, rowerów (wykopanych z ogródka) i wielu innych rzeczy, których nie jestem w stanie wymienić.
Nie wątpię, że wiele z tych rzeczy znalazłoby drugie życie w innym wcieleniu, ale przy takiej ilości ukrytych śmieci we wszystkich chaszczach, nie myśleliśmy o tym żeby coś zostawić. Działkę udało się wysprzątać tak, że wszędzie tam gdzie jest trawnik, można biegać na boso, co jest bezcenne mając dwoje małych dzieci.
Ra_barbara inspekt pierwsza klasa. Całe lato zastanawiałam się co można zrobić ze skrzyni ze starego dziecinnego łóżeczka, eh ale teraz za późno jest bo małż zrobił sobie tablicę na narzędzia w warsztacie. A ?niech mu tam służy, trudno.
Ale nic straconego. Wczoraj przyjechało do mnie zamówione u znajomego drzewo na opał. Przywiózł całe drzewa, takie 10-cio metrowe. I już zorganizowałam małżowi robotę na wiosnę. Z grubych bali zacznie budowę domku dla dzieci, coś się z tego drzewa jeszcze wybierze. Ma przyjechać następne, więc znów coś uszczkniemy. Wstępny projekt już mam.
To ma być taki domek na podwyższeniu z drabinką i podestem, może jakieś sznurkowe cudo na ramie jeszcze wymyślę. Na wiosnę dokupimy trochę desek i zaczniemy budowę, potem się pomaluje i będzie gotowe.
Osz?ale się rozpisałam, ale macie przynajmniej co czytać.
?Be the type person that when your feet touch the floor in the morning, the - says, ?Aww shit..they`re up??.
pozdrawiam Ania
pozdrawiam Ania
Aniu tylko realizuj szybciutko plany, bo ja też domek chciałam i jakoś tak zeszło że laski maja już 11 i 9 lat - teraz się zastanawiam czy warto
Co do zarupiecionej działki to też to przeszłam nasz plac byl wysypiskiem śmieci - chciałam to wygrabić ale się nie udało więc zasypaliśmy i weszło tam ponad 100 wozow piachu ale do tej pory mam pełno szkła w kieszeniach - bo co idę i je widzę to siup do kieszeni zeby się komuś coś nie stało .
Latem robiłam stanowiska pod winogrono i jak zaczęłam kopać to trafiłam na jakieś śmieci z pieca a w tych pozostałościach węgla jakieś gwoździe krokwiaki ,fajerki i podkowy - jesooo co ja jeszcze będę znajdywać i jak długo
Co do zarupiecionej działki to też to przeszłam nasz plac byl wysypiskiem śmieci - chciałam to wygrabić ale się nie udało więc zasypaliśmy i weszło tam ponad 100 wozow piachu ale do tej pory mam pełno szkła w kieszeniach - bo co idę i je widzę to siup do kieszeni zeby się komuś coś nie stało .
Latem robiłam stanowiska pod winogrono i jak zaczęłam kopać to trafiłam na jakieś śmieci z pieca a w tych pozostałościach węgla jakieś gwoździe krokwiaki ,fajerki i podkowy - jesooo co ja jeszcze będę znajdywać i jak długo
Pozdrawiam. Ewa
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 28 sty 2011, o 09:22
Sławojkę? Ale serduszka nie ma
Wygląd nieistotny, grunt że spełnia swoją funkcję
Wygląd nieistotny, grunt że spełnia swoją funkcję
- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ile taka szynka się wędzi?
-
One są mniej więcej kilogramowe, siedziały prawie 5 godzin.
- Ruda2011
AlicjaAnna takiego zdjęcia było mi potrzeba. Tego z wiszącymi wędlinkami
Boczek, booooczuś uwędzę - yes, yes, yes
Żeberka i słoninę. Tak, same zatykacze arteii .
Boczek, booooczuś uwędzę - yes, yes, yes
Żeberka i słoninę. Tak, same zatykacze arteii .
-
arkawroc to jest po 5 godz. wędzenia (wcześniej było 6-dniowe peklowanie), być może zdjęcie blado wyszło, potem było 1,5-godzinne parzenie w 75 stopniach i voila (ale tu zdjęcia niestety brak)
Mewa czyli utraficie w sam raz na święta
Wianek jak na pierwszy raz bardziej niż ok
Mewa czyli utraficie w sam raz na święta
Wianek jak na pierwszy raz bardziej niż ok
piękna i jaka wielka - ja robię mniejsze
Pozdrawiam. Ewa
-
- 200p
- Od: 24 sty 2011, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
taka wielka to nie była z reguły robię takie ok.2kg, a fotka robiona ze zbliżeniem. Teraz zaczął się sezon przedświąteczny więc i roboty ruszyły pełną parą. Wczoraj właśnie zapeklowałem 15kg mięsiwa na wędzonkimewa pisze:piękna i jaka wielka - ja robię mniejsze
- Ruda2011
taka wielka to nie była z reguły robię takie ok.2kg, a fotka robiona ze zbliżeniem. Teraz zaczął się sezon przedświąteczny więc i roboty ruszyły pełną parą. Wczoraj właśnie zapeklowałem 15kg mięsiwa na wędzonki[/quote]
Wszystkie szynki i inne wędlinki - pycha ...... chyba.
arkawroc napisz przepis na zalewę do peklowania - proszę
Wszystkie szynki i inne wędlinki - pycha ...... chyba.
arkawroc napisz przepis na zalewę do peklowania - proszę