Różyczka i inne choroby ogrodowe

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różyczka i inne choroby ogrodowe

Post »

romix pisze:
TerDob pisze:Dziewczyny nie żałujcie ze nie byłyście na targach - nic nie było , ja nie byłam ale mówiła mi koleżanka że szkoda było czasu , pojechali do OBI żeby kupić coś na poprawę humoru
Też mam podobne zdanie. Pierwszy raz byłem i chyba już nie pójdę.
Wybierałem się ale ostatecznie stanęło na Obi i Nomi, zostałem nastraszony, że samo wejście kosztuje 30 zł. To prawda?
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Wiesz, Jaga, a ja sobie uświadomiłam, że nigdy jeszcze nie trafiła mi się wpadka z roślinami ;:oj zawsze dostaję to, co zamawiam - widać jakoś trafiam na dobre sklepy. Funkii tym razem od nich nie zamawiałam, ale w ubiegłym roku tak i odmiany się zgadzały.
Helenko, zmartwiłas mnie tym dereniem...bo przecież ja też w kwestii dereniówki :D Trzeba będzie na nie uważać; u mnie jeden jadalny też już rośnie.
Ewa, no i ja też myślę, że te zapowiadane opady zwiastują juz naprawdę koniec zimy :)
Edyta...ja mam ten sam dylemat z różami, które przyjdą w czwartek i mam tylko nadzieję, że ziemia do tej pory rozmarznie... :)
Michał, a wiesz, że nie mam pojęcia :?: W każdym razie wyglada, że Nomi i Obi to był dobry wybór ;:108

Przepikowałam dzisiaj aksamitki i osteospermum...a potem zabrakło mi ziemi... :wink:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu :wit :wit Zabrakło ziemi , to na zakupy - przy okazji znowu coś do rączek się przyklei :;230 :;230
Michał :wit Rok temu wstęp na targi kosztował 12 zł. a teraz nie wiem :(
Pozdrawiam i życzę ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ewa ja do tego jadalnego derenia wrócę, kurcze nigdy nie potrafie rozróżnić.A mam jednego z pola wykopanego rośnie nieźle ale przycinam go wciąż i owoców ma mało, ptaki jedzą to chyba jadalny, :wink: co?
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basia...powiem Ci, ze nie mam pojęcia...ja odróżniam w ten sposób, że po prostu zamówiłam jadalny :;230 podobno te jadalne rosną też dziko, więc miejmy nadzieję, że to ten.

Tak, Tereniu, jakbyś zgadła - taki jest plan, a ziemia jest dobrym pretekstem ;:108
Na moje szczęście lub nieszczęście mieszkam dość blisko OBI, więc po różne - nawet drobne - zakupy ogrodnicze najłatwiej tam właśnie mi wstąpić...niestety zazwyczaj kończy się to kupieniem jeszcze paru nieplanowanych "produktów".

Ale, ale...właśnie...jakos zapomniałam się tutaj pochwalić ostatnimi nabytkami ogrodniczymi w Lidlu. Było zresztą bardzo zabawnie, bo oboje z mężem przebywaliśmy właśnie na gościnnych występach i to każde z osobna i w różnych częściach kraju...wstąpiłam ja sobie tam do wymienionego sklepu, patrzę: są gustowne ozdobne metalowe haczyki do powieszenia doniczek (wzorek w koliberka albo w motylka, jak kto woli) oraz, również metalowe i również ozdobne, podpory do pnączy lub innych roślinek...w bardzo atrakcyjnych cenach w dodatku ;:oj
No niestety ja bez samochodu, więc nie nabędę (a jak się nie kupi, to jeszcze zabraknie ;:oj ) ...mąż wprawdzie z samochodem, ale...czy znajdzie wymieniony sklep, no i czy kupi dokładnie to, co trzeba (czytaj: :) to, co mi się podoba), albowiem tych podpórek to aż cztery wzorki i rodzaje były... ;:oj
Odbyła się więc sprawna akcja - telefon do M-a, zlokalizowanie przez onego sklepu na L. w okolicy, zgranie w czasie mojej i jego wizyty w sklepie ( oczywiście każde w swoim), kolejny telefon z instrukcją: " widzisz, tam jest taka z kwiatkami, węższa u dołu, to tej nie kupuj, natomiast kup dwie takie w kształcie łuku z takimi wygibaskami w środku i jeszcze jedną dowolną...tylko nie tą z kwiatkami...jest taka zakończona jakby szpikulcami u góry, no jak to nie widziasz, u mnie jest...aha, już widzisz, to dobrze" :;230 :;230
Artykuły zostały tym sposobem nabyte, a najzabawniejsze jest to, że jeszcze nie wiem, czy do końca te właściwe, albowiem M wrócił w nocy i zostawił nabytki w garażu, więc nie chciało mi się tam pędzić i oglądać...co oznacza, że dzisiaj poinformuję czytelników o ostatecznym efekcie akcji :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewcia, nadrobiłam zaległości, a było ich trochę!
Widzę, że jest ruch w interesie, znaczy że wiosna cieplejsza czy chłodniejsza, ale przyszła na dobre...
U mnie wciąż topnieje śnieg, tyle go było...
Dostałam róże od Gosi, dzisiaj będzie dostawa z Floribundy i od p. Podstolca, a jutro róże od Ewy :)
W weekend będzie się działo!
Pozdrawiam ciepło i dietetycznie :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewo ja mam taki łuk do róży kupiony rok temu - musieliśmy się na pocić żeby złożyć do kupy, bo nie bardzo chciało pasować! ;:306
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, nie, to nie łuk...to są takie jakby kratki metalowe.
Aga, ja jutro dostanę róże z Rosarium, a nie wiem jeszcze kiedy od Ewy i od Gosi...ruch w interesie :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ewo, fajne zakupy, sprawdziłaś już czy się wszystko zgadza? Ja już mam róże a jeszcze nie mam do nich łuku. Motam się pomiedzy drewnianym (obok są drewniane kratki) a metalowym. Już sama nie wiem. Podobno drewno lepsze niż metal bo się nie nagrzewa ale z drugiej strony te metalowe wyglądają lżej, efektowniej. Masz babo placek :roll:
Pokazuj swoje zakupy, pomóż ludziskom dokonywać wyboru. Chyba skoczę po drodze do L.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No wiesz, Jola, ja mam ten sam dylemat...właściwie bardziej pasują mi drewniane, bo jeden taki łuk już mam i kilka kratek...te metalowe są takie trochę mniejsze i lżejsze...pójdą chyba na rabatę, gdzie nie ma obok drewnianych elementów, a przy domu już nie będę kombinować i mieszać.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

No tak, chyba też nie powinnam mieszać. Ale co poradzić jak Zadyma to moje drugie imię ;:306
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April pisze:No tak, chyba też nie powinnam mieszać. Ale co poradzić jak Zadyma to moje drugie imię ;:306
;:306 ;:306 ;:306
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oto "dekoracyjna podpórka do pnączy", jak głosi nazwa.

Obrazek

Z nowości - przyszły cebulki lilii od Rozanki, jak zwykle wielkie i dorodne, z dodatkowymi "gratiskami".
A jutro przyjadą róże z Rosarium, dostałam wiadomość.
Pada deszcz - z jednej strony dobrze, bo roztopi to białe. Z drugiej strony - sadzenie róż pod parasolem...?
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”