Betonowy balkon w środku miasta
- maja79
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2011, o 17:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Betonowy balkon w środku miasta
Madziu widzę,że Begonka pięknie zakwitła,doczekałaś się
Cudnie prezentuje się Twój balkonik
Cudnie prezentuje się Twój balkonik
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie po przerwie Kochani Nie mogłam trafić lepiej z pogodą zatem pobyt w moim ukochanym zakątku nad naszym pięknym Bałtykiem udał się wyśmienicie Tak się stało z pewnością dzięki Waszym życzeniom, za które serdecznie dziękuję
Po powrocie czekały mnie miłe i niemiłe niespodzianki. Niemiły był niewątpliwie skomasowany atak przędziorków na moje i tak mizerne róże. Na szczęście oprysk chyba zadziałał. Wyrzuciłam pomidory bo nie wyglądały najlepiej - nie miały ani kwiatów ani zalążków owoców, za to chmary żerujących mączlików. No i niestety przepadła mi druga tura kwitnienia lilii stargazer, hibiskusa i nagietka. Natomiast reszta - poezja.
Doczekałam się m.in. pierwszego kwiatka tujałki, godecji oraz niecierpka balsamina
Petunia zakwitła w oczekiwanym kolorze
Begonie zaczynają dokazywać
Resztę pokażę później, być może już w nowej części, bo wygląda na to, że powinnam tę zakończyć.
Po powrocie czekały mnie miłe i niemiłe niespodzianki. Niemiły był niewątpliwie skomasowany atak przędziorków na moje i tak mizerne róże. Na szczęście oprysk chyba zadziałał. Wyrzuciłam pomidory bo nie wyglądały najlepiej - nie miały ani kwiatów ani zalążków owoców, za to chmary żerujących mączlików. No i niestety przepadła mi druga tura kwitnienia lilii stargazer, hibiskusa i nagietka. Natomiast reszta - poezja.
Doczekałam się m.in. pierwszego kwiatka tujałki, godecji oraz niecierpka balsamina
Petunia zakwitła w oczekiwanym kolorze
Begonie zaczynają dokazywać
Resztę pokażę później, być może już w nowej części, bo wygląda na to, że powinnam tę zakończyć.
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajnie, że urlopik się udał I że już wróciłaś
Szkoda strat, ale są i miłe zaskoczenia- to najważniejsze
Piękny kwiatek tujałki i te begonie
To teraz pozostaje czekać na kolejną część i na zapowiedziane zdjęcia
Szkoda strat, ale są i miłe zaskoczenia- to najważniejsze
Piękny kwiatek tujałki i te begonie
To teraz pozostaje czekać na kolejną część i na zapowiedziane zdjęcia
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Witaj! Już trochę tęskniłam
Tujałka robi bardzo pozytywne wrażenie. Kupiłam kiedyś nasiona, ale nie wysiałam, bo zdawała mi się, że będzie za wysoka do donicy. Jakie masz doświadczenia?
Tujałka robi bardzo pozytywne wrażenie. Kupiłam kiedyś nasiona, ale nie wysiałam, bo zdawała mi się, że będzie za wysoka do donicy. Jakie masz doświadczenia?
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Witaj z powrotem Piękne kwitnienia, jak zawsze
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Magdallena
- 1000p
Madziu, widzę, że założyłaś już trzecią część Twojego wątku Twoja kolekcja fuksji i pelargonii robi niesamowite wrażenie. Zaszalałaś w tym roku jeszcze bardziej niż w poprzednim.
welkam, ja też tęskniłam choć czytałam Wasze wątki na bieżąco Pytasz o tujałkę. Sieję ją od trzech lat ale dopiero w tym roku doczekałam się roślin. Wcześniej zjadał je mączlik. Nie jest bardzo wysoka. Myślę, że fajnie by się komponowała z Twoimi cyniami. Jak dla mnie problemem jest trwałość i ilość kwiatów. Zakwita mianowicie jednym, max. trzema kwiatkami na czubki i po tygodniu kwiatów już nie ma.
Natalio, witaj Ty również nie próżnujesz - widzę kolejną część wątku.
Tak się składa, że każdy upalny weekend spędzam poza domem. W tym czasie roślinami nikt się nie zajmuje. Ostatni weekend przeżyły, nawet nie były bardzo przesuszone. Może dlatego, że zainstalowałam więcej dziubków i konewek nawadniających i tego typu rozwiązań. Część roślin wniosłam do mieszkania. W ten weekend też wyjeżdżam, a zapowiadają kolejne upały
Oto moje kolejne rośliny:
Dziwaczek
Bratek
Oleander raczył zakwitnąć po trzech czy czterech latach
Jedna z moich skrzynek
Uciekam się pakować. Znowu jadę nad morze
welkam, ja też tęskniłam choć czytałam Wasze wątki na bieżąco Pytasz o tujałkę. Sieję ją od trzech lat ale dopiero w tym roku doczekałam się roślin. Wcześniej zjadał je mączlik. Nie jest bardzo wysoka. Myślę, że fajnie by się komponowała z Twoimi cyniami. Jak dla mnie problemem jest trwałość i ilość kwiatów. Zakwita mianowicie jednym, max. trzema kwiatkami na czubki i po tygodniu kwiatów już nie ma.
Natalio, witaj Ty również nie próżnujesz - widzę kolejną część wątku.
Tak się składa, że każdy upalny weekend spędzam poza domem. W tym czasie roślinami nikt się nie zajmuje. Ostatni weekend przeżyły, nawet nie były bardzo przesuszone. Może dlatego, że zainstalowałam więcej dziubków i konewek nawadniających i tego typu rozwiązań. Część roślin wniosłam do mieszkania. W ten weekend też wyjeżdżam, a zapowiadają kolejne upały
Oto moje kolejne rośliny:
Dziwaczek
Bratek
Oleander raczył zakwitnąć po trzech czy czterech latach
Jedna z moich skrzynek
Uciekam się pakować. Znowu jadę nad morze
Pojawiasz się i znikasz Madziu ale dobrze, że znalazłaś czas na pokazanie nam zdjęć, piękne kwitnienia u Ciebie udanego weekendu nadmorskiego, mi się góry marzą, podobno tam chłodniej
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- szy---
- Od: 31 sty 2013, o 14:40
Gratulacje dla oleandra, nich pięknie kwitnie. Udanego wyjazdu.
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Madziu.
To Ty wyjechałaś na dłużej, a ja myślałam, że tylko na weekend ....
Miłego urlopowania życzę z doskonałą pogodą.
To Ty wyjechałaś na dłużej, a ja myślałam, że tylko na weekend ....
Miłego urlopowania życzę z doskonałą pogodą.
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
- arameic
- Od: 1 kwie 2012, o 21:50
Madziu, rośnie u Ciebie nadal awokado od passi?
- Magdallena
- 1000p
Kochani - emka29, szy---, maadro, arameic witajcie . No rzeczywiście trochę mnie nie było. Każdy weekend spędzałam poza domem a w tygodniu nie miałam czasu się udzielać. Ale pogoda już się popsuła więc będę miała więcej okazji do aktywności na Forum.
Basiu, pytasz o awokado. Jest spore, niewiele mniejsze niż Twoje. Rośnie jak na drożdżach
Podczas moich weekendowych nieobecności rośliny świetnie dawały sobie radę. Wyrzuciłam pomidory i róże, bo źle rokowały i miałam przeczucie, że już nic z nich nie będzie. Uroczyście obiecuję, że w przyszłym roku nie pokuszę się o wysiew pomidorów czy zakup róż. Zostawię cenne miejsce na lilie, w których się zakochałam. A poza tym, u mnie gęsto, zielono, po staremu
Dziwaczek, sundavilla, niecierpki, thunbergia, fuksja
I troszkę kolorowej zieleninki
Do następnego razu
Basiu, pytasz o awokado. Jest spore, niewiele mniejsze niż Twoje. Rośnie jak na drożdżach
Podczas moich weekendowych nieobecności rośliny świetnie dawały sobie radę. Wyrzuciłam pomidory i róże, bo źle rokowały i miałam przeczucie, że już nic z nich nie będzie. Uroczyście obiecuję, że w przyszłym roku nie pokuszę się o wysiew pomidorów czy zakup róż. Zostawię cenne miejsce na lilie, w których się zakochałam. A poza tym, u mnie gęsto, zielono, po staremu
Dziwaczek, sundavilla, niecierpki, thunbergia, fuksja
I troszkę kolorowej zieleninki
Do następnego razu
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Piękną tę kolorową zieleninke pokazałaś i kwitnienia ładne, no i fakt jak słonko to mało nas na forum, trochę gorsza pogoda i człowiek zaczyna mieć więcej czasu