Na Powitanie Becia Cz 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na Powitanie Becia Cz 3

Post »

Beatko przeszłam sie po Twym ogrodzie i nie wiedziałam na czym zatrzymać wzrok bo wszędzie pełno kwitnących roślin. Faktycznie busz ale dzięki niemu bogato na rabatach.
Te "małe ogrodniczki " pomagają troszkę czy tylko podziwiają ?
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kropelko Mariolka czasu mi brak ale już nie długo.Masz rację lato najpiękniej maluje kolory w naszych ogrodach.Szkoda ,że takie krótkie jest.
Renata1962 Witaj Reniu.róże kwitną bardzo ładnie ale zmarzło mi po przymrozkach trochę i musiałam wyrzucić kilka ta trzyma się już 4 lata .
christinkrysia Krysiu cóż moje pomocnice mają 8 chłopczyk Czasem zapyta jaka to roślinka a to już dużo. 6 i 4 latka mają dziewczynki. Radka mało interesuje ogródek .Chyba ,że chodzi o malinki ,truskawki ,poziomki.prosto z krzaczka .dziewczynki znają dużo kwiatków czasem chcą z mamą posadzić czy podlać coś.Warzywa też sadziły cebulkę .Nie mówię ,że wszystka wzeszła. zrywają bób, groszek ,zbierają fasolkę na tyle ile mogą takie maluchy. :D Zapał maja już zaszczepiony.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Beatko, moja Honoratka zerwała zielona truskawkę, patrzy na mnie i woła:wiem ze ta niedobra, przykleję sporwotem" i próbowała przyczepić ja do krzaczka :;230
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu skąd ja to znam wołam Raduś nie wkładaj truskawek w kieszonki bo plamy zostaną a tu czerwień wypływa :D :D :D :D

Nasturcja.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek[/url
[url=http://www.fotosik.pl]Obrazek
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

i ciąg dalszy.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Beatko pewnie,że to już sporo jak na dzieci w tym wieku.
Ważne aby się nie nudziły i zajęć w ogrodzie nie traktowały jako obowiązek ale zabawę.
Moje wnuki a szczególnie Michał jak był mały i wpatrzony w babcię bo podziwiał mnie,za znajomość roślin. No to poprzeczka podniósł wyżej ... zamykałam oczy a on pocierał listek lub płatek pod moim nosem a ja po zapachu miałam powiedzieć co to jest .... :;230 czy to nie tortury ???
Czy u Ciebie też Tojeść orzęsiona 'Firecracker' ma dziurkowane liście , u mnie w tym roku wyjątkowo dużo, ciekawe co je gryzie bo nigdy nic nie widziałam.
mamafrania pisze:Beatko, moja Honoratka zerwała zielona truskawkę, patrzy na mnie i woła:wiem ze ta niedobra, przykleję sporwotem" i próbowała przyczepić ja do krzaczka :;230
Uśmiałam sie do łez ... skąd ja to znam :D
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

christinkrysia Krysiu fajne tortury stosował twój wnuś .Poszłam obejrzeć Tojeść orzęsiona 'Firecracker znalazłam tylko jeden dziurawy listek także ta jest w porządku ale z różami nie mogę dać rady maja podziurawione listki pryskałam na wszelkie gryząco ssące teraz powtórzę zabieg jeszcze raz bo szkoda róż.Na hortensji pnącej kwiaty zjadają mi takie w zielone płaskie chrząszcze nie wiem co to ale brzydko wyglądają
Dziś zrywaliśmy truskawki z całą rodzinką czyli my i dzieci tak przez chwilę bo zażyczyły sobie koktajl .Uzbieraliśmy 3 kg i najmłodsza mówi mamusiu wystarczy,a czy wszyscy muszą mieć truskawki ?:;230 Nie kto chce je pielić a potem zjadać a ona na to :Mamusiu a ty lubisz truskawki a zielsko masz :;230 Bo mama się nie wyrobiła po owocowaniu opielimy :oops: odparłam .Dostałam bure od czterolatki :oops: muszę się teraz pilnować .
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko!...ślicznie ,kolorowo - aż nie chce się wychodzić. Czy to takie bujne Anabelki?
Pozdrawiam serdecznie! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Bogusiu tak to annabelki będzie kwiatków .Właśnie byłam w twoim ogrodzie i podziwiałam twój porządek i dyscyplinę ja się nie wyrabiam. :D
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Beatko, tego chyba się nie spodziewałaś, żeby taki szkrabuś patrzył mamie na ręce. ;:306
Koniecznie musisz się zorganizować i rodzinkę zmobilizować do współpracy. ;:306
Podobają mi się kolory Twojej nasturcji, pięknie je ujęłaś ;:138 a lilie obłędne. ;:oj
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jak pięknie lilie już kwitną, ja nadal czekam ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Beatko aż mi się w głowie zakręciło od różnorodności roślin u Ciebie i początkowo miałam o coś pytać, ale zrezygnowałam bo tyle tych pytań było. Co roku Twój ogród bogatszy i piękniejszy ;:63
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu Poprawię się
Iwonko lubię lilie i mam ich co roku więcej ale ostatnio część mi się zapyliła i teraz w odległościach je sadzę
Masko Marysiu co roku dzięlki wymianom i zakupom ogródek powiększa .W tym roku miałam od wiosny zacząć zmiany na rabaty a nie łany kwiecia ale los pokierował inaczej cztery miesiące minęły głównie poza pracą na wyjazdach do lekarzy a ogródek cóż robiłam co zdążyłam zrobić a rewolucje zostawię na jesień jak z dziećmi będzie dobrze wszystko Kwiatów mam już sporo więc będzie z czego pokombinować .Choć do ,którego ogródka zajrzę zawsze czymś zachwyci.Jeszcze postaram się o więcej pierwiosnków ,żurawek koncepcję mam zobaczymy jak się uda.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”