Mój kawałek raju ... cz.5
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój kawałek raju ... cz.5
Ale mi ochoty na jeżówki narobiłaś Marysiu, śliczne są, mam na razie tylko cztery, o nie, pięć, bo dziś dokupiłam białą, początek kolekcji mam
Marysiu Jak zwykle pokazujesz takie cudne roślinki, że oczopląsu można dostać i wypieków z nadmiaru wrażeń... Pokazujesz takie piękne roślinki że aż się chce oglądać i podziwiać...
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Złapała mnie burza Marysiu W końcu popadało jak trzeba Taki drobiazg że byłam w połowie malowania impregnatem Za to roślinki napojone Siła deszczu zmiotła i zniszczyła dużo kwiatów róż i innych Lilijki stoją jako jedyne U Ciebie dziś też tak padało ostro??
Pozdrawiam i miłego wieczorku
Pozdrawiam i miłego wieczorku
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu wczoraj miałam jezioro na podwórku bo woda nie nadążyła ściekać i dzisiaj powtórka dalam dzisiaj po deszczu nura w ten busz i nie musiałam się myć wieczorem
Anetko dziękuję Msikowi jeżówki jak nigdy u mnie się rozsiały
Wybiorę się zatem teraz do Mysłowic
U mnie dzisiaj znów porządnie podlało
Stasiu chodzi i ogląda jak dziecko zabawkę a tu jak na złość reszta nie chce jeszcze kwitnąć jeżówka z długą spódniczką to odmiana botaniczna rozsiała się i zobaczę jakie będą jej cechy
Iwonko i tak się zaczyna zbieractwo bo kolekcją tego nie można nazwać, najpierw jedna, druga a niedługo jest ich dziesięć albo i więcej i takim oto sposobem nam się zapełniają ogrody
Marusiu mnie się najbardziej podobają te o pojedynczych płatkach, są takie lekkie i delikatne ale każdy ma swój gust dziękuję za pochwały dla moich roślinek
teraz wieczorny spacerek
Leilani
NN
siewka
NN
NN
siewki i krokosmia
tygrysia
Schecharazada
Mister Job
Anastasia
Miss Feya
Mister Right
Prescot
najmniejszy liliowiec wśród moich zbiorów
Bark Et Me
NN
To już ostatnie lilie i liliowce w tym sezonie
Anetko dziękuję Msikowi jeżówki jak nigdy u mnie się rozsiały
Wybiorę się zatem teraz do Mysłowic
U mnie dzisiaj znów porządnie podlało
Stasiu chodzi i ogląda jak dziecko zabawkę a tu jak na złość reszta nie chce jeszcze kwitnąć jeżówka z długą spódniczką to odmiana botaniczna rozsiała się i zobaczę jakie będą jej cechy
Iwonko i tak się zaczyna zbieractwo bo kolekcją tego nie można nazwać, najpierw jedna, druga a niedługo jest ich dziesięć albo i więcej i takim oto sposobem nam się zapełniają ogrody
Marusiu mnie się najbardziej podobają te o pojedynczych płatkach, są takie lekkie i delikatne ale każdy ma swój gust dziękuję za pochwały dla moich roślinek
teraz wieczorny spacerek
Leilani
NN
siewka
NN
NN
siewki i krokosmia
tygrysia
Schecharazada
Mister Job
Anastasia
Miss Feya
Mister Right
Prescot
najmniejszy liliowiec wśród moich zbiorów
Bark Et Me
NN
To już ostatnie lilie i liliowce w tym sezonie
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- wiewioreczka
- 500p
Dziękuje Marysiu za wieczorny spacerek Już po liliowcach u mnie ale lilijki jeszcze jeszcze się trzymają, ledwo ledwo ale są Wybierasz się do Mysłowic?? Msik nie da rady niestety. Ale ja może się wyrwę w sobotę, nigdy nie byłam tam
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Cudne jeżówki Marysiu liliowce również .Wczorajsza burza dosyć szybko się skończyła, ale podlało na całego
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Anetko no to może się umówimy w tych Mysłowicach u mnie też koniec kwitnienia moich księżniczek
Jadziu a dzisiaj Ci nic nie podlało, ja mogłam na podwórku pływać masz może jeszcze miejsce na jeżówki
Jadziu a dzisiaj Ci nic nie podlało, ja mogłam na podwórku pływać masz może jeszcze miejsce na jeżówki
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- wiewioreczka
- 500p
Marysiu
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marysiu u mnie grzmi dookoła, ale z deszczu nici na szczęście sucho nie jest. Sesja wodna fantastyczna
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Dzisiaj wkoło grzmiało ,błyskało ,ale deszczu niet za to wczoraj lało jak diabli.Nie gniewam sie ,ze dzisiaj nie lało .No może miejsce się znajdzie . Jesienią czekają mnie porządki z astrami i rozchodnikami .Zbyt zaborcze to rośliny Szkoda ,że nie mogę pojechać do Mysłowic synowa ma urodziny więc siła wyższa
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Marysiu wstąpiłam do Ciebie za Jadźką.
Koniecznie muszę wrócić żeby wszystko poczytać. Masz naprawdę pięknie i tak jak mi się podoba czyli buszowato i różnorodnie......mam pytanie: czy rzeczywiście w ogóle nie podlewasz roślin i tylko dostają wodę z nieba? Może dlatego, że często tam u Was pada bo u mnie ostatnio trochę przepadało w poniedziałek a tak to susza i w dodatku wiatr wywiewa. Niby nie daleko mieszkamy od siebie a jednak jest znaczna różnica.
Koniecznie muszę wrócić żeby wszystko poczytać. Masz naprawdę pięknie i tak jak mi się podoba czyli buszowato i różnorodnie......mam pytanie: czy rzeczywiście w ogóle nie podlewasz roślin i tylko dostają wodę z nieba? Może dlatego, że często tam u Was pada bo u mnie ostatnio trochę przepadało w poniedziałek a tak to susza i w dodatku wiatr wywiewa. Niby nie daleko mieszkamy od siebie a jednak jest znaczna różnica.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Maryś, Ta co wyżej napisała, to nasza
Eluśka, miła dziewuszka.
Eluśka, miła dziewuszka.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Tosiu widzę, że się znacie....dzięki za rekomendację.