Ogród zielonej
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród zielonej
Sabinko czytałam w Twoich myślach. Wróciłam z ogrodu, uzupełniłam kalorie i zrobiłam w GP to co posadziłam.
Na rogu turzyca włosista, z tyłu różowe jeżówki, niższe różowe- firletka, białe to złocień i mały kawałek rozchodnika okazałego. Rósł tam więc został. Dalej rozplenica z tyłu białe jeżówki, na przedzie niebieski niski przetacznik. Dalej (fioletowe) ma być perowskia, werbena i z przodu przywrotnik ostroklapkowy. Czerwone na projekcie to białe i różowe lilie i... koniec pomysłów. Zostało jeszcze 1,5 m, więcej lilii tam posadzić. A może kłosowca, podoba mi się bardzo.
Zuza może się uda z waszą pomocą.
Aniu dziś poprzesadzałam z innych miejsc. Widać będzie, jak zakwitnie.
Na rogu turzyca włosista, z tyłu różowe jeżówki, niższe różowe- firletka, białe to złocień i mały kawałek rozchodnika okazałego. Rósł tam więc został. Dalej rozplenica z tyłu białe jeżówki, na przedzie niebieski niski przetacznik. Dalej (fioletowe) ma być perowskia, werbena i z przodu przywrotnik ostroklapkowy. Czerwone na projekcie to białe i różowe lilie i... koniec pomysłów. Zostało jeszcze 1,5 m, więcej lilii tam posadzić. A może kłosowca, podoba mi się bardzo.
Zuza może się uda z waszą pomocą.
Aniu dziś poprzesadzałam z innych miejsc. Widać będzie, jak zakwitnie.
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ladnie to wyszło
GP to jakiś program ?
GP to jakiś program ?
- cyma2704
Martuś to prosty program do projektowania Garden Puzle. Wchodzisz logujesz się i możesz robić własne projekty. Darmowa wersja jest uboga, ale można dopasować inne rośliny i przynajmniej masz wyobrażenie, jak będzie wyglądać rabatka. Jest wersja płatna, ale mnie szkoda kasy, wolę kupić rośliny.
- wisia7
- Od: 8 lut 2012, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Soniu, nabawiłam się kompleksów oglądając Twój ogród, wszystko jest tak uporządkowane , zaplanowane , zachwycające, że aż dech zapiera i stwierdziłam, że ze mnie straszny bałaganiarz , ale tak już mam i tak chyba zostanie do końca życia .
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Może na te pozostałe 1,5m x 1m z przodu dać kłosowca, a za nim jeszcze wcisnąć jakieś piuropusze np. miskant Yakushima Dwarf lub Kleine Fontane.
- Una
- 200p
- Od: 16 kwie 2009, o 09:56
Też sobie pomagam GP. Tak lepiej mi sobie wszystko wyobrazić jak się zrobi taką symulację.
Kłosowiec fajnie by tam chyba pasował. Fioletowy?
Ten krzaczek z dużymi liśćmi, co to?
Kłosowiec fajnie by tam chyba pasował. Fioletowy?
Ten krzaczek z dużymi liśćmi, co to?
Pozdrawiam
Agnieszka
Agnieszka
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Dzięki poszukam tego Gp.
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Soniu fajnie wyszła ta rabatka na GP , już nie mogę się doczekać oryginału .
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- cyma2704
Wiesiu to jest właśnie fantastyczne, że każdy ma inny ogród. Inny to wcale nie znaczy gorszy, tylko skrojony na własną miarę, dopasowany do charakteru i warunków. Twój już dojrzały, masz wyrośnięte rośliny, dużo koloru.
Zuza kłosowiec chyba będzie, ale na trawy wyższe niestety mało miejsca. Z tego metra część zajmuje żywopłot. Tam biegnie ścieżka do garażu, korzystamy z niej częściej niż z tej do furtki. Nie mogę sadzić roślin, które by wychodziły poza rabatę. Już hortensję muszę przycinać mocniej od tej strony.
Agnieszko tak, myślałam o fioletowym. To już rosnąca hortensja Limelight, ta z avatara.
Mariolu jeszcze sporo czasu upłynie zanim kolory się tam pojawią. Jak znam życie, to jeszcze coś tam przesadzę i zmienię.
Zuza kłosowiec chyba będzie, ale na trawy wyższe niestety mało miejsca. Z tego metra część zajmuje żywopłot. Tam biegnie ścieżka do garażu, korzystamy z niej częściej niż z tej do furtki. Nie mogę sadzić roślin, które by wychodziły poza rabatę. Już hortensję muszę przycinać mocniej od tej strony.
Agnieszko tak, myślałam o fioletowym. To już rosnąca hortensja Limelight, ta z avatara.
Mariolu jeszcze sporo czasu upłynie zanim kolory się tam pojawią. Jak znam życie, to jeszcze coś tam przesadzę i zmienię.
- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Wizualizacja rabaty świetnie ci wyszła, będzie pięknie.
Nie myślałam, że smagliczka tak pięknie może wyglądać. Miałam ją, ale posianą w wąskim rządku i po silnym deszczu położyła się i utaplała w błocie. Wtedy się do niej zraziłam i wyrwałam.
Nie myślałam, że smagliczka tak pięknie może wyglądać. Miałam ją, ale posianą w wąskim rządku i po silnym deszczu położyła się i utaplała w błocie. Wtedy się do niej zraziłam i wyrwałam.
- Koleszko
- 500p
- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Masz Ty głowę . Rabata oczywiście .
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Soniu i ja muszę się pobawić z G.P. Nie znałam go a może być mi pomocny.
Super to zaplanowałaś.Oj nie mogę się doczekać kwitnienia tej rabatki.
Ty to masz głowę.
Super to zaplanowałaś.Oj nie mogę się doczekać kwitnienia tej rabatki.
Ty to masz głowę.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Soniu,mówisz ,że masz pustkę w głowie a tu takie obrazy Ci wychodzą,ja mam Garden Puzle w głowie i tak najlepiej sobie wyobrażam jak to wszystko będzie wyglądało ,ale każdy robi inaczej jak mu lepiej i łatwiej ,dobrej nocki życzę