Kaktusy - Pio1986
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kaktusy - Pio1986
Co za pokaz!! Oczopląsu można dostać...
Szkoda że tak rzadko pokazujesz swoje rośliny - urosły, wypiękniały i jak kwitną! Aż miło patrzeć...
Oczywiście z racji zainteresowań pochwalę przede wszystkim hybrydy trichocereusów oraz echinopsisów - jest co podziwiać bo same rośliny i ich kwiaty super!
Doskonale u Ciebie rosną, wyglądają i kwitną też górale z And a więc sulkorebucje, rebucje etc.
Północna Ameryka jest też licznie reprezentowana i godna uwagi.
Podoba mi się i jestem pod dużym wrażeniem!
Dużo zdrowia życzę.
Szkoda że tak rzadko pokazujesz swoje rośliny - urosły, wypiękniały i jak kwitną! Aż miło patrzeć...
Oczywiście z racji zainteresowań pochwalę przede wszystkim hybrydy trichocereusów oraz echinopsisów - jest co podziwiać bo same rośliny i ich kwiaty super!
Doskonale u Ciebie rosną, wyglądają i kwitną też górale z And a więc sulkorebucje, rebucje etc.
Północna Ameryka jest też licznie reprezentowana i godna uwagi.
Podoba mi się i jestem pod dużym wrażeniem!
Dużo zdrowia życzę.
- Pio1986
- 500p
- Od: 21 lut 2015, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziekuje Heniu;) Zaraz odwiedze Twoj watek i zobacze co i jak;) Jedno jest pewne- Twoje hybrydy zaszalaly pod moja nieobecnosc. U mnie niestety kolejny rok na TH od Laussera nic sie nie dzieje:///. W sobote koncze zwolnienie i po miesiacu niewoli wyjde do kaktusow. Przygotuje je do przesadzenia w swiezy substrat- moze to je zmobilizuje. Na chwile obecna jestem pod wrazeniem lobivek od Tomka. W tamtym roku roslinki z nr TB przetrwaly ciezkie terminy. Roczne siewki lobivek przetrwaly -9 st.C i tylko l.caineana wypadla. Starsze rosliny sciagnalem do domu w styczniu a straty byly wrecz znikome. Choroba mi przeszkodzila w ich schowaniu przed mrozami...Ale za to.jakie kwiaty daly na wiosne:)
Raz, a dobrze . Szaleństwo kolorów , kształtów, różnorodność roślin , tak, jak Henio napisał, oczopląs murowany. Piękne kwiaty, a i same kaktusy bardzo zadbane, z przyjemnością się ogląda .
Zdrowia życzę!
Zdrowia życzę!
Ależ niesamowita kolekcja Wszystkie rośliny pięknie, ale najlepsze oczywiście hybrydy Dużo zdrowia życzę.
Pozdrawiam, Piotr
Moje kaktusy
Moje kaktusy
- Pio1986
- 500p
Bardzo wszystkim dziekuje;) I wzajemnie duuuzo zdrowia wszystkim;) Trzeba uwazac:/
- Pio1986
- 500p
Tak jak obiecałem wrzucam kolejne zdjęcia:
Echinocereus rutowiorum Sierra el Tambor- pod chmurką, ale potem schowałem go pod folię
Agave parryi v. compacta - nabyta przypadkiem jako 2 cm odrost
Echinocereus eneacanthus
E.triglochidatus i E.perbellus- mrozaczki
Mammillaria perbella
Pod folią u Wujka:
-- 16 gru 2021, o 11:36 --
Było dobrze, ale pewnego dnia z tunelu zsunęła się siatka cieniująca......Temperatura skoczyła i ugotowała wiele siewek
Echinocereus rutowiorum Sierra el Tambor- pod chmurką, ale potem schowałem go pod folię
Agave parryi v. compacta - nabyta przypadkiem jako 2 cm odrost
Echinocereus eneacanthus
E.triglochidatus i E.perbellus- mrozaczki
Mammillaria perbella
Pod folią u Wujka:
-- 16 gru 2021, o 11:36 --
Było dobrze, ale pewnego dnia z tunelu zsunęła się siatka cieniująca......Temperatura skoczyła i ugotowała wiele siewek
- Pio1986
- 500p
Wypadły wszystkie strombocactus, a.niveum, połowa epithelantha, cała Afryka i agawy oraz wiele innych://///