Czy wysiewacie już nasionka warzyw?Zdjęcia siewek i rozsad. Cz. 1
- Rzepka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz. 8
Janusz, grubiutkie są
Ja ostatecznie zrezygnowałam z growboxa, po prostu bałam się zostawić bez opieki na kilkanaście godzin, stoją na południowym parapecie, wieczorem doświetlam lampą, najtrudniej jest mi zbić temperaturę, przy zakręconych kaloryferach i tak jest ok. 20 st.
Jak Tobie się to udaje??
Ja wysiałam dzisiaj cebulę i szczypior czosnkowy.
Pozdrawiam Irena
Ja ostatecznie zrezygnowałam z growboxa, po prostu bałam się zostawić bez opieki na kilkanaście godzin, stoją na południowym parapecie, wieczorem doświetlam lampą, najtrudniej jest mi zbić temperaturę, przy zakręconych kaloryferach i tak jest ok. 20 st.
Jak Tobie się to udaje??
Ja wysiałam dzisiaj cebulę i szczypior czosnkowy.
Pozdrawiam Irena
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A to ja też pokażę swoje
Pomidorki i papryki posiane na wacik 9 stycznia, 12 godzin dziennie pod lampą, w nocy ok 13-16 st:
Ten którego pokazuję osobno jest oczywiście najładniejszy (jak dla mnie ), to karłowa odmiana do donic Balkonzauber, co pewnie trochę wpływa na jego zgrabny pokrój, ale na pierwszym zdjęciu widać wszystkie i chyba też nie są najgorsze.
Pomidorki i papryki posiane na wacik 9 stycznia, 12 godzin dziennie pod lampą, w nocy ok 13-16 st:
Ten którego pokazuję osobno jest oczywiście najładniejszy (jak dla mnie ), to karłowa odmiana do donic Balkonzauber, co pewnie trochę wpływa na jego zgrabny pokrój, ale na pierwszym zdjęciu widać wszystkie i chyba też nie są najgorsze.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Aguss85 Wszystko wygląda bardzo ładnie.
Faktycznie te karłowe odmiany są bardzo zgrabne.
Ja muszę wkońcu zakupić termometr, bo nawet nie wiem jaka temp w boxie jest. Zresztą nocą też zbytnio nie opuszczam temperatury, bo radko jestem w domu ostatnio. Mam teraz sterownik który włącza lampe o 17 i wyłącza o 7rano.
Faktycznie te karłowe odmiany są bardzo zgrabne.
Ja muszę wkońcu zakupić termometr, bo nawet nie wiem jaka temp w boxie jest. Zresztą nocą też zbytnio nie opuszczam temperatury, bo radko jestem w domu ostatnio. Mam teraz sterownik który włącza lampe o 17 i wyłącza o 7rano.
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Trzy w drugim rządku to RAFy już F3. Pierwszy rządek; od lewej ???????? ??????? F1 ( http://supermarket-semena.com.ua/produc ... s_id=10834 ) , Haiku F2 , Tomimaru M. F2 posiany tydzień temu. Ciekaw jestem tej Zagadki bo podobno od wschodów do plonowania wystarcza jej 3 miesiące.
Irenko, stoją na oknie w kuchni, które ciągle jest rozszczelniane.
Jeżeli ktoś decyduje się na growboksa, to powinien uwzględnić możliwość wentylacji w celu ochłodzenia go w fazie ciemnej.
Błażeju do ogrzewania można wykorzystać akwarystyczny regulator temperatury RT2 na Aledrogo w granicach 25-30 zł a do chłodzenia RT2 -0 https://www.clarias.pl/termoregulator-r ... -3640.html
Irenko, stoją na oknie w kuchni, które ciągle jest rozszczelniane.
Jeżeli ktoś decyduje się na growboksa, to powinien uwzględnić możliwość wentylacji w celu ochłodzenia go w fazie ciemnej.
Błażeju do ogrzewania można wykorzystać akwarystyczny regulator temperatury RT2 na Aledrogo w granicach 25-30 zł a do chłodzenia RT2 -0 https://www.clarias.pl/termoregulator-r ... -3640.html
- BobejGS
- Kontakt:
Ogólnie jakoś ostatnio hardkorowo uprawy rosną. Ciągłe wyjazdy i powroty tylko na weekendy. Wtedy też podlewane i pikowane/przesadzane. Aż cud że wszystko rośnie w miare ok.
Myślałem nad jakimś dogrzaniem ale wtedy by trzeba kogoś do podlewania mieć. Temat do rozważenia, dzięki.
Myślałem nad jakimś dogrzaniem ale wtedy by trzeba kogoś do podlewania mieć. Temat do rozważenia, dzięki.
- Aguss85
Chyba się sprawdza, że rośliny najlepiej rosną, jak się im nie przeszkadza? ;)
A może to też Twoje kwasy ATA tak je pędzą?
A może to też Twoje kwasy ATA tak je pędzą?
Agnieszka
Agnieszka
- BobejGS
- Kontakt:
Podlewane są dzięki temu nie za często, a czy dodatkowo te nawozy korzystnie działają, to też możliwe.
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
Aga,Aguss85 pisze: Pomidorki i papryki posiane na wacik 9 stycznia, 12 godzin dziennie pod lampą, w nocy ok 13-16 st:
Papryki w nocy potrzebują ciut cieplej ok.18°C
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- Aguss85
Nawet się nie zainteresowałam tym, wszystko było pod pomidorki ustawione. No cóż, będą musiały sobie jakoś dać radę, bo są wszystkie w jednym pojemniku może jak wzejdą kolejne papryki to dostaną osobne pudło i wtedy mogłabym jedno wynosić w cieplejsze miejsce.
Mirku dzięki za info!
Mirku dzięki za info!
Agnieszka
Agnieszka
Jeżeli zapewnisz pomidorom wystarczająco dużo światła to mogą mieć i 30st
Ja trzymam je w growboxie razem z chili i właśnie taką temperaturę mają - wysiewam 18-20 marca.
Nocą o ile dobrze lampa wystygnie to okolice 20stopni
Ja trzymam je w growboxie razem z chili i właśnie taką temperaturę mają - wysiewam 18-20 marca.
Nocą o ile dobrze lampa wystygnie to okolice 20stopni
- ZielonaZabka
- 500p
- Od: 7 kwie 2016, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Posiane - cebulka Crystal White Wax, por Bulgarian Giant i seler Talar.
-
- 100p
- Od: 20 lut 2016, o 14:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja w najbliższych dniach posieję por ,,Bulgarse reuzen''
Pozdrawiam
- BobejGS
- Kontakt:
Wczoraj zrobiłem mix trzech odmian i wysiałem ostatnią partie pora. Wszystko już czekało, więc nawet się woda na kawe nie zagotowała, a był już wysiany.