Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Post »

Mariuszu ładnie wszystko kwitnie i nie martw się stratami przecież musisz mieć miejsce pod nowego zachcianki :D
Jak tam rozsady u rodziców? Pięknej wiosny i sprzyjającej pogody życzę ;:168
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mariusz pierwsza wiosenna burza za nami :) Ciekawe czy u mnie popadało bo burza bardziej poszła wschodnią częścią miasta. Jutro pojadę i się przekonam :D
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę że wiosna u Ciebie w pełni. Niby około 100km ode mnie a różnica w klimacie ogromna. Piękna metamorfoza ogrodu. Podobają mi się te kamyczki miedzy kwiatami. ;:215
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45

Post »

Mariusz u mnie też sucho jak na pustyni. Mam tylko grządkę cebulkowych, wiec ciut pomagam im wodą z kranu( nie zdążyłam uzbierać deszczówki ) , ale gdy cała reszta urośnie i rozkwitnie nie wyrobie finansowo. Deszczu bądź dla mnie litościwszy w tym sezonie :D A u Ciebie już kolorowo. Widzę hiacynty, piękna kępkę żonkili, prymulki ,sasankę a nawet krokusy ( moje są już tylko wspomnieniem na fotkach ) Wszystko u Ciebie wychodzi partiami..wiec pewnie dłużnej będziesz cieszył nasz oczy wiosennymi kwiatami :D
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

W końcu spadł deszcz, burza była więc mam nadzieję, że ogród odżyje :) a rośliny i drzewa ruszą z kopyta, po burzy byłem na spacerze to w mieście w ogóle jakoś zielono się zrobiło od razu :)
Jutro sadzenie borówek mnie czeka i puszczanie wody na ogrodzie no i chyba będę musiał wsadzić moje hortensje zakupione :) zobaczymy czy się wyrobię, bo jeszcze w między czasie będę musiał wyskoczyć do urzędu na ślub kolegi :)

Beatko[Bazyla] deszczyk był więc jestem zadowolony :) co do murarek możesz pytać to odpowiem :)

Marto[MartisM] no klimat nas nie rozpieszcza, co roku inaczej, oby tylko zimnej Zośki już nie było :)

Piotrek[buum]
powiem Ci, że już miałem wątpliwości czy ten deszcz będzie :) no ale spadł na szczęście, powietrze się oczyściło no i rośliny odżyły :)

Ewelinko[ewelkacha88] akurat w tym miejscu nornice nie mogły ich zjeść, chyba że moja siatka nie podziałała :) pod cebulowymi na całej rabacie mam wyłożoną siatkę, żeby krety ani inne rzeczy się nie przedostały :) mam nadzieję, że wyjdą jeszcze, nawóz był rzucony więc deszczyk powinien go rozpuścić akurat :)

Aniu[TROJA] no tylko te hiacynty jakieś takie niskie, w ogóle te cebulowe jakoś w górę nie rosną nie wiem czemu :)

Małgosiu[clem3] moje krokuski też już padły :), tak na ostatnim zdjęciu sasanka ;:138 z tegorocznego nasadzenia :)

Zuziu[Zuzia111]mnie też sasanki urzekły i mam nadzieję, że będzie im u mnie dobrze :)

Marysiu[Maska] powiem Ci, że te moje rozsady to jakieś uparte jak stanęły w miejscu to w ogóle nie chcą przyrastać, nie wiem czy powinienem je czymś wzmocnić czy co... dobrze mówiłaś, że te małe pojemniczki to niewypał, pierwszy i ostatni raz wadziłem w coś takiego ;:223

Ed04dziękuję za uznanie, nom niby 100 km ale różnice są, czasem w jednym mieście może być inna pogoda :)

Olu[silversnow] jakoś tak się udało, że wszystko kwitnie po kolei, oby tak dalej i oby wszystko wyszło :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj zazdroszczę Ci opadów u mnie susza woda ze dziękuję wybrana ja parzę w niebo i wzdycham czy może jakaś kropla spadnie i podleje. Pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Alicjo nom nawet nie wiesz jak ten deszcz mnie ucieszył, bo to całkiem inne podlanie niż takie nasze podtrzymywanie roślin przy życiu :)
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

poproszę Allacha może i u mnie spadnie deszczyk ;:306 ;:306 ;:306
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Fajnie masz z tym deszczem a u mnie trochę porosiło wczoraj i na tym koniec ;:218 . Może coś w końcu w nocy popada, kto to wie . Ciekawa jestem jak dałeś radę między pracami ogrodowymi wskoczyć w garnitur ;:224 . Pochwal się :wit .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

U mnier też dzisiaj puszczali wodę, ale nie mogłam pojechać na działkę. Zadzwoniłam za to do znajomego, który też tam ma działkę, żeby zajrzał, czy wszystko ok. I tak jest ;:333
Sasanki cudnie wyglądają, talkie gramolące się z puchu ;:63 Jak Wenus z Milo, tylko że Wenus raczej wyłoniła się z gracją ;:306 Moje jeszcze maleńkie, ledwo je widać.
Moje murarki nareszcie się obudziły i dają czadu :tan
Miłej niedzieli :wit
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Mariusz, u nas też troszkę popadało. Na szczęście i tak nie było sucho. Sasanki bardzo lubię, u mnie właśnie pięknie kwitną. Zazdroszczę Ci, ze masz czas na spacery. Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

U mnie trochę pokropiło, ale i tak jest już sucho. Zauważyłem, że od pewnego czasu wiosny w Polsce są słoneczne i suche .
Piękna wiosna u Ciebie :)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

U mnie deszcz przeszedł bokiem. Na szczęście wodę dziś puścili, to chociaż doniczkowe można już swobodnie podlewać. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”