Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
Mariuszu ładnie wszystko kwitnie i nie martw się stratami przecież musisz mieć miejsce pod nowego zachcianki
Jak tam rozsady u rodziców? Pięknej wiosny i sprzyjającej pogody życzę
Jak tam rozsady u rodziców? Pięknej wiosny i sprzyjającej pogody życzę
- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Mariusz pierwsza wiosenna burza za nami Ciekawe czy u mnie popadało bo burza bardziej poszła wschodnią częścią miasta. Jutro pojadę i się przekonam
- ed04
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 5 mar 2017, o 14:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę że wiosna u Ciebie w pełni. Niby około 100km ode mnie a różnica w klimacie ogromna. Piękna metamorfoza ogrodu. Podobają mi się te kamyczki miedzy kwiatami.
- silversnow
- 500p
- Od: 30 maja 2016, o 23:45
Mariusz u mnie też sucho jak na pustyni. Mam tylko grządkę cebulkowych, wiec ciut pomagam im wodą z kranu( nie zdążyłam uzbierać deszczówki ) , ale gdy cała reszta urośnie i rozkwitnie nie wyrobie finansowo. Deszczu bądź dla mnie litościwszy w tym sezonie A u Ciebie już kolorowo. Widzę hiacynty, piękna kępkę żonkili, prymulki ,sasankę a nawet krokusy ( moje są już tylko wspomnieniem na fotkach ) Wszystko u Ciebie wychodzi partiami..wiec pewnie dłużnej będziesz cieszył nasz oczy wiosennymi kwiatami
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
W końcu spadł deszcz, burza była więc mam nadzieję, że ogród odżyje a rośliny i drzewa ruszą z kopyta, po burzy byłem na spacerze to w mieście w ogóle jakoś zielono się zrobiło od razu
Jutro sadzenie borówek mnie czeka i puszczanie wody na ogrodzie no i chyba będę musiał wsadzić moje hortensje zakupione zobaczymy czy się wyrobię, bo jeszcze w między czasie będę musiał wyskoczyć do urzędu na ślub kolegi
Beatko[Bazyla] deszczyk był więc jestem zadowolony co do murarek możesz pytać to odpowiem
Marto[MartisM] no klimat nas nie rozpieszcza, co roku inaczej, oby tylko zimnej Zośki już nie było
Piotrek[buum] powiem Ci, że już miałem wątpliwości czy ten deszcz będzie no ale spadł na szczęście, powietrze się oczyściło no i rośliny odżyły
Ewelinko[ewelkacha88] akurat w tym miejscu nornice nie mogły ich zjeść, chyba że moja siatka nie podziałała pod cebulowymi na całej rabacie mam wyłożoną siatkę, żeby krety ani inne rzeczy się nie przedostały mam nadzieję, że wyjdą jeszcze, nawóz był rzucony więc deszczyk powinien go rozpuścić akurat
Aniu[TROJA] no tylko te hiacynty jakieś takie niskie, w ogóle te cebulowe jakoś w górę nie rosną nie wiem czemu
Małgosiu[clem3] moje krokuski też już padły , tak na ostatnim zdjęciu sasanka z tegorocznego nasadzenia
Zuziu[Zuzia111]mnie też sasanki urzekły i mam nadzieję, że będzie im u mnie dobrze
Marysiu[Maska] powiem Ci, że te moje rozsady to jakieś uparte jak stanęły w miejscu to w ogóle nie chcą przyrastać, nie wiem czy powinienem je czymś wzmocnić czy co... dobrze mówiłaś, że te małe pojemniczki to niewypał, pierwszy i ostatni raz wadziłem w coś takiego
Ed04dziękuję za uznanie, nom niby 100 km ale różnice są, czasem w jednym mieście może być inna pogoda
Olu[silversnow] jakoś tak się udało, że wszystko kwitnie po kolei, oby tak dalej i oby wszystko wyszło
Jutro sadzenie borówek mnie czeka i puszczanie wody na ogrodzie no i chyba będę musiał wsadzić moje hortensje zakupione zobaczymy czy się wyrobię, bo jeszcze w między czasie będę musiał wyskoczyć do urzędu na ślub kolegi
Beatko[Bazyla] deszczyk był więc jestem zadowolony co do murarek możesz pytać to odpowiem
Marto[MartisM] no klimat nas nie rozpieszcza, co roku inaczej, oby tylko zimnej Zośki już nie było
Piotrek[buum] powiem Ci, że już miałem wątpliwości czy ten deszcz będzie no ale spadł na szczęście, powietrze się oczyściło no i rośliny odżyły
Ewelinko[ewelkacha88] akurat w tym miejscu nornice nie mogły ich zjeść, chyba że moja siatka nie podziałała pod cebulowymi na całej rabacie mam wyłożoną siatkę, żeby krety ani inne rzeczy się nie przedostały mam nadzieję, że wyjdą jeszcze, nawóz był rzucony więc deszczyk powinien go rozpuścić akurat
Aniu[TROJA] no tylko te hiacynty jakieś takie niskie, w ogóle te cebulowe jakoś w górę nie rosną nie wiem czemu
Małgosiu[clem3] moje krokuski też już padły , tak na ostatnim zdjęciu sasanka z tegorocznego nasadzenia
Zuziu[Zuzia111]mnie też sasanki urzekły i mam nadzieję, że będzie im u mnie dobrze
Marysiu[Maska] powiem Ci, że te moje rozsady to jakieś uparte jak stanęły w miejscu to w ogóle nie chcą przyrastać, nie wiem czy powinienem je czymś wzmocnić czy co... dobrze mówiłaś, że te małe pojemniczki to niewypał, pierwszy i ostatni raz wadziłem w coś takiego
Ed04dziękuję za uznanie, nom niby 100 km ale różnice są, czasem w jednym mieście może być inna pogoda
Olu[silversnow] jakoś tak się udało, że wszystko kwitnie po kolei, oby tak dalej i oby wszystko wyszło
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj zazdroszczę Ci opadów u mnie susza woda ze dziękuję wybrana ja parzę w niebo i wzdycham czy może jakaś kropla spadnie i podleje. Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Alicjo nom nawet nie wiesz jak ten deszcz mnie ucieszył, bo to całkiem inne podlanie niż takie nasze podtrzymywanie roślin przy życiu
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
poproszę Allacha może i u mnie spadnie deszczyk
Pozdrawiam Alicja
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj . Fajnie masz z tym deszczem a u mnie trochę porosiło wczoraj i na tym koniec . Może coś w końcu w nocy popada, kto to wie . Ciekawa jestem jak dałeś radę między pracami ogrodowymi wskoczyć w garnitur . Pochwal się .
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
U mnier też dzisiaj puszczali wodę, ale nie mogłam pojechać na działkę. Zadzwoniłam za to do znajomego, który też tam ma działkę, żeby zajrzał, czy wszystko ok. I tak jest
Sasanki cudnie wyglądają, talkie gramolące się z puchu Jak Wenus z Milo, tylko że Wenus raczej wyłoniła się z gracją Moje jeszcze maleńkie, ledwo je widać.
Moje murarki nareszcie się obudziły i dają czadu
Miłej niedzieli
Sasanki cudnie wyglądają, talkie gramolące się z puchu Jak Wenus z Milo, tylko że Wenus raczej wyłoniła się z gracją Moje jeszcze maleńkie, ledwo je widać.
Moje murarki nareszcie się obudziły i dają czadu
Miłej niedzieli
Mariusz, u nas też troszkę popadało. Na szczęście i tak nie było sucho. Sasanki bardzo lubię, u mnie właśnie pięknie kwitną. Zazdroszczę Ci, ze masz czas na spacery. Pozdrawiam
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
U mnie trochę pokropiło, ale i tak jest już sucho. Zauważyłem, że od pewnego czasu wiosny w Polsce są słoneczne i suche .
Piękna wiosna u Ciebie
Piękna wiosna u Ciebie
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
U mnie deszcz przeszedł bokiem. Na szczęście wodę dziś puścili, to chociaż doniczkowe można już swobodnie podlewać.