Mój fijoł 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój fijoł 15

Post »

Masz takie róże , o których dopiero u Ciebie się dowiaduję. :)
Po tych opadach codziennie zbieram te gołe ślimaki i do wody z octem.
Przez pierwszy taki mokry dzień zebrałam chyba z 12 sztuk. Teraz znajduję po 5-6 sztuk za jednym obejściem ogrodu wieczorem.
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu, dzień zapowiada się bardzo miły, bo chyba ostatni w pracy :wink: Mam sto tysięcy planów na dziś, bo na razie nie pada :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

U mnie niestety plaga ślimaków - dzisiaj rano nazbierałam całą reklamówkę tych gołych (wczoraj było tyle samo :evil: ), a podejrzewam, że jak wrócę do domu, to będzie kolejna reklamówka :( Zjadają wszystko niemiłosiernie i rozmnażają sie na potęgę - pełno jest takich całkiem młodziutkich. To chyba przez łagodną zimę. Rok temu też były, ale nie w takiej ilosci jak w tym sezonie :roll:
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo, też czytałam tą samą informację o Nuits na Helpie. Posadziłam ją w najbardziej słonecznej miejscówce i może zbytnio przesadziłam ;:223 Jak do tej pory to największe rozczarowanie w tegorocznych zakupach.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

A no tak, jak trzeba troche luzu zrobic, to jak najbardziej - myslalam, ze chcesz reorganizacje przeprowadzic :twisted:
U mnie dzisiaj dalej zimno ale pomalu slonce sie przebija, tyle ze wieje wsciekle. Kurcze juz mnie trzesiawka ogarnia jak tak za okno patrze, rano jak wyskakiwalam z paszczakami, to nawet kurtke zalozylam ;:oj
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewo, a jeśli mogę wiedzieć to czym pryskasz..Jeśli chodzi o chemię w ogrodzie to przyznam bez bicia, że w momentach kiedy trzeba sięgam po specyfiki i po prostu pryskam :oops: . bez chemii chyba nie pozbyłabym się mszyc, które w tym roku miały chyba swój rok świetności. Kwiaty wyglądały jakby się poruszały tyle tego tałatajstwa przyleciało. Nie wiem czy jest jakiś równie skuteczny naturalny środek ;:224
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Robiłaś jakieś zadaszenie pomidorom ?
Na zdjęciach róże prezentują się ok ale faktycznie te siąpienie nie służy kwiatom które w realu wyglądają jak zmokłe kury . Wczoraj wykopywałam krzaki tawuły i mogę powiedziec , że u mnie ziemię przelało aż na 10 cm :roll: piach szybko schnie , 2 dni pogody i znaku nie będzie . Się pochwalę ...dzisiaj jadłam pierwsze pomidorki :heja
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monika, okropna robota, ale trzeba się jakoś bronić. Prawdę mówiąc u siebie nigdy nie widziałam tylu ślimaków, co w tym roku.
Ania, pozostaje nam pokochać :D
Jule, na reorganizację nie mam siły :wink: Ale wczoraj wyrwałam trochę przekwitłych naparstnic i zdawało mi się, że słyszę oddech ulgi, a róże się prostują :D Za dwa czy trzy dni przetrzebię jeszcze pozostałe naparstnice i może wreszcie będę zadowolona. Nie było aż tak zimno, chodziłam w krótkich spodenkach. Ale bez sweterka nie szło wytrzymać :D
Sabina, czymkolwiek przeciwgrzybowym :roll: Ostatnio miałam Miedzian dla pomidorów, to i kilka róż prysnęłam. Wcześniej korzystałam z Dithane i Topsinu.
Ela, nie robiłam. Wody mam nieco więcej, bo glina dobrze ją trzyma, jednak nie obraziłabym się mocno, gdyby w nocy trochę popadało :D

ASL.
Obrazek

Obrazek

Christine Helene.
Obrazek

Majkowa róża.
Obrazek

Mme Correvon i Jackmanii.
Obrazek

Języczka się sieje.
Obrazek

A hosty rosną :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gypsy Boy.
Obrazek

Dr Jamain.
Obrazek

Semiplena.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Myślałam, że jak zaczną się wakacje, to pośpisz chociaż do ósmej :D
Widzę, że hosty szaleją i zarastają sąsiednie rośliny. Pod jedną z nich dojrzałam chyba paproć.
Czyżby czekało Cię przesadzanie ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

A ja bym tak chciała takie piękne naparstnice! ;:oj Jakoś nie mogę się dochować...
O Nuits tez myślałam...wobec tego się jeszcze zastanowię :lol:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

No to Ci się zanaparstnicowało ;:oj a mogą się obrazić i w przyszłym sezonie ich nie uświadczysz.. ;:306 Ja tak sobie właśnie zrobiłam z pewnymi roślinami co to wydawałoby się ,że są wieczne ...niestety nie pokazały się ;:131 ...mam nadzieję,że kiedyś jeszcze wrócą!
Miłego dnia , mam nadzieję,że już korzystasz z wakacji Ewciu ! :D
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwona, wolę położyć się wcześniej wieczorem :D Ranki są najlepsze do robienia czegokolwiek (mnie się zdarza ostatnio pisać :wink:). Paproć już dorosła do przesadzenia :D
Ewa, nie wygląda na fioletową, a na taką miałam nadzieję :roll: Jest jeszcze wiele odmian, które można sobie posadzić :D
Maryniu, siewki mam zeszłoroczne, będę przesadzać :D Nie chciałabym jednak pozwolić już na takie rozpasanie jak w tym roku, trochę za dużo tego było. A naparstnice mają ogromne liście :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Ewuś, po tym co napisałaś GNER coraz bardziej mi się podoba :wink:
Wspaniale wygląda Mme Correvon i Jackmanii :D
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Jakie ładne hosty ;:oj
Pogoda idealna dla róż , wreszcie nie pada a do tego świeci słoneczko i jest ciepło ale nie gorąco ;:108 według prognoz , od piątku się smażymy :lol: wreszcie będzie okazja nogi w stawie pomoczyć

Ps. Się rozpędziłam z tą pochwałą pogody , godzina 14.55 burza , leje jak z cebra ;:306
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Kurcze, hosty masz mistrzowskie, piękne , rozrośnięte i przede wszystkim całe. Pewnie efekt wyłapywania ślimsztorów. U mnie wystarczyło kilka dni deszczu i już pokazały się dziury na liściach i wszechobecny śluz ;:222 Nie miałam pojęcia, że miedzian jest dobry na czarną plamistość ;:14 ..przecież ja kupowałam go na kędzierzawość liści na nektarynie..i nadal mam spory zapas ;:224 jak tylko ustaną deszcze szykuję się do działania ;:163
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”