- również i moje jak otrzymałem, miały bardzo - określę to jako "zaniedbane" w znacznym stopniu zasuszone - wysuszone korzenie i na dodatek rośliny bardzo zaatakowane przez przędziorki. Możliwe, że żerowanie przędziorków na liściach, gałązkach (nie wiem czy przędziorki żerują również na korzeniach) w jakiś sposób miało negatywny wpływ, na rozwój, rozrost korzeni. Otrzymałem rośliny z bardzo silnie wysuszoną bryłą korzeniową, bardzo powoli wchłaniały wodę z podłoża./ ... / nie wiem z czego to wynika,ale u mnie Thai Socotraum też miały bardzo ubogi system korzeniowy.
- bezstronnie trzeba przyznać, że zapowiada się na bardzo ładną roślinę. Po przekwitnięciu, zrobisz małą korektę gałązki i będzie bardzo ładnie uformowana roślina . Masz sporo roślin, nadchodzą cieplejsze, bardziej słoneczne dni, będą miały czas na prawidłowy wzros i rozkrzewianie się, jak będą poprzycinane. Niech tylko zaświeci i dogrzeje słonko, będą zadowolone. Moje już nie mogą się doczekać, kiedy wystawię je na obudowany balkon.
Następna część wątku znajduje się tutaj