Większość nasadzeń
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Większość nasadzeń
Ale prześlicznie przebarwiły się u Ciebie azalie. U mnie tylko te najstarsze mają ładne kolory, nowe nabytki w większości mają mączniaka lub taki szary nalot.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Widzę, że też lubisz astry O tej porze roku są niezastąpione. Trawy też pięknie zdobią, aż zastanawiam się dlaczego tak długo im się opierałam
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewa, pięknie się prezentował październik w Twoim słonecznym ogrodzie.
Co to są za trawy? https://www.fotosik.pl/zdjecie/042bcecd5a074877
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Ewuniu, co tam u Ciebie? Czy już wszystkie liście opadły? Czy skończyłaś już porządki przedzimowe?
cyma2704 pisze:Ewuś marcinki dzielnie kwitną, ślicznie wyglądają takie kompaktowe. Kolorowych liści masz tyle w ogrodzie.
Mój miłorząb w ciągu pięciu lat raz się wybarwił. Przymrozek niszczy mu liście co roku, a miał być ozdobą ogrodu.
Miłych chwil w ogrodzie, niech słońce nadal cieszy.
Soniu, w tym roku dostałam od koleżanki dwa patyczki ciemno fioletowego, niskiego marcinka. Polowałam na takiego do tej kompozycji. Jesień była piękna, kolorowa dzięki liściom. Teraz pozostało już t7ylko wspomnienie.
Dorotko to jest miskant kleine fontane. Ja jak lichy krzaczek to mu obrewam pąki kwiatowe. To działa, róża idzie w krzak.dorotka350 pisze:Ewa, faktycznie Twoja Lichfield Angel dużo ładniejsza i dorodniejsza. Moja to lichutki krzaczek
Piękne, jesienne barwy w ogrodzie. Co to za trawy na ostatnim zdjęciu?
Wandziu, liście już prawie wszystkie opadły. Dzisiaj sadziłam ostatnie zamówione róże. Zrobiłam też kopczyki dla róż z kory. Tak na 3/4. Mam nadzieję, ze zdążę przed zimą z resztą róż.ewelkacha88 pisze:Witaj Ewo . Piękna złota jesień u Ciebie. Ślicznie przebarwiają się liście . Masz sporo takich roślin . Trawy szumiące na wietrze też pięknie się prezentują. Pogoda nas ostatnio rozpieszcza i można było korzystać do woli. Szkoda, że nadchodzi spore ochłodzenie. Pozdrawiam
Ewelinko, na szcęscie nie było dużego ochłodzenia a pogoda nas wręcz rozpieszczała. Teraz to już chyba się zmieni
Wandziu, u mnie azalie są cały czas zdrowe. W tym roku roslinki zachwycały kolorami.wanda7 pisze:Ale prześlicznie przebarwiły się u Ciebie azalie. U mnie tylko te najstarsze mają ładne kolory, nowe nabytki w większości mają mączniaka lub taki szary nalot.
clem3 pisze:
W astrach, zwłaszcza tych niskich jestem zakochana. Małgosiu, już się dłużej nie opieraj. Ja w planach mam cały szpaler traw.clem3 pisze:Widzę, że też lubisz astry O tej porze roku są niezastąpione. Trawy też pięknie zdobią, aż zastanawiam się dlaczego tak długo im się opierałam
Beatko ,też mi się podobało. To jest trawa miskant kleine fontaneBeaby pisze:Ewa, pięknie się prezentował październik w Twoim słonecznym ogrodzie.
Pozdrawiam
wanda7 pisze:Ewuniu, co tam u Ciebie? Czy już wszystkie liście opadły? Czy skończyłaś już porządki przedzimowe?
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Ewuniu, a ja mam trzęślicę Fontane, ale jest delikatniejsza niż ten Twój Miskant. Przepiękną masz tę trawę. dziękuję za nazwę.
A ja też o Miłorzębie często myślę. A tu czytam od Sonii, że zmarzluch jest z niego, nawet jesienny.
Niestety, choć lubię bardzo te niziutkie astry to u mnie nie chcą być ładne. Tylko te wysokie sobie radzą. Do sierpnia są ok, a potem jak przyjdzie do kwitnienia to z nimi koniec. Ciekawa jestem czy uda mi się je usunąć na wiosnę bo rozrastają się strasznie szybko. No i tak to właśnie wygląda, że jest sporo roślin, którymi możemy się zachwycać tylko w innych ogrodach. Ale próbować trzeba.
A ja też o Miłorzębie często myślę. A tu czytam od Sonii, że zmarzluch jest z niego, nawet jesienny.
Niestety, choć lubię bardzo te niziutkie astry to u mnie nie chcą być ładne. Tylko te wysokie sobie radzą. Do sierpnia są ok, a potem jak przyjdzie do kwitnienia to z nimi koniec. Ciekawa jestem czy uda mi się je usunąć na wiosnę bo rozrastają się strasznie szybko. No i tak to właśnie wygląda, że jest sporo roślin, którymi możemy się zachwycać tylko w innych ogrodach. Ale próbować trzeba.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Ewuniu, cudne barwy jesienią miałaś
Jak mija zima? U mnie wyjątkowo bezśnieżnie i martwię się ci będzie dalej. Taka łagodna zima wróży niezbyt dobrze. Może być dużo robactwa .
Jak mija zima? U mnie wyjątkowo bezśnieżnie i martwię się ci będzie dalej. Taka łagodna zima wróży niezbyt dobrze. Może być dużo robactwa .
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Ewa, z Lichfield Angel próbowałam już różnych sztuczek i niestety bez żadnego efektu Myślę, że miejsce może jej nie pasować, bo akurat w tamtej części ogrodu większość róż rośnie znacznie słabiej.
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Witam w oczekiwaniu na nowy sezon i właścicielkę dopisuję się do wątku - dobra roślinnego u Ciebie dostatek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 1 mar 2012, o 20:15
Witam i ja . Pięknie tu u Ciebie więc muszę zaznaczyć dla inspiracji kiedy mnie chandra dopadnie.. Pozdrawiam Karmen2
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Ewuniu, jesteś gdzieś tam? Zaglądasz tu czasem?
Na forum to wiem, że zaglądasz, ale w swoim wątku cichutko siedzisz. Może masz jakieś wspominkowe zdjęcia z Twojego różanego ogrodu?
Na forum to wiem, że zaglądasz, ale w swoim wątku cichutko siedzisz. Może masz jakieś wspominkowe zdjęcia z Twojego różanego ogrodu?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Ewo, nareszcie się odezwałaś. Nawet nie wiesz, jak ja lubię ten Twój ogródek (pachnący różami, malowany bylinami ). Zawsze znajduję w nim coś ciekawego i inspirującego i z przyjemnością oglądam każde zdjęcie oraz każde zestawienie roślin. Róże masz przepiękne, bujne i zdrowe, inne byliny także. Bywaj częściej i wstawiaj swoje zdjęcia, najlepiej te większe. Pozdrawiam serdecznie