W tej chwili ma ok 2.wys i z 1,5 szer. Dotąd jej nie przycinałam - ma sporo miejsca wokół siebie i nie było takiej potrzeby. Może Twoja " wyciągnęła się " walcząc o przestrzeń i światło? A nie możesz jej przesadzić wiosną?kogra pisze: Widziałam kalinę sztywnolistną - czy rośnie wysoko i czy ją przycinasz - też ją mam, ale rośnie w gęstwinie krzewów i wyciąnęła mi się, stąd moje pytanie.
Mój ogród - Ewelina - 2008r
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Ewelinko, śnieg pada cały czas.Ewelina pisze:U nas po " zimnej bieli" ani śladziku. W sobotę jadę do Zakopanego i mam nadzieję ,że tam jeszcze zobaczę biały puch !
Bo nie po to narty nasmarowane i puchówki narychtowane... Więc na weekend w polskie góry. A co !? A Ty Hanuś szykuj śnieg !
Drogi główne są fajne do Myślenic.
Potem, już powoli zaczyna się błoto pośniegowe.
A im bliżej Zakopanego, tym gorzej i łańcuchy TRZEBA mieć w bagażnku.
Tu, kamerki ale tylko na zakopiance !!!:
http://z-ne.pl/cam,duzakamera,pol,glown ... 0,450.html
-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja dopiero za miesiąc do Zakopanego, ale juz się ciesze i doczekać nie mogę. Mam nadzieję, że śnieg na mnie poczeka a i słonka nie zabraknie. . Szczęsliwej podrózy i super zjazdów, Ewelino!
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Właśnie, że nie bo ja niemądra sadząc ją kilka lat temu posadziłam krzewy zbyt gęsto i teraz wysadzając jeden uszkodziłabym korzenie sąsiednim.
A wyrzucić którykolwiek szkoda i teraz mam dylemat.
A wyrzucić którykolwiek szkoda i teraz mam dylemat.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
witaj Ewelinko! takiej sosny to ja też nie widziałam,szkoda że umnie jest mało miejsca ,piesiu podobny do emilki mojej córki,ma dużo miejsca do biegania ,widzę że zakupy udane a te prymulki to serce ściska przepiękne kolory,mówisz że można je posadzić do ziemi ale chyba po przekwitnieniu,no to się wybiorę na poszukiwanie ale tych ciekawych kolorów
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
-
- 500p
- Od: 2 lut 2008, o 17:12
Witaj Ewelino! Przesiedziałam w twoim ogrodzie prawie trzy godziny. Co jakiś czas wzywając mojego M, żeby sobie popatrzył. Co tu dużo mówić, trudno się powtarzać zwłaszcza, że słyszałaś tyle pochwał. Ogród cudnie zaprojektowany, pięknie wkomponowane drzewa iglaste, bogactwo gatunków, trawnik wzorcowy, marzenie wielu ogrodników. A gdzie nie spojrzeć, wyczuwa się dobry gust, smak i talent artystyczny właścicielki. Z tym człowiek się po prostu rodzi, tego nie można się nauczyć. Ty taki dar posiadasz, gratuluję!!!!!
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ewelino,
mam nadzieję, że śnieg dopisał, tłoku zbytniego na wyciągach nie było (he, he, to chyba u nas niemożliwe ) i wyjazd można zaliczyć do udanych.
Byłam w Twoim ogrodzie we wrześniu, kiedy trafiłam na to forum i oczarował mnie wtedy. Potem wiele razy szukałam, pamiętając głównie te rododendrony i sosny spowite bluszczem. Jakoś jednak nie mogłam trafić. A wczoraj buszując u Hani znalazłam skierowanie do Twojego ogrodu, wpadłam i baaaardzo się ucieszyłam, że to TEN ogród Już Cię teraz nie zgubię i będę pilnie śledzić Twoje poczynania. Ja mam wprawdzie ogród typowo wiejski (oczywiście w planach, bo na razie to mam głównie piach i ścieżki kamienne ) z racji miejsca. Nie planuję w ogóle trawy, więc na pewno nie uda mi się stworzyć tego wrażenia elegancji, lekkości, przestrzeni. Jednak mam sporo sosen, które rosną tak jak Twoje. Na razie jeszcze nie są popodcinane, boję się tego trochę, ale lada dzień ruszymy z tą robotą. Od razu mam zamiar powsadzać pod nie bluszcz, żeby się piął i zadarniał.
Zresztą nie będę Ci tu swoich problemów i planów opisywać. Twój ogród jest fantastyczny i może czegoś uda mi się u Ciebie nauczyć.
Aha, jeszcze muszę wyrazić zachwyt skalniakiem. Zazdroszczę kolekcji rojników Ciekawe jak będzie wyglądał w maju...
mam nadzieję, że śnieg dopisał, tłoku zbytniego na wyciągach nie było (he, he, to chyba u nas niemożliwe ) i wyjazd można zaliczyć do udanych.
Byłam w Twoim ogrodzie we wrześniu, kiedy trafiłam na to forum i oczarował mnie wtedy. Potem wiele razy szukałam, pamiętając głównie te rododendrony i sosny spowite bluszczem. Jakoś jednak nie mogłam trafić. A wczoraj buszując u Hani znalazłam skierowanie do Twojego ogrodu, wpadłam i baaaardzo się ucieszyłam, że to TEN ogród Już Cię teraz nie zgubię i będę pilnie śledzić Twoje poczynania. Ja mam wprawdzie ogród typowo wiejski (oczywiście w planach, bo na razie to mam głównie piach i ścieżki kamienne ) z racji miejsca. Nie planuję w ogóle trawy, więc na pewno nie uda mi się stworzyć tego wrażenia elegancji, lekkości, przestrzeni. Jednak mam sporo sosen, które rosną tak jak Twoje. Na razie jeszcze nie są popodcinane, boję się tego trochę, ale lada dzień ruszymy z tą robotą. Od razu mam zamiar powsadzać pod nie bluszcz, żeby się piął i zadarniał.
Zresztą nie będę Ci tu swoich problemów i planów opisywać. Twój ogród jest fantastyczny i może czegoś uda mi się u Ciebie nauczyć.
Aha, jeszcze muszę wyrazić zachwyt skalniakiem. Zazdroszczę kolekcji rojników Ciekawe jak będzie wyglądał w maju...
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Po powrocie z Zakopanego zastałam Poznań w prawie wiosennej szacie - ulice czarne, trawniki prawie zielone , słoneczko i bardzo ciepło To duży kontrast w porównaniu z uroczą , zaśnieżoną Doliną Białego , skąd , mimo niezupełnej zgodności z tematem wątku, pozwolę sobie zamieścić kilka zdjęć . Na spacery nie mieliśmy wiele czasu, bo wyjazd zdominowały narty, ale widoczki były piękne , sami przyznacie.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelinko, przez kilka godzin wędrowałam przez Twój ogród i dołączam do wszystkich zachwyconych jego wyglądem Nie widziałam jeszcze piękniejszego ogrodu niż Twój Wszystko skomponowane ze smakiem, barwne i urocze. Co to za odmiany sosen - te najwyższe, oplecione bluszczem? Czy one są wsadzone po kilka sztu jednoczesnie, że mają jakby kilka pni? Wspaniale to wygląda Będę stałą bywalczynią w Twoim raju, jeśli nie masz nic przeciwko