Lobelia Cz. 1

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
fiwonka

Re: Lobelia

Post »

Stwierdziłam dzisiaj, że jeśli nic z tych moich lobelii nie wyjdzie, to profilaktycznie trzeba będzie się zabezpieczyć. To kupiłam jeszcze raz niebieską i dostałam czerwoną :heja Gorzej, jak większość zostanie :oops:
Awatar użytkownika
amster
500p
500p
Od: 21 lip 2011, o 22:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

czerwoną chętnie przygarnę :)
fiwonka

Post »

Tomku, zapamiętałam :wink: Mam tylko nadzieję, że nie popełnię już błędów z podlewaniem :oops:
danutka1
200p
200p
Od: 3 lut 2013, o 20:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

właśnie wysiałam czerwonąi różową :D
a tak a propos to ja podlewam łyżeczką i jak na razie dobrze reaguje niebieska bo biała od początku jest do kitu :evil:
Awatar użytkownika
groch8888
100p
100p
Od: 24 lut 2012, o 09:58

Post »

Tomm072 pisze:Witam wszystkich
Jestem tu po raz pierwszy.W tym roku posiałem już kilka nasionek (lewkonia, niecierpek, lwia paszcza, lobelia) i w związku z tym mam dylemat.Posiałem do skrzyneczek tekturowych z hipermarketu i niedługo będę pikowal i teraz moje pytanie: pikować do kuwet czy kupić paletki z doniczkami (104szt w paletce średnica 34mm) czy inne?
Witamy Cię w naszym gronie :wit To już zależy od Ciebie, ja robię tak żeby uniknąć drugiego pikowania, czyli pikuję do doniczek o wym. 8x8 (i większych), kuflach plastikowych 0,4 , kubkach po jogurtach itp. i zostawiam aż do wysadzenia na miejsce stałe :)
Pozdrawiam Veronica
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Tomm072 pisze:Witam wszystkich
Jestem tu po raz pierwszy.W tym roku posiałem już kilka nasionek (lewkonia, niecierpek, lwia paszcza, lobelia) i w związku z tym mam dylemat.Posiałem do skrzyneczek tekturowych z hipermarketu i niedługo będę pikowal i teraz moje pytanie: pikować do kuwet czy kupić paletki z doniczkami (104szt w paletce średnica 34mm) czy inne?
:wit Moim zdaniem wszystko zależy od ilości miejsca jakim dysponujesz. Paletki są zdecydowanie oszczędniejsze i wygodniejsze w użyciu, ale mogą być za małe dla rozrastających się roślin (zwłaszcza odmian o zwisających pędach)
Ewa
Tomm072
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 1 mar 2013, o 19:38

Post »

Dzięki za odpowiedzi chyba kupie mniejsze po 104szt jak się nie będą mieścić to kupie większe i przesadzę. Podobno dłubanie w ziemi uspokaja i odpręża więc nic nie ryzykuje
Awatar użytkownika
Ogoonek
100p
100p
Od: 27 gru 2012, o 21:57

Post »

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak długo wschodzi lobelia? Swoją posiałam z tydzień temu i nic się nie rusza... ;:218 Nie przysypywałam jej ziemią tylko lekko docisnęłam.
Pozdrawiam, Ogoonek :)
danutka1
200p
200p

Post »

przyjrzałam się dzisiaj bardzo bardzo z bliska moim lobeliom (aż mi się wgłowie kręci) i zobaczyłam gdzieniedzie na nich takie pomarańczowe kulki takie drobniusieńkie na liściach, czy to normalne czy może jakiś szkodnik ?
Awatar użytkownika
basiabar
500p
500p
Od: 24 mar 2012, o 09:03

Post »

To nie łuska z nasionka?
Pozdrawiam,Basia
danutka1
200p
200p

Post »

właśnie nie wiem bo to takie drobne, że cięzko rozpoznać,może to i łuska jakoś wcześniej tego nie zauważyłam
Awatar użytkownika
basiabar
500p
500p
Od: 24 mar 2012, o 09:03

Post »

Przyjrzyj się innym zdjęciom czy tak samo wygląda.
Pozdrawiam,Basia
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ogonek ja czekałam około tygodnia,lada chwila się pokaże ;:108
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”