Lobelia Cz. 1
Re: Lobelia
Stwierdziłam dzisiaj, że jeśli nic z tych moich lobelii nie wyjdzie, to profilaktycznie trzeba będzie się zabezpieczyć. To kupiłam jeszcze raz niebieską i dostałam czerwoną Gorzej, jak większość zostanie
- amster
- 500p
- Od: 21 lip 2011, o 22:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
czerwoną chętnie przygarnę
Tomku, zapamiętałam Mam tylko nadzieję, że nie popełnię już błędów z podlewaniem
właśnie wysiałam czerwonąi różową
a tak a propos to ja podlewam łyżeczką i jak na razie dobrze reaguje niebieska bo biała od początku jest do kitu
a tak a propos to ja podlewam łyżeczką i jak na razie dobrze reaguje niebieska bo biała od początku jest do kitu
- groch8888
- 100p
- Od: 24 lut 2012, o 09:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witamy Cię w naszym gronie To już zależy od Ciebie, ja robię tak żeby uniknąć drugiego pikowania, czyli pikuję do doniczek o wym. 8x8 (i większych), kuflach plastikowych 0,4 , kubkach po jogurtach itp. i zostawiam aż do wysadzenia na miejsce stałeTomm072 pisze:Witam wszystkich
Jestem tu po raz pierwszy.W tym roku posiałem już kilka nasionek (lewkonia, niecierpek, lwia paszcza, lobelia) i w związku z tym mam dylemat.Posiałem do skrzyneczek tekturowych z hipermarketu i niedługo będę pikowal i teraz moje pytanie: pikować do kuwet czy kupić paletki z doniczkami (104szt w paletce średnica 34mm) czy inne?
Pozdrawiam Veronica
- calka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
Moim zdaniem wszystko zależy od ilości miejsca jakim dysponujesz. Paletki są zdecydowanie oszczędniejsze i wygodniejsze w użyciu, ale mogą być za małe dla rozrastających się roślin (zwłaszcza odmian o zwisających pędach)Tomm072 pisze:Witam wszystkich
Jestem tu po raz pierwszy.W tym roku posiałem już kilka nasionek (lewkonia, niecierpek, lwia paszcza, lobelia) i w związku z tym mam dylemat.Posiałem do skrzyneczek tekturowych z hipermarketu i niedługo będę pikowal i teraz moje pytanie: pikować do kuwet czy kupić paletki z doniczkami (104szt w paletce średnica 34mm) czy inne?
Ewa
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 1 mar 2013, o 19:38
Dzięki za odpowiedzi chyba kupie mniejsze po 104szt jak się nie będą mieścić to kupie większe i przesadzę. Podobno dłubanie w ziemi uspokaja i odpręża więc nic nie ryzykuje
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak długo wschodzi lobelia? Swoją posiałam z tydzień temu i nic się nie rusza... Nie przysypywałam jej ziemią tylko lekko docisnęłam.
Pozdrawiam, Ogoonek
przyjrzałam się dzisiaj bardzo bardzo z bliska moim lobeliom (aż mi się wgłowie kręci) i zobaczyłam gdzieniedzie na nich takie pomarańczowe kulki takie drobniusieńkie na liściach, czy to normalne czy może jakiś szkodnik ?
właśnie nie wiem bo to takie drobne, że cięzko rozpoznać,może to i łuska jakoś wcześniej tego nie zauważyłam