Zakątki na Dębowym 3
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym 3
Ignis05-Kryniu Dziękuję i cieszę się,że modliszka ci się spodobała .Mi też
Dzisiaj wykopałam ostatnie dalie i mieczyki. Oj to prawda, taka to ich dola w naszym klimacie,że po przymrozkach jesiennych znikają już z ogrodów.
Muszę troszkę tych astrów przesadzić i dać im inne miejscówki. Ale to jak przekwitną. .
Ja mam ich kilka kolorów.Kwitną też w różnym czasie.
O fajnie,że nabyąłs nowe asterki. Mi jeszcze niskich się chce
I dziękuję za pochwałę moich kompozycji .Teraz mało czasu.W poprzednich latach jakoś więcej ich miałam. Ale w sumie i te wystarczą.
Dziękuje i ja pozdrawiam cieplutko .
korzo_m-Dorotko ; Alicja125; marta64-Maruś Bardzo dziękuję wam za miłe słowa
No niestety przymrozki już dalie skasowały.Trudno, taki may klimat.
Ciepło jeszcze będzie ? To fajnie.Ja lubię ciepełko. I kolory jesieni też lubię.
Marcinki wciąz kwitną.Muszę je poprzenosić pod las.I tam niech sobie luzno rosną.
Jeszcze nie zamknęłam sezonu.Jeszcze kilka prac mi zostało. Może w sobotę się wyrobię.
Oj jeszcze trochę będzie wolniej.Ii będzie czas na czytanie , malowanie i za nowe bombki też trzeba będzie się zabrać.
Zachody słońca są piękne. Na Dębowym szczególnie
Cieszę się,że i wam się moje kadry z zachodami się spodobały
Pozdrawiam serdecznie i wam życzę ciepełka i dużo pięknych widoków jesiennych
jolifleur- Ewuś Chyba to zimno tak przebarwiło tego kosmosa.
Moje latarenki jeszcze stoją .I z ozdób nic jeszcze nie chowałam. Jeszcze przez października do śniegów niech stoją.
O tak, grabienie liści liści to teraz co kilka dni się kłania .U mnie jeszcze wielkich drzew nie ma to jeszcze znośnie z tą gimnastyką grabienia.
plocczanka-Lucynko Już tych kolorów coraz mniej i mniej.
Wschody i zachody słońca mają swój niepowtarzalny, wyjątkowy i czasami romantyczny klimat.
Oj szkoda,że i u ciebie mrozik roślinki uszkodził. Teraz już będzie mniej kolorów, pusto w ogrodzie.Wieczory dłuższe. to inne zajęcia będą.
Ale niech nam ciepełko będzie , chociaż posiedzieć na tarasie z kawą.
Czego i tobie i sobie życzę
Ciemiernik w tym roku dużo wcześniej mi zakwitł.
I pochwalę się dyńką pomarańczową jaką dostałam od koleżanki
Na razie jest jako dekoracja.Potem będzie kulinarnie przetworzona
Maleństwo
Dzisiaj wykopałam ostatnie dalie i mieczyki. Oj to prawda, taka to ich dola w naszym klimacie,że po przymrozkach jesiennych znikają już z ogrodów.
Muszę troszkę tych astrów przesadzić i dać im inne miejscówki. Ale to jak przekwitną. .
Ja mam ich kilka kolorów.Kwitną też w różnym czasie.
O fajnie,że nabyąłs nowe asterki. Mi jeszcze niskich się chce
I dziękuję za pochwałę moich kompozycji .Teraz mało czasu.W poprzednich latach jakoś więcej ich miałam. Ale w sumie i te wystarczą.
Dziękuje i ja pozdrawiam cieplutko .
korzo_m-Dorotko ; Alicja125; marta64-Maruś Bardzo dziękuję wam za miłe słowa
No niestety przymrozki już dalie skasowały.Trudno, taki may klimat.
Ciepło jeszcze będzie ? To fajnie.Ja lubię ciepełko. I kolory jesieni też lubię.
Marcinki wciąz kwitną.Muszę je poprzenosić pod las.I tam niech sobie luzno rosną.
Jeszcze nie zamknęłam sezonu.Jeszcze kilka prac mi zostało. Może w sobotę się wyrobię.
Oj jeszcze trochę będzie wolniej.Ii będzie czas na czytanie , malowanie i za nowe bombki też trzeba będzie się zabrać.
Zachody słońca są piękne. Na Dębowym szczególnie
Cieszę się,że i wam się moje kadry z zachodami się spodobały
Pozdrawiam serdecznie i wam życzę ciepełka i dużo pięknych widoków jesiennych
jolifleur- Ewuś Chyba to zimno tak przebarwiło tego kosmosa.
Moje latarenki jeszcze stoją .I z ozdób nic jeszcze nie chowałam. Jeszcze przez października do śniegów niech stoją.
O tak, grabienie liści liści to teraz co kilka dni się kłania .U mnie jeszcze wielkich drzew nie ma to jeszcze znośnie z tą gimnastyką grabienia.
plocczanka-Lucynko Już tych kolorów coraz mniej i mniej.
Wschody i zachody słońca mają swój niepowtarzalny, wyjątkowy i czasami romantyczny klimat.
Oj szkoda,że i u ciebie mrozik roślinki uszkodził. Teraz już będzie mniej kolorów, pusto w ogrodzie.Wieczory dłuższe. to inne zajęcia będą.
Ale niech nam ciepełko będzie , chociaż posiedzieć na tarasie z kawą.
Czego i tobie i sobie życzę
Ciemiernik w tym roku dużo wcześniej mi zakwitł.
I pochwalę się dyńką pomarańczową jaką dostałam od koleżanki
Na razie jest jako dekoracja.Potem będzie kulinarnie przetworzona
Maleństwo
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu piękna sesja motylkowa na różnych kwiatach. Ciemiernik już kwitnie.
Vertigo ma niesamowicie nasycony kolor, piękna.
Modliszki u mnie stale widuję, może u Ciebie też żyją od dawna.
Paprykowy urodzaj wyjątkowy.
Przepiękny wschód i zachód słońca pokazałaś.
Taras i stół zawsze u Ciebie pięknie udekorowany.
Po jesieni, tylko zima i znowu będziemy cieszyć się kolorami i ciepłem.
Vertigo ma niesamowicie nasycony kolor, piękna.
Modliszki u mnie stale widuję, może u Ciebie też żyją od dawna.
Paprykowy urodzaj wyjątkowy.
Przepiękny wschód i zachód słońca pokazałaś.
Taras i stół zawsze u Ciebie pięknie udekorowany.
Po jesieni, tylko zima i znowu będziemy cieszyć się kolorami i ciepłem.
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu mimo aury jesiennej u Ciebie pięknie w ogrodzie i takie dekoracje. Przymrozek przyszedł by przyroda zaczęła się szykować do snu. U mnie też zmroziło trochu roślin zwłaszcza dalie miały czarne liście i już zabrane z ogrodu. teraz grabienie zostało. Pozdrawiam miłego weekendu i dużo słoneczka
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Aniu, fantastyczne słoneczne fotki
Dynie tworzą piękną dekorację na czasie Ciemiernik się faktycznie pospieszył
Miłego weekendu ze słońcem
Dynie tworzą piękną dekorację na czasie Ciemiernik się faktycznie pospieszył
Miłego weekendu ze słońcem
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@Ewita, Anabuko, Dantuta Z ? Jeszcze ze dwadzieścia lat temu modliszki żyły na paru izolowanych stanowiskach w południowej Polsce. Wraz z ociepleniem klimatycznym zasiedliły praktycznie cały kraj. Danuta wspomina, że ta obfocona przez jej syna nie była zielona ? no i fakt, są dwie formy barwne, zielona i brązowa.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Aniu,
powiem krótko.
Pięknie tam u Ciebie.
Super, że oprócz lasu masz tam zbiornik wodny zdatny do kąpieli.
powiem krótko.
Pięknie tam u Ciebie.
Super, że oprócz lasu masz tam zbiornik wodny zdatny do kąpieli.
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Modliszka
https://www.fotosik.pl/zdjecie/35ff05d0866b38a6
Gratulacje Aniu, za bystre oko i piękne zdjęcie.
Ale to nic dziwnego - ty robisz piękne zdjęcia - jak np. te zachody słońca
https://www.fotosik.pl/zdjecie/35ff05d0866b38a6
Gratulacje Aniu, za bystre oko i piękne zdjęcie.
Ale to nic dziwnego - ty robisz piękne zdjęcia - jak np. te zachody słońca
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Ogromną dynię dostałaś, a mnie wczoraj wszystkie zabrano Fionka pilnuje dyniek, ustawiła się do zdjęcia
Jakie śliczne tereny masz wokół, zazdroszczę.
Jakie śliczne tereny masz wokół, zazdroszczę.
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Piękne, klimatyczne zdjęcia!
- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Super zdjęcia a modliszka to Majstersztyk ,wprawne oko artysty ,zawsze nas czymś uradujesz Aniu,dziękuję bardzo.
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Aniu, mróz pozbawił ogród wielu kolorowych kwiatów, ale w zamian jeszcze są kolorowe liście i cudne obrazy znad jeziora
Ciemiernik już kwitnie
Dyńka to ogromne dynisko płonie pomarańczem wśród pomniejszego towarzystwa i Fionka przycupnęła popodziwiać dekorację tarasu
Ciemiernik już kwitnie
Dyńka to ogromne dynisko płonie pomarańczem wśród pomniejszego towarzystwa i Fionka przycupnęła popodziwiać dekorację tarasu
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Cały weekend pracowałam ...pod lasem wyporządkowałam kawał ziemi zarosnietej.Już i tam mam porządek.
Ule też przeniosłam dalej pod sam las. Pryzma badylków i skoszonej trawy na górce leży. na drugi rok posadzę przy niej dynie.Chyba.
Nawet tam kielichowca posadziłam i świdośliwę Dostęp do mojego lasu z tej strony będzie już swobodny . Jeszcze jakieś drzewka tam posadzę.
I forsycję i annabelkę tam jeszcze chcę
Na sianie trawy to chyba już za późno ? idą przecież znowu przymrozki na weekend. A ja jeszcze pory i selery mam w warzywniku.
cyma2704-Soniu ;Alicjo125 Bardzo dziękuję za te wszystkie pozytywne, miłe słowa.
Już chłodniej i motylków coraz mniej.Szkoda,ze tak dużo kwiatów i owadów, ptaków odchodzi .Do wiosny długie czekanie.
Jeszcze troszkę prac porządkowych mi zostało.I w końcu będzie czasu wolnego więcej i na jakieś prace go spożytkuję na pewno.
Modliszki może i u mnie są.Ale ja je widziałam na żywo po raz pierwszy.
Jeszcze trochę i czasu będzie więcej wieczory będą długie. Ale nie muszą być nudne..
Zawsze można coś tworzyć sobie.Albo czytać., malować itp.
Vertigo już klapła po przymrozkach.Zawsze uważam,że przymrozki w październiku to stanowczo za wcześnie.
Ale natura rządzi się swoimi prawami. Dalie wykopane, mieczyki i eukomisy i calle.
Papryki jakoś mi się udają. I fajnie. Grabienie liści co kilka dni nas teraz czeka .Oj taka gimnastyka przed zimą.
Tras lubię jak jest czymś udekorowany.Wszak codziennie na niego wychodzę, przechodzę. jakoś tak milej .
Wschody i zachody słońca są takie klimatyczne, niepowtarzalne, wyjątkowe i cudne
Może was nie zanudzę widokami z Dębowego
jarha-Halinko Dziękuję, dziękuję. Ostatnie dni jakoś amło słoneczka. Robi się szaro, ponuro i mżawkowato.
Dynie jeszcze długo ozdobią nie tylko taras ale i ogród. W listopadzie trzeba będzie już myśleć i zacząć robić dekoracje świąteczne.
Dziękuję.Słoneczka teraz coraz mniej.I ciepełka mniej. Ej ta jesień, jesień.
Locutus-LOKI Bardzo dziękuję za te wnikliwe informacje.
U mnie była zielona modliszka.A lepiej nawet ją można było zauważyć na czerwonych berberysach. Może na zielonej roślince nie zauważyłabym jej.
Madziagos-Madziu Dziękuję bardzo.
Mam i kawałek swojego lasu.A za tym laskiem to już właśnie jest Zalew.uliczką 5 minut i już jestem nad nim.
any57 ; lojka 63-Jolu Bardzo dziękuję i cieszę się,że moja modliszka się spodobała.
O masz i takie jeszcze komplenenciki.No dziękuję bardzo.Bardzo lubię fotografię i fotografowanie
Florian Silesia Bardzo dziękuję
korzo_m- Dorotko ;marta64-artuś Bardzo duża ta podarunkowa dynia. Na razie leży jako ozdoba. Potem coś z niej kulinarnie wymyślę.
Fiona często za mną chodzi jak piesek. Stęskniona jak siedzi pól dnia sama. O tak bardzo malownicze, sielskie tereny mam wokół siebie.
I zalew, i lasy i łąki i mało domów.Troszkę domków więcej i w sezonie więcej ludzi.Ale i tak tu jest cisza i spokój.
ciemiernik w tym roku bardzo się pospieszył. O miesiąc prawie wcześniej kwitnie niż zawsze.
Pozdrawiam serdecznie
Wieczorne ulubione zajęcie Fiony
I troszkę ogrodowo
Niezawodne marcinki - astry
Berberyski
Ule też przeniosłam dalej pod sam las. Pryzma badylków i skoszonej trawy na górce leży. na drugi rok posadzę przy niej dynie.Chyba.
Nawet tam kielichowca posadziłam i świdośliwę Dostęp do mojego lasu z tej strony będzie już swobodny . Jeszcze jakieś drzewka tam posadzę.
I forsycję i annabelkę tam jeszcze chcę
Na sianie trawy to chyba już za późno ? idą przecież znowu przymrozki na weekend. A ja jeszcze pory i selery mam w warzywniku.
cyma2704-Soniu ;Alicjo125 Bardzo dziękuję za te wszystkie pozytywne, miłe słowa.
Już chłodniej i motylków coraz mniej.Szkoda,ze tak dużo kwiatów i owadów, ptaków odchodzi .Do wiosny długie czekanie.
Jeszcze troszkę prac porządkowych mi zostało.I w końcu będzie czasu wolnego więcej i na jakieś prace go spożytkuję na pewno.
Modliszki może i u mnie są.Ale ja je widziałam na żywo po raz pierwszy.
Jeszcze trochę i czasu będzie więcej wieczory będą długie. Ale nie muszą być nudne..
Zawsze można coś tworzyć sobie.Albo czytać., malować itp.
Vertigo już klapła po przymrozkach.Zawsze uważam,że przymrozki w październiku to stanowczo za wcześnie.
Ale natura rządzi się swoimi prawami. Dalie wykopane, mieczyki i eukomisy i calle.
Papryki jakoś mi się udają. I fajnie. Grabienie liści co kilka dni nas teraz czeka .Oj taka gimnastyka przed zimą.
Tras lubię jak jest czymś udekorowany.Wszak codziennie na niego wychodzę, przechodzę. jakoś tak milej .
Wschody i zachody słońca są takie klimatyczne, niepowtarzalne, wyjątkowe i cudne
Może was nie zanudzę widokami z Dębowego
jarha-Halinko Dziękuję, dziękuję. Ostatnie dni jakoś amło słoneczka. Robi się szaro, ponuro i mżawkowato.
Dynie jeszcze długo ozdobią nie tylko taras ale i ogród. W listopadzie trzeba będzie już myśleć i zacząć robić dekoracje świąteczne.
Dziękuję.Słoneczka teraz coraz mniej.I ciepełka mniej. Ej ta jesień, jesień.
Locutus-LOKI Bardzo dziękuję za te wnikliwe informacje.
U mnie była zielona modliszka.A lepiej nawet ją można było zauważyć na czerwonych berberysach. Może na zielonej roślince nie zauważyłabym jej.
Madziagos-Madziu Dziękuję bardzo.
Mam i kawałek swojego lasu.A za tym laskiem to już właśnie jest Zalew.uliczką 5 minut i już jestem nad nim.
any57 ; lojka 63-Jolu Bardzo dziękuję i cieszę się,że moja modliszka się spodobała.
O masz i takie jeszcze komplenenciki.No dziękuję bardzo.Bardzo lubię fotografię i fotografowanie
Florian Silesia Bardzo dziękuję
korzo_m- Dorotko ;marta64-artuś Bardzo duża ta podarunkowa dynia. Na razie leży jako ozdoba. Potem coś z niej kulinarnie wymyślę.
Fiona często za mną chodzi jak piesek. Stęskniona jak siedzi pól dnia sama. O tak bardzo malownicze, sielskie tereny mam wokół siebie.
I zalew, i lasy i łąki i mało domów.Troszkę domków więcej i w sezonie więcej ludzi.Ale i tak tu jest cisza i spokój.
ciemiernik w tym roku bardzo się pospieszył. O miesiąc prawie wcześniej kwitnie niż zawsze.
Pozdrawiam serdecznie
Wieczorne ulubione zajęcie Fiony
I troszkę ogrodowo
Niezawodne marcinki - astry
Berberyski
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Ależ ogniście zrobiło się w Twoim ogrodzie, Aniu Pięknie przebarwiają się berberysy i klonik i Fionkę ciągnie do ognia
Niebo nad Dębowym też dopasowało się kolorystycznie, cudne te zdjęcia
A pod lasem może zamiast trawy, zasiej łąkę kwietną? Będzie pięknie i z pożytkiem dla pszczółek
Jeszcze wielu pięknych dni bez przymrozków
Niebo nad Dębowym też dopasowało się kolorystycznie, cudne te zdjęcia
A pod lasem może zamiast trawy, zasiej łąkę kwietną? Będzie pięknie i z pożytkiem dla pszczółek
Jeszcze wielu pięknych dni bez przymrozków
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3