Pomidorki koktajlowe - 1cz.
- Tula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe ! - 1cz.(06.07- ....
A ja w tym roku w jednej z donic chcę sobie zrobić kolorową kompozycję. Czyli po jednym krzaczku Black Cherry, Snow White, Mirabell i Koralik. Już się ślinię na samą myśl
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 14 wrz 2010, o 09:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elik: Dziękuję za odpowiedź a zapytałam w dwóch wątkach, bo czasem pytanie ginie wśród innych i teraz też tylko Ty mi odpowiedziałaś
Pomidorki posiane. Jeśli nie wzejdą to poszukam sadzonek.
A jak to jest z zapylaniem? Jeśli ma się kilka odmian to one się nie krzyżują?
A jeśli będą rosły duże z małymi?
Pomidorki posiane. Jeśli nie wzejdą to poszukam sadzonek.
A jak to jest z zapylaniem? Jeśli ma się kilka odmian to one się nie krzyżują?
Nie ma obawy skrzyżowania. Pomidor jest samopylny.niuta pisze:A jak to jest z zapylaniem? Jeśli ma się kilka odmian to one się nie krzyżują?
Pozdrawiam
ja też kupiłam czarnego miniaturkę.. nie ma nazwy... black sherry.. ale okaże sie jak przyjdzie...
bylam ciekawa czy dobry. skoro piszecie że dobry.. to super.. mam maskotkę.. czerwoną.. i żółtą gruszkę.. więc.. jakbym dała po jednym krzaczku.. w wielką donicę.. to powinny rosnąć... czy jednak nie będą mieć za mało miejsca? w końcu korzenie.. na pewno rozrosna sie..
bylam ciekawa czy dobry. skoro piszecie że dobry.. to super.. mam maskotkę.. czerwoną.. i żółtą gruszkę.. więc.. jakbym dała po jednym krzaczku.. w wielką donicę.. to powinny rosnąć... czy jednak nie będą mieć za mało miejsca? w końcu korzenie.. na pewno rozrosna sie..
Pozdrawiam, Ania
- Rybka
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ponoc Black Chery tylko owoce ma koktajlowe ale krzaczory wielkie, ponad 3 metry.
Tula cos mi swita, ze Ty w zeszlym roku mialas Mirabel, napisz prosze jak duze rosna krzaki
Tula cos mi swita, ze Ty w zeszlym roku mialas Mirabel, napisz prosze jak duze rosna krzaki
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
o kurcze... to ładnie.. bedę formować jak drzewko.. bonsai
i do gruntu dam...
i do gruntu dam...
Pozdrawiam, Ania
-
- 200p
- Od: 12 kwie 2009, o 18:31
- Kontakt:
Owszem. U mnie to była najwyższa odmiana. Wszystkie kijki były dla nich za niskie. Ale w doniczce też się dało ;)Rybka pisze:Ponoc Black Chery tylko owoce ma koktajlowe ale krzaczory wielkie, ponad 3 metry.
jak dawałeś radę? ja je wysieję jeszcze... zobacze co wyjdzie:) może nie bedzie dużo.. bo juz późno.. ale.. to nic.. od przyszlego roku... będę mieć.. i więcej czasu, i większe doświadczenie..
Pozdrawiam, Ania
- Rybka
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
Kontra, a jak rosnie Snow White? Jakiej wiekosci krzaki i jakie owoce? Dzięki za nasionka .
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
-
- 200p
- Od: 12 kwie 2009, o 18:31
- Kontakt:
Bardzo podobnie jak black cherry. Owocki takiej samej wielkości tylko jaśniutkie.
anae31 siej zdążysz siałam w piątek koralika i gruszkowe żółte i już wykiełkowały,jeszcze ze 3 dni i pikuje
to fajnie.. ja zasiałam.. moje pomidorki 1 lutego.. heh. jedne mają juz 50cm... przydałoby sie je do ziemi.. juz dać.. a tu jeszcze 3 tyg.krab32 pisze:anae31 siej zdążysz siałam w piątek koralika i gruszkowe żółte i już wykiełkowały,jeszcze ze 3 dni i pikuje
ale inne.. są mniejsze.. najgorzej że żólte gruszki.. mi marnie rosna... chyba znów wysieję.. kilka ziarenek.. i sprawdzę.. jak teraz.. pójdą..
a na czarne.. czekam:) po świętach dostanę przesyłkę.. dopiero..
Pozdrawiam, Ania
anae31 pisze:to fajnie.. ja zasiałam.. moje pomidorki 1 lutego.. heh. jedne mają już 50cm... przydałoby sie je do ziemi.. już dać.. a tu jeszcze 3 tyg.krab32 pisze:anae31 siej zdążysz siałam w piątek koralika i gruszkowe żółte i już wykiełkowały,jeszcze ze 3 dni i pikuje
ale inne.. są mniejsze.. najgorzej że żólte gruszki.. mi marnie rosna... chyba znów wysieję.. kilka ziarenek.. i sprawdzę.. jak teraz.. pójdą..
a na czarne.. czekam:) po świętach dostanę przesyłkę.. dopiero..
aaa i już 2 mają paczki kwaitów....;)
Pozdrawiam, Ania