Moja kolekcja
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja kolekcja
Piękne woskowce, szczególnie ten pierwszy przypadł mi do gustu.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Napiszę to co inni: piękne, i nie często spotykane. Ostatnio odwiedzałam OBI i było falków zatrzęsienie, ale ani jednego woskowego!!
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Wspaniałe, cudne woskowce. Poluję na woskowego, nawet jak jest jakiś na allegro to jest niekwitnący i pewnie jak zakwitnie nie będzie taki jak pokazują.
Wspaniale ubarwione woskowce aż miło popatrzeć tym bardziej, że ja też należę do osób, które nie miały wcześniej przyjemności zobaczenia Phalenopsisa w takich kolorach.
"Kwiat jest uśmiechem rośliny."
Storczyki_mala06
Storczyki_mala06
Dostałam ślinotoku na widok Twojej hybrydy phalenopsisa
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Mamba
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Po dłuuugiej przerwie, ale nie nieobecności na forum i śledzeniu Waszych wątków, odkurzam swój wątek. W międzyczasie moja kolekcja powiększyła się znacznie, a lista nieco się zmniejszyła
Kilka aktualnie kwitnących lub niedawno przekwitłych:
Niezmordowana Asocenda - pierwszy raz kwitną 2 pędy równocześnie. Następna to Chiloschista usneoides - wypuściła aż 5 pięć pędów, ale zakwitła tylko na trzech, a dwa miały tylko po jednym kwiatku. I tak cieszy bardzo
Ceratostylis rubra i jego pierwsze u mnie kwitnienie. Kolejna to zakupiona w Dreźnie Slc. Little Hazel "M" - zdjęcie zaraz po zakupie i w pełni kwitnienia. Nie pachnie, a kwiaty cieszyły mnie trochę ponad miesiąc.
Ostatnie to Dendrobium, które pokazywałam już rok temu. Kupione jako D.bellatulum, którym nie jest., ale i tak jest piękne i dorasta już kolejny pączek
Kilka aktualnie kwitnących lub niedawno przekwitłych:
Niezmordowana Asocenda - pierwszy raz kwitną 2 pędy równocześnie. Następna to Chiloschista usneoides - wypuściła aż 5 pięć pędów, ale zakwitła tylko na trzech, a dwa miały tylko po jednym kwiatku. I tak cieszy bardzo
Ceratostylis rubra i jego pierwsze u mnie kwitnienie. Kolejna to zakupiona w Dreźnie Slc. Little Hazel "M" - zdjęcie zaraz po zakupie i w pełni kwitnienia. Nie pachnie, a kwiaty cieszyły mnie trochę ponad miesiąc.
Ostatnie to Dendrobium, które pokazywałam już rok temu. Kupione jako D.bellatulum, którym nie jest., ale i tak jest piękne i dorasta już kolejny pączek
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Mambo- Masz cudną Ascocendę W moim, wymarzonym kolorku
Pozostałe kwitnienia również piękne ;)
Pozostałe kwitnienia również piękne ;)
-
Ascocenda śliczna a Slc. Little Hazel "M" nic tylko się zakochać
Witaj
Dzisiaj dotarła do mnie nowa Chiloschista.
Mam zamiar uprawiać ją tak jak Ty, po prostu będzie wisiała na jakiejś doniczce.
Podpowiedź mi proszę jak często swoją namaczasz? zraszasz?nawozisz?
Jakieś uwagi?
Dzisiaj dotarła do mnie nowa Chiloschista.
Mam zamiar uprawiać ją tak jak Ty, po prostu będzie wisiała na jakiejś doniczce.
Podpowiedź mi proszę jak często swoją namaczasz? zraszasz?nawozisz?
Jakieś uwagi?
Pozdrawiam
Gosia
Gosia
- Mamba
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
Na prośbę Kasi74 wklejam zdjęcia mojej Neofinetii falcata "Koka" po przesadzeniu.
Widać, że ten sposób uprawy jej służy bo poprawił się stan liści i wyrosło sporo korzonków. Co prawda sphagnum jest mocno zaglonione, ale dopóki jej to nie przeszkadza niech tak będzie Teraz tylko niech się zmobilizuje do kwitnienia
Kilka kwiatuszków
Blc. Husky Boy "Romeo"
Phalaenopsis equestris alba i Phalaenopsis mariae - obdarzył mnie jednym kwiatkiem po dwóch latach oczekiwań, nie wysilił się
I jeszcze Gastrochilus japonicus, co prawda nie w pełni kwitnienia, ale już wygląda pięknie. Pod jednym z kwiatków czai się kolejny pęd
Widać, że ten sposób uprawy jej służy bo poprawił się stan liści i wyrosło sporo korzonków. Co prawda sphagnum jest mocno zaglonione, ale dopóki jej to nie przeszkadza niech tak będzie Teraz tylko niech się zmobilizuje do kwitnienia
Kilka kwiatuszków
Blc. Husky Boy "Romeo"
Phalaenopsis equestris alba i Phalaenopsis mariae - obdarzył mnie jednym kwiatkiem po dwóch latach oczekiwań, nie wysilił się
I jeszcze Gastrochilus japonicus, co prawda nie w pełni kwitnienia, ale już wygląda pięknie. Pod jednym z kwiatków czai się kolejny pęd
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ależ rarytaski Mambo, u Ciebie zakwitły ;)
Jestem zauroczona Mariae... Mimo, że jeden kwiatuszek, to jest śliczny
Jestem zauroczona Mariae... Mimo, że jeden kwiatuszek, to jest śliczny
-
Piękna ta Twoja neofinetia, strasznie wysoko posadzona. Co jest w środku spagnum co ją tak wyniosło w górę? Kwitnienia śliczne najbardziej podoba mi się Blc. Husky Boy "Romeo" i kwiatuszek mariae, który wciąż jest na mojej liście chciejstw.