Ogródek EdytyB - początki amatora
- EdytaB
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek EdytyB - początki amatora
Witajcie dziewczyny Dzięki za wszystkie czerwoności - piękny kolor.
Jadziu - więc czekam.
Monika - to pewnie zależy od intensywności światła i odczynu gleby - w tym roku przesadze chyba i zobaczymy jak wtedy będzie się wybarwiać.
Mariola - z Twoim zapałem to na 100% kolorowo będzie tej wiosny i lata (czego bardzo Ci życzę). Wracając do powojników pomyśl. Warto.
Tamaryszku - zobaczymy , moze się jakoś z psieskami dogadam Kokornak chyba kupie i milin też posadzę w niedalekiej odległości od siebie zobaczymy co mi z tego wyjdzie - najwyżej przesadzać będę , a jeśli któraś się nie uchowa to zostanie to 2
Jadziu - więc czekam.
Monika - to pewnie zależy od intensywności światła i odczynu gleby - w tym roku przesadze chyba i zobaczymy jak wtedy będzie się wybarwiać.
Mariola - z Twoim zapałem to na 100% kolorowo będzie tej wiosny i lata (czego bardzo Ci życzę). Wracając do powojników pomyśl. Warto.
Tamaryszku - zobaczymy , moze się jakoś z psieskami dogadam Kokornak chyba kupie i milin też posadzę w niedalekiej odległości od siebie zobaczymy co mi z tego wyjdzie - najwyżej przesadzać będę , a jeśli któraś się nie uchowa to zostanie to 2
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na pewno wszystko się uda ! Pamietaj tylko ,że kokornak lubi półcień, a milin słońce i bardzo zaciszne miejsce !
- EdytaB
No własnie i tu jest jest mały problem bo dlatego miejsce chcę ocienić gdzyż tam jest latem duuuużo słońca - więc milin w sam raz pasuje. Ale kokornak strasznie mi sie podoba więs i tak go wsadzę może da radę ......
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Witaj Edytko Jak to możliwe, że mnie tu wcześniej nie było? Przegapiłam te emocje związane z tworzeniem nowego ogrodu, a to ogromne przeżycie W każdym razie nadrobiłam straty - prześledziłam zmiany i powiem ci, że jestem zszokowana tempem prac Bardzo zazdroszczę tulipanowca, i będę śledzić jego losy u ciebie Jestem pod wrażeniem ilości róż, i innych kwitnących roślin (wpadły mi w oko azalie i te śliczne piwonie).
Chyba jesteś zadowolona z ubiegłego sezonu, co?
Powiedz, gdzie robisz zakupy ogrodnicze? Szukam jakiejś alternatywy, nawet, żeby pooglądać sobie Czy dobrze wywnioskowałam, że ty bardziej na południe od W-wy?
Powiedz, gdzie robisz zakupy ogrodnicze? Szukam jakiejś alternatywy, nawet, żeby pooglądać sobie Czy dobrze wywnioskowałam, że ty bardziej na południe od W-wy?
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Edytko to teraz musisz tylko ręce zacierać ,żeby mi nie pasowal . Gdybym go widziała w sprzedaży czy Ci kupic
- EdytaB
poszłam do ciebie.....dominikams pisze:Witaj Edytko Jak to możliwe, że mnie tu wcześniej nie było? Przegapiłam te emocje związane z tworzeniem nowego ogrodu, a to ogromne przeżycie W każdym razie nadrobiłam straty - prześledziłam zmiany i powiem ci, że jestem zszokowana tempem prac Bardzo zazdroszczę tulipanowca, i będę śledzić jego losy u ciebie Jestem pod wrażeniem ilości róż, i innych kwitnących roślin (wpadły mi w oko azalie i te śliczne piwonie).
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Podpisuję ,się pod tym postem ,,dominikams pisze:Witaj Edytko Jak to możliwe, że mnie tu wcześniej nie było? Przegapiłam te emocje związane z tworzeniem nowego ogrodu, a to ogromne przeżycie W każdym razie nadrobiłam straty - prześledziłam zmiany i powiem ci, że jestem zszokowana tempem prac Bardzo zazdroszczę tulipanowca, i będę śledzić jego losy u ciebie Jestem pod wrażeniem ilości róż, i innych kwitnących roślin (wpadły mi w oko azalie i te śliczne piwonie).
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
witaj Edytko, przyszłam i do Ciebie
i jestem pod wrażeniem
głównie tych piwoni ale i innych roślin
czy ta żółta róża z Anglii ma już imię?
i jestem pod wrażeniem
głównie tych piwoni ale i innych roślin
czy ta żółta róża z Anglii ma już imię?
- EdytaB
Witaj Aniu
Roża nie ma jeszcze oznaczenia Może jak bardziej się rozrośnie łatwiej będzie z identyfikacja.
Roża nie ma jeszcze oznaczenia Może jak bardziej się rozrośnie łatwiej będzie z identyfikacja.
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
No tu na forum nasze różane specjalistki dadzą radę
- EdytaB
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Fajne te Twoje berberysy,
zwłaszcza ten ostatni ma świetny kolor
Ja u siebie wywaliłam ciemnobordowego,
kupiłam go razem z działką i rósł w takim miejscu ,że kompletnie blokował wejście za domek a co za tym idzie,
marnowała się tam spora rabata.
Wykopywałam go prawie całe lato bo uparłam się ,że sama to zrobię
...a i tak nie mam pewności czy nie odbije gdzieś bokami ....
zwłaszcza ten ostatni ma świetny kolor
Ja u siebie wywaliłam ciemnobordowego,
kupiłam go razem z działką i rósł w takim miejscu ,że kompletnie blokował wejście za domek a co za tym idzie,
marnowała się tam spora rabata.
Wykopywałam go prawie całe lato bo uparłam się ,że sama to zrobię
...a i tak nie mam pewności czy nie odbije gdzieś bokami ....
Pozdrawiam słonecznie - Baśka