Cynia, jakobinka (Zinnia) cz.1
-
- 200p
- Od: 25 kwie 2014, o 18:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Cynie
Ja zrobię tak samo jak ewa2019 W zeszłym roku siałam w foliowym domku, ale nie pamiętam w jakim terminie. Rosły pięknie do późnej jesieni.
Pozdrawiam Ola Spadł bąk na strąk, a strąk na pąk. Pękł pąk, pękł strąk, a bąk się zląkł.
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Ja wysiewam do skrzynek w mini szklarence z supermarketu. W takiej piętrowej.
Gdy mają już drugi czy trzeci listek, wysadzam normalnie na grządki i zostawiam je swojemu biegowi
Zawsze się udają.
U teściowej w ogrodzie jest super ziemia. Ona sieje z garści na ziemię (bez rozsadzania) i ma z tych samych opakowań (czasem dzielimy się na pół) kwiaty o dwa razy większe. Są wyjątkowo pełne.
Nie wiem jak to możliwe ale to jest fakt.
Gdy mają już drugi czy trzeci listek, wysadzam normalnie na grządki i zostawiam je swojemu biegowi
Zawsze się udają.
U teściowej w ogrodzie jest super ziemia. Ona sieje z garści na ziemię (bez rozsadzania) i ma z tych samych opakowań (czasem dzielimy się na pół) kwiaty o dwa razy większe. Są wyjątkowo pełne.
Nie wiem jak to możliwe ale to jest fakt.
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo - pieknie się prezentują e cynie z wilczomleczem. Właśnie takie połączenie chcę uzyskać w tym roku - zobaczymy.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Pawel42
- 500p
- Od: 6 maja 2014, o 12:36
- Kontakt:
Witam wątku.Ja szukam Cynii ale nie tych podwójnych tylko pojedynczych,nasion i mam z tym problem wszędzie spotykam te podwójne lub peoniowe.Wie ktoś gdzie mogę w sieci dostać te pojedyncze wyższe??
Paweł
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
-
- 200p
- Od: 25 kwie 2014, o 18:01
Ja mam to samo więc zaczęłam od porządków wiosennych. I sianie trochę mi przeszło, ale jak Was czytam to znowu nachodzi mnie ochota żeby coś posiać.witch pisze:Czytam sobie i już mam ochotę lecieć i wysiać wszystko co mam
Poproszę o jakiś łańcuch i porządną kłódkę, przywiążę się jak najdalej od ogrodu
Pozdrawiam Ola Spadł bąk na strąk, a strąk na pąk. Pękł pąk, pękł strąk, a bąk się zląkł.
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Też miałam takie pomysły, ale porządki już porobione.
Nic tylko pisać na forum, przywiązać się łańcuchem do klawiatury
Ja najbardziej lubię pełne ale może to te? To cynia ogrodowa.
A może cynia wytworna?
Czy może raczej chodzi Ci o to by cynia się nie rozgałęziała i by jedna roślinka miała jeden kwiat?
Nic tylko pisać na forum, przywiązać się łańcuchem do klawiatury
Czy chodzi Ci o cynie o pojedynczych rzędach płatkaów?Pawel42 pisze:Witam wątku.Ja szukam Cynii ale nie tych podwójnych tylko pojedynczych,nasion i mam z tym problem wszędzie spotykam te podwójne lub peoniowe.Wie ktoś gdzie mogę w sieci dostać te pojedyncze wyższe??
Ja najbardziej lubię pełne ale może to te? To cynia ogrodowa.
A może cynia wytworna?
Czy może raczej chodzi Ci o to by cynia się nie rozgałęziała i by jedna roślinka miała jeden kwiat?
- Pawel42
- 500p
- Kontakt:
Witch idealnie o takie trafiłaś dziesiątkę!! Tego właśnie mi trzeba.Teraz trudno ją spotkać przynajmniej tu u mnie w W-wie.Wiesz gdzie mogę ją kupić wysyłkowo??? Dokładnie o wariant Cynii z pierwszego zdjęcia mi chodzi...
Paweł
- Pawel42
- 500p
- Kontakt:
Bardzo chcę gdybyś była tak uprzejma.Sama widzisz że nie łatwo dostać teraz tego rodzaju odmianę.A wydaje się pozornie że teraz wszystko i wszędzie jest dostępne i to od ręki.Ale gdy się zacznie szukać to się okazuje że jednak nie bardzo...
Paweł