Ogród Gośki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Witam serdecznie wszystkich moich gości!!! :D

Jak to miło tu zajrzeć i przeczytać tyle ciepłych słów.
Agnieś, Dawidku, 100krotko, Gorzatko, Gohno, Polu, Bernadko, Kasiu, Agnieszko i Dorotko dziękuję Wam wszystkim bardzo gorąco za życzenia szybkiego powrotu do zdrowia ;:79 ;:79 ;:79

Kręgosłup już na tyle wydobrzał, że wspomagany zastrzykami przeciwbólowymi pozwala mi się poruszać, i to nawet po schodach! :lol: Teraz za to pupa trochę obolała i posiniaczona :?
Noce dalej nieprzespane... ale co mi tam! Do tego akurat jestem przyzwyczajona :P

Obeszłam troszkę swoje "hektary" i pstryknęłam parę fotek, ale ich jakość woła o pomstę do nieba! :oops:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Rabatka z hostami i jałowcami nie prezentuję się najlepiej :? Wstawię zdjęcie jak troszkę ją poprawię.
Najbardziej ucieszył mnie zawiązek pączka na orzeszku arachidowym. Oto on! :P

Obrazek

Gorzatko planuję najpóźniej do środy wysłać Ci Planatgineę. Dzisiaj sprawdziłam winobluszcz trójklapowy - ale nie znalazłam niestety żadnej ukorzenionej odnogi. Może być taka ciachnięta bez korzeni? :oops:
Kiedyś z takiego młodego przyrostu wsadzonego do ziemi, przyjął mi się wiciokrzew pięcioklapowy. Może i w tym przypadku się uda... :wink:

Teraz biegnę podziwiać Wasze ogrody.... a na pewno mam straszne zaległości :shock:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie :)
A mój orzeszek chyba nigdy nie zakwitnie :(
3-maj się ;:215
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Witaj z-prawie-martwych-wstała :wink:
Bolącej niewymownej współczuję, ale cieszę się, że już lepiej :D Tylko się nie bierz od razu za poprawianie rabatek :evil:
I zajrzyj na PW :wink:
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosia- na taką pupę to przykładaj liście z kapusty -pomaga :wink:
W ogródku nie widać braku Twojej ręki , widać że M o wszystko zadbał.
Ja to bym po leżeniu kilkudniowym póżniej szoku dostała na widok ogrodu-mieszkania też :lol: :lol:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Piękna agawa rzuciła mi siew oczy...Ile ma lat?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj, raczej w ten sposób winobluszcz trójklapowy się nie przyjmie.......aby ukorzeniły się sadzonki pobrane z rośliny matecznej winobluszczu trójklapowego, muszą to być sadzonki zdrewniałe pobrane z matecznika na przełomie lutego i marca. Znam sprawę z autopsji :roll:
Gorzato jeśli podasz mi namiary na siebie na pw, chętnie wyślę Ci trójklapowego
( ukorzenione roślinki) mam go nieprzebrane ilości w tym roku :roll: :wink:
Pozdrawiam i miłego dnia życzę Gosiu. Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka. :)
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Gosiu czyli orzeszkowy konkurs/wyścig rozstrzygnięty ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
Gratulacje ;:114
Tylko tak się zastanawiam..jak Ty to zrobiłaś :?: :lol: Chyba użyłaś jakichś środków dopingujących :lol: :lol:

Miłego dnia Gosiu ;:12
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Ania.1 pisze:Tylko tak się zastanawiam..jak Ty to zrobiłaś :?: :lol: Chyba użyłaś jakichś środków dopingujących :lol: :lol:
Gosiu, przyznaj się ;:109 ;:112
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Witajcie :P

Dzięki Aga za rady z kapustą, ale została nam tylko włoska... cała reszta już zakiszona :lol:

Agnieszko agawę mam chyba trzy lata, ale dostałam ją gdy była już słusznych rozmiarów :wink:

Dzięki Ewuś za informacje na temat winobluszczu. Od przyszłego roku spróbuję rozmnażanie 8)

Aniu, Dawidku zapomniałam, że konkurs kończy się z chwilą wydania pierwszego kwiatka!!! :D Tym bardziej się cieszę :P
Na marginesie dodam, że dziś zauważyłam drugi na tej samej roślinie.
Drugi orzeszek pozostaje w stagnacji, a trzeciego dopadły przędziorki :cry: Chyba za późno się zorientowałam i pomimo oprysku roślinka marnieje.
Pamiętam z wątku o uprawie orzeszków, że nie wszystkie kwiaty zawiązują owoce. Może przedłużymy konkurs do pierwszego własnoręcznie wyhodowanego orzeszka? :wink:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Jak to dobrze, że z Tobą dobrze :lol: o ogródek dbała chyba "niewidzialna ręka" :wink: bo wygląda bardzo dobrze.
Pączek rewelacyjny - gratuluję sukcesu :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Dzięki Gosiu :P

Ze mną już naprawdę "dobrze" :wink: ... przynajmniej nie wylądowałam w szpitalu :?
Czasami taka choroba ujawnia u bliskich nigdy nie wypowiadane na głos uczucia.
Po pierwsze M - wiadomo już czego się dopuścił: rabatka hostowa, cebulowe... no i obiadki :P
Mój brat pierwszy raz skosił trawnik oraz posadził iglaczki i wrzosy u ś.p. ojca. Upiększył zakątek korą i kamyczkami. Uprzednio musiał rugować rajgras i inne kwitnące, które już nie wyglądały ładnie :wink:
Siostra pomagała chwalebnie w opiece nad dzieciakami (Swoich też ma troje, najmłodszy ma dwa latka :wink: ) a mama czuwała nad panoszącymi się chwastami, praniem i prasowaniem :D
Dziś nawet przyjechały posiłki z Łańcuta: teściowa, szwagier i szwagierka :shock: Widząc jednak, że sytuacja już opanowana a ja chodzę, wrócili do swoich obowiązków.

No i czy nie warto było niedomagać? :D

Jutro planuję powolutku wracać do kieratu... czeka mnie mycie okien, których nikt nie chciał się podjąć :roll:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

WitajGosiu ciesze się że pomału wracasz do zdrowia . Wiem co to kręgosłup bo też mi dokucza ale nie tak jak Tobie . Uważaj na siebie ogródek "nie zając i nie ucieknie" zdążysz jeszcze w mim powalczyć - zdrowie najważniejsze / a M należy się pochwała za opiekę na Tobą ./
Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrówka...! ! !
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Wiesz jak to jest: najlepszych przyjaciół... itd. :wink:
Ale z tymi oknami to się tak nie spiesz - na pewno nie są jeszcze najgorsze, a kręgosłup masz tylko jeden :roll:
Wakacje w Jaśle :roll: nie, tak dobrze nie będzie :lol: ale z Sącza to raptem godzinka drogi...
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Dzięki Ewuś za życzenia :P Z kręgosłupem to już gorzej bywało... :roll: a w ogrodzie to tylko sprzątanie liści zostaje :lol:

Gosiu - moje okna to wystarczy wodą i specjalną szmatką i po robocie dzięki Bogu :lol:
Ja naprawdę serdecznie zapraszam, nawet jak będziesz w Sączu to na kawkę z ciachem (które kupię bo pieczenie mi nie wychodzi :oops: ) A jak wtedy Ci się spodoba to może i na wakacje się skuszisz... :wink: Do tego daleka droga, pogadamy jak przyjdzie czas :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Oj, warto Gosiu czasami poniedomagać (no oczywiście pod warunkiem, że to niedomaganie jest uleczalne w jakimś rozsądnym czasie...człowiek sie nagle dowiaduje , że wcale nie jest niezastąpiony, że ziemia siękręci bez jego pomocy i tak dalej.

No, ale i tak dobrze stanąć na nogi. Czego wszystkim serdecznie życzę.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”