Mój ogród - Józef cz.2
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - Józef cz.2
Józuś ależ u Ciebie pięknie!
Wcale nie widać nadchodzącego zimna.
Powiedz co robisz z pasiflorą, ze jest taka piekna? Moja wypusciła trzy gałązki do nieba i koniec.
Powiedz co robisz z pasiflorą, ze jest taka piekna? Moja wypusciła trzy gałązki do nieba i koniec.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Nie pamiętam września, ale pamiętam, że w październiku na nizinach pierwszy śnieg spadł.
Jak na razie nie jest źle.
Ja dzisiaj porobiłam reszte porządków.
Teraz zostało mi już tylko okopcowanie róż i grabienie liści.
Najgorsze, że trzeba to robić jak jest zimno
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Józek czy te fuksje to nowe zakupy czy Twoje z poprzednich sezonów bo widzę,że spore okazy.
U mnie po przycięciu w celu pobudzenia do wytworzenia sadzonek zaczęły kwitnąc na krótkopędach a ja czekam na sadzonki ...
U mnie po przycięciu w celu pobudzenia do wytworzenia sadzonek zaczęły kwitnąc na krótkopędach a ja czekam na sadzonki ...
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Józiu , no i lato minęło bezpowrotnie , a Ciebie , jak nie było , tak nie ma .
Lilia wodna , od Ciebie , pięknie kwitła w oczku . Hortensja variegata i datura variegata niestety , zdechły , nie opuściły się .
P.S. Proszę , złóż życzenia odemnie swej Małżonce , a mojej imienniczce , wszystkiego dobrego , nade wszystko zdrówka i realizacji marzeń .
Lilia wodna , od Ciebie , pięknie kwitła w oczku . Hortensja variegata i datura variegata niestety , zdechły , nie opuściły się .
P.S. Proszę , złóż życzenia odemnie swej Małżonce , a mojej imienniczce , wszystkiego dobrego , nade wszystko zdrówka i realizacji marzeń .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Józef
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Kontakt:
.teraz już widać..zmarzło wszystko co mogło zmarznąć..nawet miskant..a był na dobrej drodze żeby zakwitnąć...pióropuszki już się pokazały iempuza pisze:Józuś ależ u Ciebie pięknie!
passi były wkopane z doniczkami do ziemi i przez dolne otwory ukorzeniły się..teraz ściąłem górę i odciąłem korzenie..przeniosłem do piwnicy.Na kratce zostały pędy z całą masą pączków.
Życzenia złożyłem..o daturę się nie martw bo ta któą wykopałem ma młody ukorzeniony pęd..więc na wiosnę dostaniesz..no i pewnie dopiero na wiosnę wpadniemy...Jagodka pisze:Józiu , no i lato minęło bezpowrotnie , a Ciebie , jak nie było , tak nie ma .
te akurat to tegoroczny zakup od Izy..przepięknie kwitły cały sezon.Może uda mi się je przechować choć myślę że lepiej kupić nowe...christinkrysia pisze:Józek czy te fuksje to nowe zakupy czy Twoje z poprzednich sezonów bo widzę,że spore okazy.
-- Wt 18 paź 2011 18:07 --
Ja też jeszcze nie okopczykowałem róż a do liści kupiłem odkurzacz...fajny bajer...Margo2 pisze:Nie pamiętam września, ale pamiętam, że w październiku na nizinach pierwszy śnieg spadł.
-- Wt 18 paź 2011 18:21 --
..a to fuksje przyniesione do mieszkania..
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Józek kupiłeś odkurzacz do liści i będziesz jak w tej reklamie... do końca listopada a potem weźmiesz się za śnieg?
- Józef
- Kontakt:
.dokładnie...
a poważnie to super wyciąga liście spomiędzy iglaków.
a poważnie to super wyciąga liście spomiędzy iglaków.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 20 lut 2011, o 16:46
Józefie bardzo dziękuje za zaproszenie ale nas dzieli baaaaaardzo duża odległość(po miskanta to i boso warto byłoby przyjść nie licząc kilometrów ), pozdrawiam zbieraj siły na prace w ogrodzie na wiosnę!! ;
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Józek ładne masz odmiany i przezimowanie ich byłoby dobre bo w kolejnym sezonie to już piękne krzewy. Zanim młode ruszą to z poprzedniego sezonu juz są obsypane pąkami.
Uważam,że łatwo je przezimować - może spróbujesz - zero ryzyka a może się uda - namawiam.
Uważam,że łatwo je przezimować - może spróbujesz - zero ryzyka a może się uda - namawiam.
- agaM
- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
Józefie, to passiflorę po przycięciu do ciemnej piwnicy trzeba wynieść? podlewać ją zimą czy nie?
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Po przymrozkach ogród pewnie już zdobią przebarwione liście i iglaste?
Moja fuksja jeszcze na tarasie, muszę wnieść przed mrozami, bo nie należy do tych, które mogą zimować, ale od razu chyba przytnę,żeby nie śmieciła kwiatkami i do nieogrzewanego pokoju
Co kwitnie fioletowo na parapecie, bo nie widzę szczegółów? (za orchidarium)
Moja fuksja jeszcze na tarasie, muszę wnieść przed mrozami, bo nie należy do tych, które mogą zimować, ale od razu chyba przytnę,żeby nie śmieciła kwiatkami i do nieogrzewanego pokoju
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Józku jak przechowujesz wilca ziemniaczanego? Listki już obleciały i nie wiem co dalej z tym kartoflem??? Grudniki mi kwitną!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Józef
- Kontakt:
kilka dni temu wyciąłem..bo zmarzł.(miskant)..znów nie zdążył zakwitnąć a już pióropusze miały jakieś 5 cm..myślałem że mi ręka odpadnie od sekatora..200 tyczek..żona mozolnie obierała je z liści i teraz suszą się w szklarni..ewa-teresa pisze: Józefie bardzo dziękuje za zaproszenie ale nas dzieli baaaaaardzo duża odległość(po miskanta to i boso warto byłoby przyjść nie licząc kilometrów ), pozdrawiam zbieraj siły na prace w ogrodzie na wiosnę!! ;
-- Śr 02 lis 2011 21:23 --
Swoje przyniosłem na klatkę schodową..trochę późno bo zdążyły zmarznąć ale pewnie odbiją z korzeni.Nie będę ich zasuszał.agaM pisze:Józefie, to passiflorę po przycięciu do ciemnej piwnicy trzeba wynieść? podlewać ją zimą czy nie?
-- Śr 02 lis 2011 21:26 --
swoje też pzyciąłem i wstawiłem do piwnicy.Ta mini miała tak dużo kwiatów że przyniosłem do domu..teraz już opadły więc i ona powędruje do zimowania.A to fioletowe to maleńka chryzantema w orchidarium..MariaTeresa pisze:Po przymrozkach ogród pewnie już zdobią przebarwione liście i iglaste?
-- Śr 02 lis 2011 21:29 --
Zostawiłem bulwy w doniczkach i wstawiłem do piwnicy a oprócz tego porobiłem sadzonki..w wodzie bardzo szybko się ukorzeniają i do wiosny będę ich miał bardzo dużo.Tosia1 pisze: Józku jak przechowujesz wilca ziemniaczanego? Listki już obleciały i nie wiem co dalej z tym kartoflem??? Grudniki mi kwitną!!