Mój ogród - Józef cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród - Józef cz.2

Post »

Józuś ;:196 ależ u Ciebie pięknie!
Wcale nie widać nadchodzącego zimna.
Powiedz co robisz z pasiflorą, ze jest taka piekna? Moja wypusciła trzy gałązki do nieba i koniec. ;:223
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nie pamiętam września, ale pamiętam, że w październiku na nizinach pierwszy śnieg spadł. :roll:
Jak na razie nie jest źle.
Ja dzisiaj porobiłam reszte porządków.
Teraz zostało mi już tylko okopcowanie róż i grabienie liści.
Najgorsze, że trzeba to robić jak jest zimno :roll:
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Józek czy te fuksje to nowe zakupy czy Twoje z poprzednich sezonów bo widzę,że spore okazy.
U mnie po przycięciu w celu pobudzenia do wytworzenia sadzonek zaczęły kwitnąc na krótkopędach a ja czekam na sadzonki ... ;:65
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Józiu , no i lato minęło bezpowrotnie , a Ciebie , jak nie było , tak nie ma :cry: .

Lilia wodna , od Ciebie , pięknie kwitła w oczku . Hortensja variegata i datura variegata niestety , zdechły , nie opuściły się :cry: .

P.S. Proszę , złóż życzenia odemnie swej Małżonce , a mojej imienniczce ;:196 , wszystkiego dobrego , nade wszystko zdrówka i realizacji marzeń ;:108 .
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

empuza pisze:Józuś ;:196 ależ u Ciebie pięknie!
Wcale nie widać nadchodzącego zimna.
Powiedz co robisz z pasiflorą, ze jest taka piekna? Moja wypusciła trzy gałązki do nieba i koniec. ;:223
.teraz już widać..zmarzło wszystko co mogło zmarznąć..nawet miskant..a był na dobrej drodze żeby zakwitnąć...pióropuszki już się pokazały i ;:29
passi były wkopane z doniczkami do ziemi i przez dolne otwory ukorzeniły się..teraz ściąłem górę i odciąłem korzenie..przeniosłem do piwnicy.Na kratce zostały pędy z całą masą pączków.
Jagodka pisze:Józiu , no i lato minęło bezpowrotnie , a Ciebie , jak nie było , tak nie ma :cry: .

Lilia wodna , od Ciebie , pięknie kwitła w oczku . Hortensja variegata i datura variegata niestety , zdechły , nie opuściły się :cry: .

P.S. Proszę , złóż życzenia odemnie swej Małżonce , a mojej imienniczce ;:196 , wszystkiego dobrego , nade wszystko zdrówka i realizacji marzeń ;:108 .
Życzenia złożyłem..o daturę się nie martw bo ta któą wykopałem ma młody ukorzeniony pęd..więc na wiosnę dostaniesz..no i pewnie dopiero na wiosnę wpadniemy...
christinkrysia pisze:Józek czy te fuksje to nowe zakupy czy Twoje z poprzednich sezonów bo widzę,że spore okazy.
U mnie po przycięciu w celu pobudzenia do wytworzenia sadzonek zaczęły kwitnąc na krótkopędach a ja czekam na sadzonki ... ;:65
te akurat to tegoroczny zakup od Izy..przepięknie kwitły cały sezon.Może uda mi się je przechować choć myślę że lepiej kupić nowe...

-- Wt 18 paź 2011 18:07 --
Margo2 pisze:Nie pamiętam września, ale pamiętam, że w październiku na nizinach pierwszy śnieg spadł. :roll:
Jak na razie nie jest źle.
Ja dzisiaj porobiłam reszte porządków.
Teraz zostało mi już tylko okopcowanie róż i grabienie liści.
Najgorsze, że trzeba to robić jak jest zimno :roll:
Ja też jeszcze nie okopczykowałem róż a do liści kupiłem odkurzacz...fajny bajer... :lol:

-- Wt 18 paź 2011 18:21 --

..a to fuksje przyniesione do mieszkania.. Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Józek kupiłeś odkurzacz do liści i będziesz jak w tej reklamie... do końca listopada a potem weźmiesz się za śnieg? :;230 :wit
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

.dokładnie... :lol:
a poważnie to super wyciąga liście spomiędzy iglaków.
ewa-teresa
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 20 lut 2011, o 16:46

Post »

:D Józefie bardzo dziękuje za zaproszenie ale nas dzieli baaaaaardzo duża odległość(po miskanta to i boso warto byłoby przyjść nie licząc kilometrów :) ), pozdrawiam ;:33 zbieraj siły na prace w ogrodzie na wiosnę!! ; :heja
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Józek ładne masz odmiany i przezimowanie ich byłoby dobre bo w kolejnym sezonie to już piękne krzewy. Zanim młode ruszą to z poprzedniego sezonu juz są obsypane pąkami.
Uważam,że łatwo je przezimować - może spróbujesz - zero ryzyka a może się uda - namawiam.
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 kwie 2008, o 19:29

Post »

Józefie, to passiflorę po przycięciu do ciemnej piwnicy trzeba wynieść? podlewać ją zimą czy nie?
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Po przymrozkach ogród pewnie już zdobią przebarwione liście i iglaste?
Moja fuksja jeszcze na tarasie, muszę wnieść przed mrozami, bo nie należy do tych, które mogą zimować, ale od razu chyba przytnę,żeby nie śmieciła kwiatkami i do nieogrzewanego pokoju :)

Co kwitnie fioletowo na parapecie, bo nie widzę szczegółów? (za orchidarium)
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Józku jak przechowujesz wilca ziemniaczanego? Listki już obleciały i nie wiem co dalej z tym kartoflem??? Grudniki mi kwitną!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ewa-teresa pisze::D Józefie bardzo dziękuje za zaproszenie ale nas dzieli baaaaaardzo duża odległość(po miskanta to i boso warto byłoby przyjść nie licząc kilometrów :) ), pozdrawiam ;:33 zbieraj siły na prace w ogrodzie na wiosnę!! ; :heja
kilka dni temu wyciąłem..bo zmarzł.(miskant)..znów nie zdążył zakwitnąć a już pióropusze miały jakieś 5 cm..myślałem że mi ręka odpadnie od sekatora..200 tyczek..żona mozolnie obierała je z liści i teraz suszą się w szklarni..

-- Śr 02 lis 2011 21:23 --
agaM pisze:Józefie, to passiflorę po przycięciu do ciemnej piwnicy trzeba wynieść? podlewać ją zimą czy nie?
Swoje przyniosłem na klatkę schodową..trochę późno bo zdążyły zmarznąć ale pewnie odbiją z korzeni.Nie będę ich zasuszał.

-- Śr 02 lis 2011 21:26 --
MariaTeresa pisze:Po przymrozkach ogród pewnie już zdobią przebarwione liście i iglaste?
Moja fuksja jeszcze na tarasie, muszę wnieść przed mrozami, bo nie należy do tych, które mogą zimować, ale od razu chyba przytnę,żeby nie śmieciła kwiatkami i do nieogrzewanego pokoju :)

Co kwitnie fioletowo na parapecie, bo nie widzę szczegółów? (za orchidarium)
swoje też pzyciąłem i wstawiłem do piwnicy.Ta mini miała tak dużo kwiatów że przyniosłem do domu..teraz już opadły więc i ona powędruje do zimowania.A to fioletowe to maleńka chryzantema w orchidarium..

-- Śr 02 lis 2011 21:29 --
Tosia1 pisze::wit Józku jak przechowujesz wilca ziemniaczanego? Listki już obleciały i nie wiem co dalej z tym kartoflem??? Grudniki mi kwitną!!
Zostawiłem bulwy w doniczkach i wstawiłem do piwnicy a oprócz tego porobiłem sadzonki..w wodzie bardzo szybko się ukorzeniają i do wiosny będę ich miał bardzo dużo.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”